Ja nie patrzę co ma z czego ale jak się nią jeździ, jak brzmi i jak się czujesz prowadząc ją. Fakt, że za mniej (bagatela przeszło 10k zł) można mieć Abartha lub Grande Punto T-Jet z tym samym silnikiem ale to już nie będzie Alfa.
Printable View
Ja nie patrzę co ma z czego ale jak się nią jeździ, jak brzmi i jak się czujesz prowadząc ją. Fakt, że za mniej (bagatela przeszło 10k zł) można mieć Abartha lub Grande Punto T-Jet z tym samym silnikiem ale to już nie będzie Alfa.
Ale taki np 1.4tb pozwala Mito być szybszym niż np Alfa 164 3.0 V6 12v.Cytat:
Napisał fiergloo
Jaka jest wada tego silnika (tylko nie pisz mi że brakuje mu duszy, konkrety poproszę) oprócz tego że jest "fiatowski"?
Jakie to ma znaczenie, jeżeli sam napisałeś że właściwości jezdne ma alfowskie (w domyśle chyba dobre, tak?)Cytat:
Napisał fiergloo
Pierwszy konkret jest taki, że porównujesz segment B do E, drugi jest taki, że różnica wieku jest znaczna, trzeci jest taki, że porównujesz silnik wolnossący z turbodoładowanym. Czwarty jest taki, że wolę FIATa 500, a wcześniej do takich wyborów by nie dochodziło. Bo Alfa miała swoje pod maską, a FIAT swoje- teraz wole FIATa, bo mimo wszystko podoba mi się bardziej i ma ten sam silnik, przy czym 500ka to zejście o klasę niżej. Tak naprawdę MiTo to FIAT ze znaczkiem Alfy, który jest sztywniejszy w nadwoziu i nie ma tej oryginalności. Jak nigdy nie jeździłeś transaxlem to tego nie zrozumiesz. Tamte czasy nie wrócą, ale to nie zmienia faktu, że mam prawo miec swoje zdanie do tego co się dzieje teraz z AR.Cytat:
Ale taki np 1.4tb pozwala Mito być szybszym niż np Alfa 164 3.0 V6 12v.
Jaka jest wada tego silnika (tylko nie pisz mi że brakuje mu duszy, konkrety poproszę) oprócz tego że jest "fiatowski"?
Że to nie jest Alfa pełną gębą tylko jak wszystko dzisiaj- wytwór globalizacji która zabija tożsamośc większości samochodów. A za takową tożsamośc lubie stare Alfy. Druga sprawa- SZTYWNOŚC NADWOZIA też ma wielki wpływ na prowadzenie i to właśnie to wpływa na to, że ta Alfa ma większy potencjał w układzie jezdnym.Cytat:
fiergloo napisał/a:
płyta podłogowa jak w Oplu Corsa i Fiacie Grande Punto
Jakie to ma znaczenie, jeżeli sam napisałeś że właściwości jezdne ma alfowskie (w domyśle chyba dobre, tak?)
1. prosząc o wypisanie wad silnika 1.4 tb w mito nie pisałem o porównaniu z 3.0 w 164. Ale nawet jakby, to chyba zaleta, że auto z wyimaginowanego segmentu B jest szybsze niż auto z wyimaginowanego segmentu E.Cytat:
Napisał fiergloo
2. wadą silnika 1.4 tb jest to że różnica wieku do 3.0 v6 jest znaczna?
3. wadą silnika 1.4 tb jest to że porównuje go do wolnossącego?
4. wadą silnika 1.4 tb jest to że występuje w fiacie 500?
prosiłem o konkretne wady silnika 1.4 tb.
w jakim sensie klasę niżej? wielkości auta czy "prestiżu"Cytat:
Napisał fiergloo
tak jojczą wszyscy pseudoalfiści od 30 lat :DCytat:
Napisał fiergloo
uoo, jak merytoryczny argument :D magiczny trans. Ale zdziwię Cie, na szybko znalazłem takie zdjęcie: http://www.fanta-team.org/pho800.php/1756.jpg i trochę tym autem pojeździłem, w zasadzie w każdych warunkach - pseudotorowych, luźnego gt i męczącego turlania się po mieście.Cytat:
Napisał fiergloo
oczywiście, że masz prawo, tylko słabo bronisz tego swojego zdania. A nasrać na wycieraczkę i uciec to każdy głupi potrafi, tak? :)Cytat:
Napisał fiergloo
stare tzn które? swoją 164 też?Cytat:
Napisał fiergloo
Tego nie rozumiem. Co ma do rzeczy ta marketingowa papka rodem z reklamy 159?Cytat:
Napisał fiergloo
Wady silnika? Można powiedziec dopiero po większym przebiegu. Póki co to nawet tym autem nie jeździłem(mam na myśli eksploatacje)Cytat:
1. prosząc o wypisanie wad silnika 1.4 tb w mito nie pisałem o porównaniu z 3.0 w 164. Ale nawet jakby, to chyba zaleta, że auto z wyimaginowanego segmentu B jest szybsze niż auto z wyimaginowanego segmentu E.
2. wadą silnika 1.4 tb jest to że różnica wieku do 3.0 v6 jest znaczna?
3. wadą silnika 1.4 tb jest to że porównuje go do wolnossącego?
4. wadą silnika 1.4 tb jest to że występuje w fiacie 500?
prosiłem o konkretne wady silnika 1.4 tb.
500ka to segment A.Cytat:
w jakim sensie klasę niżej? wielkości auta czy "prestiżu"
Nie interesuje mnie to co gadają inni, jeśli to są wg Ciebie pseudoalfiści to wg. Ciebie jestem pseudoalfistą. Zdania nie zmienię.Cytat:
fiergloo napisał/a:
Tak naprawdę MiTo to FIAT ze znaczkiem Alfy, który jest sztywniejszy w nadwoziu i nie ma tej oryginalności.
tak jojczą wszyscy pseudoalfiści od 30 lat
Moja 164 to też nie jest Alfa pełną gębą, skoro jestes zajefajnie super hyper alfistą to powinienieś wiedziec czemu tak uważamCytat:
fiergloo napisał/a:
Że to nie jest Alfa pełną gębą tylko jak wszystko dzisiaj- wytwór globalizacji która zabija tożsamośc większości samochodów. A za takową tożsamośc lubie stare Alfy.
stare tzn które? swoją 164 też?
??Cytat:
iergloo napisał/a:
Druga sprawa- SZTYWNOŚC NADWOZIA też ma wielki wpływ na prowadzenie i to właśnie to wpływa na to, że ta Alfa ma większy potencjał w układzie jezdnym.
Tego nie rozumiem. Co ma do rzeczy ta marketingowa papka rodem z reklamy 159?
Gratuluje :D, w każdym bądź razie widac mamy bardzo różne odczucia i się nie zgodzimy w tej materii.Cytat:
uoo, jak merytoryczny argument magiczny trans. Ale zdziwię Cie, na szybko znalazłem takie zdjęcie: http://www.fanta-team.org/pho800.php/1756.jpg i trochę tym autem pojeździłem, w zasadzie w każdych warunkach - pseudotorowych, luźnego gt i męczącego turlania się po mieście.
Mito dla mnie nie jest Alfą pełną gębą. Tak jak 164, z tym, że 164 chociaż miała Alfowski silnik.
A tak swoją drogą gdyby mi o samą prędkośc i szybkosc chodziło to nie miałbym 164.
No ale krytykujesz ten silnik, pisząc o nim że jest "fiatowski". Tym bardziej że przestawiając magiczny przycisk w tryb D, robimy sobie mapę która jest w zwykłych fiatach nie dostępna (zwykłe, tzn każde inne niż Abarth). Moim zdaniem, jeżeli to dobry silnik, to mogą go wkładać nawet do nowego trabanta i dalej to będzie dobry silnik. Innej wady nie potrafisz wymienić, co więcej piszesz w bliźniaczym wątku o mito 1.8tb :Cytat:
Napisał fiergloo
czym się będzie różnić gta od 1.4 tb? 80 koni więcej i tyle. Zamiast papierowych 8 sekund do setki pewnie papierowe 6 sekund. Będzie bardzo szybkie auto vs szybkie auto. Ale dalej piszesz że przecież Tobie nie zależy na prędkości i szybkości. Więc o co chodzi? w czym jest gorsze mito 1.8tb od 1.4tb?Cytat:
Napisał fiergloo
no tak to na razie wygląda :DCytat:
Napisał fiergloo
no właśnie, z tego się wzięło moje pytanie i zdziwienie, dlaczego jeździsz czymś czego nie lubisz (?)Cytat:
Napisał fiergloo
Raczej nie jestem, bo nawet nie wiem, kto to tak naprawdę jest i co trzeba zrobić żeby nim być.Cytat:
Napisał fiergloo
Zaraz zaraz zaraz, chwileczke:
Ale ja nie mówię, że jest zły technicznie. Mówiąc "fiatowski" nie mam na myśli, że FIAT jest zły. Mi chodzi o to, że nie pasuje mi iż do Alfa Romeo pcha się to samo co do samochodów całego koncernu. Moja reakcja jest taka jak przeciętnego Lancisti, gdy Fiat wywalał z Lancii silniki V4 i wszczepiał tam swoje Lamperdi DOHC- samo Lamperdi to jedne z najlepszych silników jakie wyszły, ale przez to Lancia straciła swoją oryginalnośc.Cytat:
No ale krytykujesz ten silnik, pisząc o nim że jest "fiatowski". Tym bardziej że przestawiając magiczny przycisk w tryb D, robimy sobie mapę która jest w zwykłych fiatach nie dostępna (zwykłe, tzn każde inne niż Abarth). Moim zdaniem, jeżeli to dobry silnik, to mogą go wkładać nawet do nowego trabanta i dalej to będzie dobry silnik. Innej wady nie potrafisz wymienić, co więcej piszesz w bliźniaczym wątku o mito 1.8tb :
Dla swojego własnego prywantego użytku- moc dla mnie nie jest najważniejsza, ani szybkosc-gdzie ja ją wykorzystam, zwłaszcza, że mieszkam w stolicy korków i poruszam się po kostce brukowej i szynach, które w niektórych częściach miasta nienormatywnie wystają ponad...'jezdnię'. Ale Alfa Romeo jako samochód oferowany na różne rynki ma byc najszybsza jak to jest tylko możliwe, żeby nie było rozczarowania z Brerą, wszystko pięknie tylko ani to najszybsze, ani zrywne. Wyciąganie mocy i żyłowanie MiTo to polityka którą popieram, przy czym nie popieram tego, że już w zasadzie w Alfie nie ma silnika Alfowskiego i z modelu na model Alfa coś traci.Cytat:
czym się będzie różnić gta od 1.4 tb? 80 koni więcej i tyle. Zamiast papierowych 8 sekund do setki pewnie papierowe 6 sekund. Będzie bardzo szybkie auto vs szybkie auto. Ale dalej piszesz że przecież Tobie nie zależy na prędkości i szybkości. Więc o co chodzi? w czym jest gorsze mito 1.8tb od 1.4tb?
Nie widzę związku między stwierdzeniem, że coś nie jest Alfą pełną gębą a nie lubieniem. Gdybym nie lubił Alfy to bym ją nie jeździł. Ale ją lubię, przy czym uważam, że nie jest to Alfa pełną gębą.Cytat:
no właśnie, z tego się wzięło moje pytanie i zdziwienie, dlaczego jeździsz czymś czego nie lubisz (?)
pisząc to napisałeś to:Cytat:
Raczej nie jestem, bo nawet nie wiem, kto to tak naprawdę jest i co trzeba zrobić żeby nim być.
Masz swoje lata więc wiesz, że jeśli się nie zna definicji docelowej to nie można powiedziec, że ktoś jest bardziej a ktoś jest mniej. A nie ma człowieka który w 100% pasowałby do jakiejś definicji tak czy siak. Więc nie obrzucajmy się na wzajem różnego rodzaju stwierdzeniami. Samo to, że na forum jesteśmy już świadczy o jakiejś wewnętrznej inicjatywie.Cytat:
tak jojczą wszyscy pseudoalfiści od 30 lat
I jeszcze raz zaznaczam- negatywne zdanie co do pewnej polityki wobec auta nie jest równoznaczne z nielubianiem tegoż samochodu. MiTo ma zalety, które wymieniłeś, ale dla mnie też są pewne wady, że jako Alfa Romeo nie wyróżnia się technicznie od całości tylko jest coraz bardziej unifikowana. Podobnie z Lancią- lubie te auta mimo, że FIAT zabił jej oryginalnośc, z której słyneła przed przejęciem przez FIATa w roku 69.
Globalizacja, a do tego kryzys- i dlatego coraz to nowsze auta są coraz bardziej zunifikowane ze wszystkimi innymi, a ja cenię sobie oryginalnośc nie tylko stylistyczną.
Tu się różnimy w takim razie. Mnie interesuje silnik, a nie to kto go zaprojektował, wyprodukował czy wsadził do swojego auta.Cytat:
Napisał fiergloo
No dobra, chyba zaczynam powoli :D rozumieć.Cytat:
Napisał fiergloo
Lubisz mito ale uważasz że jest niegodne być Alfą Romeo?
Jeżeli możesz, napisz w takim razie które auto powiedzmy w ostatnich 20 latach, jest godne nią być :)
to o latach to był komplement czy obelga? :DCytat:
Napisał fiergloo
a dla wyjaśnienia: nie wiem kto to alfista, ale potrafię poznać pseudoalfistę :)
Seria 162 i 907 to są Alfy pełną gębą.Cytat:
Lubisz mito ale uważasz że jest niegodne być Alfą Romeo?
Jeżeli możesz, napisz w takim razie które auto powiedzmy w ostatnich 20 latach, jest godne nią być
I nie niegodne, tylko mówimy o Alfach pełną gębą, jak to nasz kolega currahee określił. Te późniejsze potem miały tylko charakter Alfowski i silniki, a teraz już pozostał charakter.(chociaż tyle)
No właśnie i stąd całe to zamieszanie poprostu.Cytat:
Tu się różnimy w takim razie. Mnie interesuje silnik, a nie to kto go zaprojektował, wyprodukował czy wsadził do swojego auta.
czyli marnie :) od 1992 nie ma AR pełną gębą :lol:Cytat:
Napisał fiergloo