Klapkę mam ale nie pamiętam co jest w środku
https://youtu.be/3dgY0bSVCok
Printable View
Klapkę mam ale nie pamiętam co jest w środku
https://youtu.be/3dgY0bSVCok
To musisz sprawdzić czy masz te bezpieczniki ktore ci zaznaczylem na schemacie
Mam te bezpieczniki. Czy moduł komfortu tez mogę mieć?
Skoro sa bezpieczniki to powinna byc instalacja. Musisz podlaczyc fotele i zobaczyc czy chodza
Wiem wiem. Na dniach bÄ™dÄ™ to chciaÅ‚ ogarnąć bo napalony jestem jak nie powiem coí ½í¸‚.
Ogółem fajny bajer :-)
Wrzuciłem fotele. Wszystko działa P&P z pamięciami. Może pobawie się jeszcze w lusterka i panel lusterek pod składane lusterka. Jutro zrobię jakieś fotki. Jestem bardzo happy. Fajny bajer
Wrzuciłem fotele. Wszystko działa P&P z pamięciami. Może pobawie się jeszcze w lusterka i panel lusterek pod składane lusterka. Jutro zrobię jakieś fotki. Jestem bardzo happy. Fajny bajer
No to git, że działa:) Jak się zdecydujesz na lusterka, tak jak mówiłem wcześniej mam jedno na zbyciu (lewe) pzdr:)
Dokladnie jak napisal kolega wyzej. Lusterko mam bez obudowy i wkładu ale jest to do przełożenia. Oddam za 100zl plus przesyłka
Narazie próg muszę wstawić. Nowy 720 zł. Do tego nowa maska, 2 błotniki tylne polakierowac, polerka, konserwacja podwozia, nowe lampy. Wyjdzie ze 6-7 tys. Jak zrobię to będę myslal������
Lusterka od Anglika podejda? One są bardzo 9 pinow? Pytanie czy będę miał wszystkie wtyki? Z tego co kojarzę to w drzwiach kierowcy mam taki modol. Lusterka z Anglika różnią się chyba tylko wkładkami? Za 250 zł cały taki zestaw to chyba dobre pieniądze. Tylko czy podojdzie to P&P jak fotele?
https://allegro.pl/oferta/lusterka-s...159-7969786480
Z tego co mi wiadomo to lusterko pasazera jest bardziej nachylone w strone kierowcy w wersji EU. Co do reszty nie wiem
Czyli z wersji angielskiej elektroniki nie przeloze na eu wersje? Bo mam kremowy komplet za 45 funtów :D żal nie brać, wersja z 2011 roku, full elektronika, przebieg 110 tys km, moja Bella ma pełną elektronikę więc na pewno zabangla :) kwestia przeniesienia tego panelu z pamięcią, da się? Czy nie ma szans
Dzięki za pomoc
Chłopacy lusterka mają być na ile pinów? Skoro miałem wszystko do foteli to czy tutaj potrzebuje tylko lusterka i panel szyb ze składaniem lusterek czy też moduły?
13 pinów ma to od kierowcy. Od pasażera chyba mniej, ale dokładnie nie wiem ile. Potrzebujesz tylko lusterka i panel z elektryka do składania lusterek, reszta jest kodowana.
P.S. Moja oferta na lewe lusterko jest nadal aktualna. Jest to wersja EU
Siema.Mam pytanko chodzi mi o te bezpieczniki w bagażniku do sterowania foteli mam dwa po 25A a przekaznik mam tylko jeden jak jest u Ciebie. Też masz jeden??
Jakby ktoś chciał są z europejczka
https://www.facebook.com/groups/4786...81880691999469
Zabieram się do włożenia foteli w wersji europejskiej z elektryką i grzaniem. Nie mam chyba jednak w ogóle skrzynki bezpieczników z lewej strony bagażnika. Czy w takim razie muszę kupić, moduł komfortu, skrzynkę bezpieczników na lewą stronę bagażnika, wiązki przewodów (do skrzynki i do foteli)? Coś jeszcze pominąłem?
Jaki rocznik? Nie masz wtyczek pod fotelem?
Rocznik 2008 po FL. Nie wiem czy mam wtyczki, jeszcze nie sprawdzałem. Natomiast brak klapki na bezpieczniki z lewej strony bagażnika, jest tylko klapka z prawej strony. Bezpieczników nie znalazłem (ale też nie szukałem mocno, ponieważ mam wygłsuzony bagażnik i być może są przykrytę gąbką lub matą). Uznałem, że skoro po lewej stronie klapki nie ma, to nie ma całej skrzynki z bezpiecznikami. Rozumiem, że do tego co podałem powyżej, potrzebowałbym lusterek z pamięcią? Jak się je podłącza, standardową wiązką, czy musiałbym jakieś kable dokładać w drzwi? Jeżeli trzeba coś dołożyć, to temat kompletnie odpada, bo we wtyczkach w drzwiach mam całe miejsce zajęte na kable dodatkowe do głośników. Wolałbym nie ruszać kostki w drzwiach jak i trójkąta przy lusterku.
Jeżeli nie masz wtyczek i wolnych pinów pod fotelami (159 ma gniazda modułowe na kilka wtyczek i faktycznie po lifcie była z tym lipa) to znaczy że nie masz wiązek ani niczego. I teraz są dwie drogi. Albo sam sobie robisz do tego instalację (trzeba mieć dość sporą wiedzę w zakresie elektryki samochodowej), ale fizycznie jest to prostsze do wykonania (bez demolki auta). Robisz tylko to co niezbędne do zasilania i działania foteli bez łączenia CAN i integracji z autem. Albo musisz kupować fabryczne komponenty żeby mieć P&P. Ale to będzie Cię sporo kosztować i może nie być łatwe do zdobycia. Najlepiej by było mieć dawcę ale jeżeli nawet to masz sporo prucia auta żeby powymieniać lub pododawać wiązki. A jak jeszcze lusterka z pamięcią..... to jeszcze więcej prucia..... Obawiam się, że oba warianty mogą się okazać zbyt trudne dla kogoś kto "tak pyta" i nie wykonał żadnego rekonesansu. A jeżeli nawet "nie"wykonalne to co najmniej będzie to sporym wyzwaniem :D
Ok, dzięki za info. Jak nie będzie wtyczek to temat jednak odpuszczę. Prucie samochodu to nie problem, ale szukanie tych wiązek i tak dalej może być kłopotliwe i trwać dużo czasu. Może łatwiejszym rozwiązaniem byłby zakup podstawy fotela z grzaniem i podłączenie tego osobno.
Podłączenie grzania jest trywialne. Z resztą elektryki niewiele trudniejsze. Ale trzeba trochę ogarniać elektrykę auta.
Nie musiałbym tego robić sam, wyznaje zasadę, że lepiej zapłacić komuś, kto się na tym zna.
To nie rozumiem po co tu pytasz. Skoro oddasz to komuś kto się zna to nie musisz nic o tym wiedzieć. A i zleceniobiorca pytać nie musi bo kto usługowo tym się zajmuje to się na tym zna.
Szczerze mówiąc nie wiem komu miałbym to oddać, a też muszę wiedzieć mniej więcej co trzeba zrobić, żeby znaleźć taka osobę. Jednak jakieś koszty trzeba ponieść, głupio byłoby usłyszeć na końcu, że się nie da, albo że zajmie to nie wiadomo ile czasu, pracy, nerwów. Wtedy bym odpuścił.
Jak masz sw to zacznijmy od tego ze bezpieczniki są z prawej strony za tymi drzwiczkami. Lusterka el-nic nie dokladasz tylko wymieniasz same lusterka i moduły (oba) + panel lusterek i szyb. To jest akurat mały pikuś. Jak nie masz wtyczek, a jestem pewny, że ich nie masz to mi by się nie chciało w to bawić
Może wtyczki się znajdą, fotele były zmieniane, kiedyś sprawdzałem wyposażenie po VIN i powinny byc czarne skóry mam czerwone.
Ja robiłem dołożenie kiedyś ze znajomym dla niego.
I jeszcze dodatkowo konwersję foteli TI z UK na Europę - przeróbka panelu tak żeby kierowca miał pamięć, tak da się ;)
Ja nie mam czasu ale spytam znajomego ogarnie to "ze sztukÄ…".
Witam panowie , kieruję się tutaj z takim małym pytaniem o przekładkę foteli z anglika , mianowicie jak to jest z czujnikiem obecności pasażera bo jednak fotel pasażera z uk trafia w miejsce kierowcy i na odwrót , czy jest taka w ogóle możliwość przełożenia całego czujnika czy może jednak jakieś inne sposoby na ten temat :P
Przekłada się matę. Albo nic nie robisz, ciągle na niej siedzisz i ciągle masz aktywne wszystkie poduszki.
Ok , teraz tylko zostaje to ,że kostka po stronie pasażera nie będzie podłączona ponieważ nie będzie tam tej maty , nie wywali żaden błąd airbagów ?