To jest 10V.Cytat:
Napisał sympatyk
Printable View
To jest 10V.Cytat:
Napisał sympatyk
A mozecie mi powiedziec (napisac) co moze byc przyczyna smierdzacych spalin?Autko oleju nie bieze,moze troche kopci ale tylko gdy ostro depne pedal gazu,plynu nie ubywa,przy -20 stopniach pali bez wiekszego problemu...!Wogle wydaje mi sie ze wszystko jest raczej OK tylko ten dziwny zapach ;// ???
Czyli dopiero 175 kM mają 20V ,szkoda mając od 97 roku silnik 2.0 i 2.4 benzynowy 20V z olejowymi zaworami na bazie niego robiąc diesla że zastosowali tak stare rozwiązanieCytat:
Napisał rafiki
Cytat:
Napisał bosniak_sg
15 zł mi liczi w aso fiata w grzowie za podkładke, a za całośc zapłaciłem 350zł
na dodatek bez mojej zgody i wiedzy wymienli mi zarowke podswietlenia rejesracji i pozycyjna - nawet nie wiedzialem ze mialem niesprawne - niech im bedzie nawet juz sie nic nie odzwalem tylko zaplailem - szczeze mowiac myslalem ze to bedzie troche taniej bo ktos na forum kiedys napisal, ze w aso taka operacja to max 150 zl
Wracajac do tematu kolegi.
Skoro zawory regulował jakis partacz w stodołowych warunkach to obstawiam, że on lub mechanik podobnego pokroju również rozrząd wymieniał - podjedź do jakiegoś porządnego warsztatu niech sprawdzą ci rozrząd...
Mówisz, że śmierdzą ci spaliny - jaki mniej więcej jest ten smród :P? Może rzepakowy lejesz? Paliwo lepsze lej :P
Na każdy gatrnek masz 2 zawory czyli 2 podkładki, a garnków masz 4, to sam koszt podkładek to 120zł + żarówki i robocizna (godzina ASO to 150zł), więc 350zł to normalna cenaCytat:
Napisał Zomeba
Tankuje tylko i wyłącznie na BP ON z dopalaczem,wiec dywagacje w stylu "może rzepakowy lejesz"uważam za przejaw debilizmu.A co do rozrządu to przymierzam się do wymiany paska.Napiszcie Panowie co przy okazji paska warto jeszcze wymienić??
Pompę wody na 100% no i rolki napinające
Nom wiem ile jest zaworów, powiedział, że zuzyli tylko 2 płytki i na fakturze jest 30 zl + chyba z 70 za zarowki i reszta to czas pracy 110zl za 1h- no coż aso - dałem juz sobie z nimi spokoj wazne ze nic nie klekocze...
Nie ma to jak stare dobre komunistyczne podejście do sprawy. " Czy się stoi czy się leży 150 za godz. się należy"?? ;//Cytat:
Napisał Maciek-156
Ja powiem ci szczerze że mógłbym zapłacić i 200zł za godzinę czyjejś pracy, pod warunkiem że moja godzina będzie kosztować 250zł