-
o to nowosc cholera :D no to w takim razie mozna spokojnie szukac sztuki z 140-150 konnym motorem i bedzie miodzik? :) mi tam bez roznicy czy 1.9 czy 2.4 mechanik ogarniety to nie bedzie plakal jak cos trzeba naprawic a co do tych aut to ten z superalfy to myslicie ze pic na wode? lepiej kupic za 13-15 i samemu inwestowac? ciezko znalesc fajna sztuke mala ich na naszym rodzimym rynku wturnym
-
W 2.4 tylko gorszy dostęp jest do rozrządu, reszta tak samo jak w 1.9, alternator, też wychodzi górą a w v6 można się popłakać:) Jakbyś się przejechał 1.9 i 2.4 to i tak wiem co byś wybrał :) Nie wiem jak w wersji 20v ale w 10v wszystkie części są praktycznie identyczne jak w 1.9, za rozrząd mechanik wziął 50 zł więcej niż w 1.9 bo trochę mniej miejsca, na pewno koszty w niektórych przypadkach są delikatnie większe ale bez tragedii, ja osobiście myślałem, że będzie gorzej.
-
-
Ta druga to była na forum opisywana i generalnie stan niezły. To jest "konkurencja" dla superalfy.
A co do samej superalfy to opinie są podzielone. Faktem jest, że generalnie mają ładne auta po odpowiednio wysokich cenach.
Osobiście mi się podoba 3 ;)
No ale opony TROCMOH ? Nawet google nie wie co to
-
no "konkurencja" znajomi, daleko do czestochowy nie mam nie zaskodzi podjechac i sprawdzic;D mi tez sie podoba 3jka tylko ze to "Drewno" mnie razi ;D trzeba by bylo opszyc / wymienic na cos normalnego :D (bez urazy dla tych ktorym sie to podoba)
ps. tracmax nie trocmoh :)
Na co zwaracac uwage jak podjade i obejrze te 3 sztuki w czestochowie? co sie moze rzucac w oczy co latwo ogarnac ze podejrzane etc etc etc. z gory dzieki ;)
-
Tu masz opisanego tego drugiego http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...estochowa.html
A drewno nie jest takie złe. Sam sceptycznie podchodziłem. Osobiście sam bym nie dopłacił by mieć drewno ale nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu.
-
jeszcze zawroce gitare :)
warto wogole patrzec w strone Crosswagona?
taka oferta np: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-sal...C30713781.html
pzdr
-
nvi, potrzebujesz faktycznie Q4?
A co do Kolegów odradzających 2.4 - chyba robicie to z żalu, że nie kupiliście :) Rzeczy typu rozrząd, alternator robi się raz na długi czas. Sam miałem 1.9 a teraz mam 2.4. Faktycznie, ciasnota pod maską. Mimo tego da się przeżyć. A tam gdzie kończą się możliwości 1.9 dopiero zaczynają się 2.4 :)
-
nie potrzebuje :) poprostu szukam w miare oferty, bo szczerze nie widze nic lepszego niz teoferty z czestochowy na zasadzie wsadz i jedz (zrob maly przeglad) bo mozna kupic za 16k +/- a potembog wie co naprawiac. wiadomo nie musi gosc pisac prawde, że cos bylo wymieniane, badz ni ale nie moge znalesc interesujacej oferty :) pzdr
ew taka sztuka
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-4...C30419401.html
roznice w cenie mozna wsadzic spokojnie nawet na powazniejszy remont tylko ciagle nikt nie "skonkretyzowal" w jakim kierunku szukac, jak szukac, i na co zwracac uwage przy kupnie takiej alfuni ;)
-
Bo to juz bylo poruszwne ze sto razy. Poszukaj dokladnie. Jest chyba nawet przyklejony temat o tym. W skrocie - szukaj bez rdzy
Tapatalk.