Napisał
alfaholik-Bioły
Mój przelicznik jest taki, że dotychczas taniej jeżdżę po mieście na benzynie...
Natomiast w trasie lancia na gazie pali strasznie mało spokojnie da się zejść na 9l LPG natomiast w miescie ten wynik mozna podwoic przy mojej jezdzie... w miescie najmniej na gazie spala mi 15l gazu, ale to zależy dużo os stylu jazdy... mam co prawda zwykłą instalację gazową, mieszalnik w dolocie... ale sądzę, że teraz te wyniki ulegną zmianie ponieważ jutro montują mi nowy reduktor gdyż stary to szajs i przez niego auto dużo mi paliło. Ogólnie opłaca się gaz na trase, w miasto też, ale nie wiem jak mozna miec mniejsza butle niz 60l na gaz :D osobiście nie wyobrazam sobie miec butle 35l bo to musi bytc koszmar ciagle jezdzic na stacje... Na wiosnę raczej zmieniam instalację na sekwencję BRC zamontuja mi to w ASO gdyż ceny sa takie same jak u zwyklych gazowników.
Reasumując jednemu się opłaca jeździć na gazie a innemu nie, zależy ile ktos robi kilometrów w ciągu roku i jak dlugo autem jezdzi. Ja kupilem lancie z gazem wiec nie musi mi sie to zwracac.