bociuś może Remus ?
http://allegro.pl/tlumik-wydech-spor...482984549.html
Printable View
bociuś może Remus ?
http://allegro.pl/tlumik-wydech-spor...482984549.html
Ty masz białą z czarnym wydechem a ja mam czarną ze srebrym wydechem ;) Napisy ultera mi nie przeszkadzają na końcówkach więc zostawiłem.
Wydech zmieniłem 1,5 roku temu -jestem zadowolony z efektu :)
Już łapie. Dzięki chłopaki. Btw. Zasugerowałem się fotką obu końcówek z pierwszego postu, o ile mnie oko nie myli czarna jest w całości po prostu krótsza od srebrnej lub - jeśli nie to zdaję sobie sprawę, że w połączeniu z czarnym elementem zderzaka u kolegi karmala czarna końcówka może lekko dawać efekt nieco cofniętej :)
Pozdrawiam.
karmal...jako, że masz oryginały ultera już ponad póltora roku to zauważyłeś może wzrost "buczenia" z biegiem przejechanych kilometrów?
Ja na początku byłem bardzo zadowolony z głosu tego cudnego z wyglądu zestawu ultera. Fajny basowy dźwięk na jałowym(w garażu to aż w uszach dudni xd) i przy większym obciążeniu też fajny dźwięk się wydobywał. Tak subtelnie bassem po uszach muskało.
Jak procedura wypalania się włączała(i włącza) to bass był taki, że w aucie przy zamkniętych oknach na jałowym silniku buczało jakbym stał koło subba i wydaje mi się, że po każdym wypalaniu(dwa dopiero) ten bass jest nie dużo, ale ciut głośniejszy. Póki co mi to nie przeszkadza...fajnie sobie pomrukuje(uprzedzam, że to nie PIERDZI tylko "buczy"). Boję się, że w końcu będzie pierdzieć jak 20-letnie bmw na 19" stalowych felgach(z kołpakami ofc), ze spojlerami zrobionymi z framugi drzwi i rynną zamiast rury wydechowej...no i oczywiście pomalowane czarnym "szprejem" okna żeby był gangstalans
Też mam podwójny tłumik końcowy ultera i fakt fajnie mruczy sobie
U mnie z upływem kilometrów wydech robił się cichszy.
Na początku jak kupiłem to był mega bass na wolnych obrotach i od około 2tys.obr. bardzo głośny metaliczny dźwięk.
Po pewnym czasie wydech chyba zaczął wypełniać się sadzą przez co stał się cichszy i teraz poziom dźwięku jest zbliżony do seryjnego wydechu. Na wolnych obrotach w garażu słychać bass i powyżej 2,5 tys.obr. jest nieco głośniej, ale tragedii niema. Ja mam DPF wywalonego i zrobiony program przez Marcina. Przed programem już od 2tys.obr. robiło się coraz głośniej.