1. daro1906
2. Kynium
3. Jelson
4. Kiślu
5. Lobuz
6. czarna22887. hasin13. Marcin Malina aka mała faja
8. Serath (50%)
9. criss2007 (50%)
10. czursson (50%)
11. pj1812 (będę się starał przybyć)
12. JohnyGT (50%)
Printable View
1. daro1906
2. Kynium
3. Jelson
4. Kiślu
5. Lobuz
8. Serath (50%)
9. criss2007 (50%)
10. czursson (50%)
12. JohnyGT (50%)
Ok, zostaje temat:
- godziny (chyba mocno popołudniowe ze wskazaniem na wieczorne?)
- miejsca (parking pod serwisem Fiata, żeby serwisanci dostali zawału?)
No godzina to może jakoś 19? A co do miejsca tam gdzie ostatnio (parking pod palmiarnią)?
Pozdrawiam :-)
Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka
Ja uważam, ze należy kontynuować rozpoczęta 3 lata temu tradycję. Spotkanie 12.00 - Palmiarnia( zawsze było Tesco). Potem woooolny przejazd ulicami Zielonej Góry i zajazd gdzieś na grila. I integracja.
Ja mam zamiar zabrać tradycyjnie na zlocik swoją żonkę!
mi bardziej odpowiada 19:00, w poludnie to trza obiad z rodziną zjesc :)
ja zabiore Serath'a żonkę !!
Daro jestem takiego samego zdania jak TY:) Nie ma co zmieniać tradycji:) A żonkę musisz zabrać obowiązkowo:):)
Generalnie to były do tej pory rodzinne zloty, więc zabranie dzieci na godzine 19 moim skromnym zdaniem odpada. Po drugie miały charakter grilla i były prawie całodniowe.
czyli widze na grubo, autka przed grilem odstawiamy - czy grilujemy przy tymbarku ? :)
dodatkowo z racji calodniowej imprezy odpadnie paru 50-procentowców, co napisali wlasnie 50% z racji planów na niedziele i ewentualnie wolnego wieczorka
no chyba ze dojadą pod wieczor do reszty uczestnikow i wniosą powiew swiezosci
jeszcze czas jest, ustali sie dokladnie co i jak
miejsce grila tez macie tradycyjne ?
W przypadku przedpołudniowych/wczesnopopołudniowych godzin ja niestety pas. Weekendy teraz praktycznie każde zajęte aż do połowy listopada (poza wieczorami, kiedy to dopiero zjeżdżam do ZG).
Uważam tak samo jak Czarna , Kynium, że zloty powinny być połączone z grillem. Do tej pory mieliśmy kilka spotkań, zawsze był wspólny przejazd po ZG a potem rodzinny grill i było super. Uważam że sprawdzonej tradycji nie powinno się zmieniać. :D
no ja traktuje zlot jako przyjazd paru świrów na parking, wymianę poglądów na temat samochodów (chociażby z racji tego że 'poznaliśmy' się poprzez Alfa Romeo a nie griluj z Master Chef), umówienie się na wspólną diagnostykę czy chipa, itp :)
Nie myślałem jakoby włączać w to jedzenie, picie, basen i zbieranie podgrzybków czy segregacji odpadów, no ale skoro to tradycja to chyba ludzie w ZG w miarę "ludzcy", że milo się przy kiełbasie z nimi siedzi i rozmawia, wiec bardzo pozytywnie wyczekuje 15 czerwca :)
zobaczymy jak to wyjdzie :)
Zauważyłem dzisiaj że czas spotkania nieubłaganie zbliża się. :D Może pomyślmy o miejscu spotkania i co robimy potem bo zdania sią rozbieżne. Ja w każdym bądź razie jestem za rodzinnym grillem.
Jak co roku, spotkanie w ustalonym miejscu, przejazd i wspólne posiedzenie przy grillu czy ognisku:)
Jak sa jeszcze wolne miejsca to sie pisze;)
Jeśli chodzi o mnie to piszę się na spotkanie, przejazd i grill/ognicho. Zmieniam też moje 50% na 100% :D
Pozwoliłem sobie dopisać do listy Torino, mam nadzieje, że nie będzie żywił do mnie urazy :) :D
1. daro1906
2. Kynium
3. Jelson
4. Kiślu
5. Lobuz
8. Serath (50%)
9. criss2007 (50%)
10. czursson (50%)
12. JohnyGT
14. Torino
Myślał już ktoś o miejscu docelowym spotkania- Grill gdzie rozpalimy??
No to i może ja się zamelduję.
confil tym razem niestety nie da rady zorganizować miejscówki
To jakie mamy wyjście awaryjne ?
pomyslmy..
jest za amfiteatrem miejsce na ognicho, moznaby do urzedu miasta zadzwonic i sie wbic z terminem, potem do nadlesnictwa telefon ze bedziemy - i mozna rozpalac
nie wiem o jakim miejscu w Ochli pisal criss ze nie da rady, bo jest jeszcze tam Podkowa-Bis Hajdukiewiczów, i z tego co kojarze to tez oferowali miejsce na ognicho,
jak bedzie chwilka to podzwonie
No tak jeszcze nigdy nie było - aby na 7 dni przed zlotem nic nie było wiadome. Szkoda że bywam tylko gościem w ZG ( praca ) bo jakieś miejsce zorganizowałbym. Panie Panowie - jak z naszym rodzinnym grillowym spotkaniem ????
Daro moze nad jeziorkiem zrobimy Pozdrawiam :)
Witaj Waldii - jestem jak najbardziej za!
Witajcie :)
Moglibyście przybliżyć co nieco o tym miejscu 'nad jeziorkiem' ?
Poza tym, zapowiadają ulewy na weekend.. :( Nie ciekawie, ale trzeba być dobrej myśli.
Pozdrawiam :)
Pogoda zmienia się jak w kalejdoskopie ;-) Rano jeszcze nie było opadów, teraz już są. Cały tydzień przed nami, więc zdąży się wypogodzić.
Co do mojej bytności -> wzrosło na 75% (najprawdopodobniej mam wolną niedzielę)
Panowie jeżeli nie zrobię Alfinki to mnie nie będzie:(
no to mamy podpowiedz motywującą - zrób Alfinke !!
co do lokalizacji, to jako swiezak ciezko sie przebic z pomyslem, wiec mysle ze tak jak reszta liczymy ze stali bywalcy z racji tradycji sie dogadają gdzie co i kiedy, a reszta grzecznie wyruszy ich sladem
grunt ze niezmienne jest rozpoczęcie o 12:00 pod palmiarnią
1. daro1906
2. Kynium
3. Jelson
4. Kiślu
5. Lobuz
8. Serath (50%)
9. criss2007 (50%)
10. czursson (50%)
12. JohnyGT
14. Torino15. SS-Waldi
16. Wrona
Dodano po 15 minutes:
Siema Alkoholicy wiec co robimy ? Piszcie jakie macie pomysły. Jeśli ma padać to jeziorko odpada moze w zielonej jest ciekawe miejsce lub okolicy Pozdrawiam
oj słabo coś widzę nasze spotkanko !!!
Bez organizowania mozna spotkac sie o 12 i pozniej pojechac nad dzika ochle, gdzie jest spory parking. Pozniej mozna wyskoczyc na pyszna rybke do skansenu ;)
Ok spotykamy sie o 12 pod TESCO i jedziemy na ochle CITY
spotykamy sie pod palmiarnia, jak od miesiaca bylo ustalone, nie ma co zmieniac na 2 dni przed, bo nie kazdy moze miec w planach wejscie na forum i zmian moze nie dojrzec
Niestety Panowie żałuję ale mnie nie będzie Alfina stoi na warsztacie, życzę Wam miłej zabawy i róbcie dużo zdjęć:)
Zjazd 15 o 12 na parkingu palmiarni.
Następny punkt programu jak się przedstawia?
12:15 - wypalamy dpf'y
12:45 - porównujemy fujary
13:00 - najdluzsza fujara mowi gdzie jedziemy
13:05 - naprawiamy tych, ktorzy nie odpalą
14:00 - ruszamy na miejsce, wskazane przez dlugą fujare
Moje szanse na pojawienie się maleją... Alfa cuś ostatnio ma gorsze dni i albo alternator albo akumulator siada. Jeszcze zobaczę jak się auto sprawuje na weekend i ostatecznie napiszę :)
pozdrawiam
Zlot bez lawety to nie zlot. Nie pekaj, wezme kompa i interfejs to ci FESem skasuje usterke alternatora ;p