Błądzisz synu ;)
Printable View
Zobaczymy. Postaram się zalatwić jakieś konkretniejsze info na jej temat i czy jest do sprzedania...
Widziałem 164 bez podłogi, progów, słupków A, podszybia . Odziwo był to egz. zakupiony w kraju w 1991 roku bezwypadkowy. Sypał się aż szkoda było dotykać. Wyglądało jakby włosi zapomnieli o ocynku .
Właśnie jakoś dziwnym trafem zauważyłem że 164 Super dużo lepiej trzymają się blacharsko niż te starsze.
Ogólnie Superki moim zdaniem były bardziej "dopracowane".
Może akurat trafiałem na takie egzemplarze.
Na pewno im auto mniej czasu (zim) spędziło w Polsce w tym lepszym jest stanie ;)
Chyba, że auto było u alfaholika wtedy rocznik nie ma znaczenia bo stan i tak będzie Super ;)
Cześć wszystkim. Planuję zakup 164 3.0, egzemplarz z ogłoszenia które już było tutaj przytaczane. Wiem, że wisi długo a cena nie jest mała. Czytałem wcześniejsze wpisy kolegi, który ją oglądał. Jeśli wszystko będzie ok to jutro wracam z łupem :) Mam zbyt mało postów żeby wrzucić link ale chodzi o jedyną obecnie 164 na allegro.
164 po lifcie ma podwójnie ocynkowaną blachę i wzmocnienia konstrukcyjne - czyli po 92/93r.
jakieś fotki felg 5*98 mogą też być 4*98
Oglądał ktoś te auto:
Załącznik 221651Załącznik 221652Załącznik 221653Załącznik 221654Załącznik 221655Załącznik 221656
Wiem, że było wystawiane na otomoto jeszcze około października/listopada i ktoś je opisywał na forum ale nie mogę znaleźć.
Byłem dzisiaj tam gdzie stoi na 164 ale nikogo nie zastałem. Jutro podjadę jeszcze raz. Moze przy sobocie kogoś zastanę. Z bliska wygląda bardziej zielono niż na zdjęciach. Foty niestety nie zrobiłem bo jak na złość tel mi padł.
Ja miałem 164, 3.0 12v z 96 roku i bez grama rdzy... przejezdziła u mnie 3 zimy i nic sie nie działo. Kochałem to autko, jeździłem nim codziennie i gdyby nie fakt że musiałem mieć coś oszczędniejszego to pewnie jezdzilbym do teraz. Jazda kredensem rekompensowała, że czasem gdzieś coś się przypociło, popukało i było trzeba robić... Miałem pewne auto, mimo wieku to i tak wiedziałem, że mnie nie zawiedzie, aczkolwiek nie oszczedzałem na niej.
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
A co się stało z Twoją 164? Ogłoszenie na niektórych stronach wisi do teraz.
http://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-164-nr48628022 na zdjęciach wygląda nieźle ;)
https://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-16...per-nr37136937 - pewnie już dawno sprzedana tak jak kolega pisał wyżej. Nie wiem czemu ludzie nie usuwają ogłoszeń z tego serwisu. Potem człowiek dzwoni i słyszy: "Panie ja już 2 lata nie mam auta" hehe
Kurde, Panowie.. Dzięki za poinformowanie. Fakt miałem jeszcze parę telefonów, aczkolwiek pewny byłem, że po jakimś czasie się usuwa :D
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#xtor=SEC-8
takie rzeczy wiszą, a tu cisza. Czyżby wyścig trwał
Wyścig trwa od pół roku - jeśli nie dłużej. Tak sobie wisi, cena raz wyższa o tysiaczka, raz niższa o tysiaczka. Teraz jest najniżej :)
Monitoruję rynek :)
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
To już jest inny właściciel auta niż rok temu gdy pierwszy raz było wystawiane ;) Teraz właścicielem auta jest handlarz ;)
Teraz przynajmniej zrobił kilka "nowych" zdjęć, ciekawe co się stało z pokrywą zaworów bo kiedyś była hehe
Podobno ktoś z forum oglądał te auto i coś jest nie tak - zresztą jakby było wszystko ok to za tą cenę szybko by się sprzedało.
Możliwe, że Alfa była opisywana na facebooku anie na forum, ale tam to już nie odnajdę.
Jak znam życie pewnie coś puka w silniku , ale cicho .
http://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-164...997-nr49612517
[MENTION=65780]Seraf[/MENTION] przyznaj się? :D
Może żona wystawia ogłoszenia, a mąż odbiera telefony :D
Rzeczywiście, tak teoretycznie było. Dałem się zwieść starszemu panu, jak sam siebie określił pasjonatowi marki, który dzwonił do mnie dwa razy w tygodniu, prosząc o jej zaklepanie. Samo życie.
Dziś jest jak jest i chciałbym ją " wypchnąć", aby móc się zabrać za 164tb i wreszcie się przekonać czy jest tak fenomenalna jak niektórzy twierdzą.
Ktoś ma blisko do tego auta?
Cześć,
Jutro rano będę oglądał tę Alfę.
Proszę napiszcie na co zwrócić uwagę bo nigdy nie miałem styczności z marką.
Samochód jest raczej malowany, ponoć blacha zdrowa, silnik suchy i ogólnie wszystko działa.
Każda wskazówka będzie dla mnie bardzo cenna i z góry dziękuję za pomoc.
C.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
164 są dosyć solidnie wykonane i ten konkretny silnik również jest dosyć solidny. Problemem jest coraz większy brak części, o ile pamiętam np. nowych amortyzatorów już w ogóle nie ma.
Ta konkretna sztuka była cała lub cześciowo lakierowana, zwróciłbym uwagę na to, na jakość i powody lakierowania.
Po zdjęciach myślałem że auto albo ma nowy lakier albo jest mokre. Szkoda że silnik był myty. Zdarzaki do wymiany bo mają jakieś śmieszne obrysowki a najwieksza wada to brak klimatyzacji. Ogólnie to za tą kwotę można znaleźć V6 do poprawek. Twin Spark na pewno jest tańszy w obsłudze i eksploatacji niż V6. Co do części to są tylko trzeba poszukać a z drugiej strony amorki wytrzymują ok 200 tyś km. Przy oględzinach sprawdź amorki czy są suche i najważniejsze czyli tylna belka zawieszenia i jej pkt mocowań do karoserii bo to bolączka 164 a belka jest nie do kupienia.
Panowie czy w 164 3,0 24V panewki padają, bo jest pompa mało wydajna, czy tylko jednostkowe przypadki się zdarzają? Piszecie że silnik ze 166 ma lepszą pompę. Dlaczego?
Dzięki za podpowiedzi. Jestem już po wizycie. Auto malowane całe, widać różnicę kolorów wewnątrz/zewnątrz. Od różowego po czerwony w zależności od elementu.
Lakier na częściach czarnych klamek itd.
Odpala ładnie, chodzi równo i cicho. Silnik miał być suchy jak pieprz a leci z różnych stron. Ja wiem że auto ma 24 lata i to może być ale po co te gadki przez telefon..
Słaba elektryka, nie działa szyberdach, zacinają się szyby.
Nie działa wskaźnik ciśnienia oleju - ale czujnik jest ponoć nowy w pudełku i wystarczy wymienić.
Blachy wydają się ok, podłoga też. Może jako baza autko fajne ale ja odpuściłem. Nieznana jest też żadna historia autka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A sam nowy lakier dobrze położony czy do dużych poprawek?
Takie historie miedzy bajki!!! zaniedbania powodują awarie!!! miałem kilkanaście v6 164 i w żadnej nie zatarło panewek - podpinasz czujnik ciśnienia i sprawdzasz sobie jak pracuje - tak samo ciśnienie na cylindrach... Najprostsze dzialanie i sprawdzisz podstawową kondycje każdego silnika . Pompa ma smarowanie z odmy i naped z przekładni paska rozrządu a nie z wału jak to w nowszych.
Wyprzedaż w autosklepie jest i klocki do 33 są za 9 zł xD
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Kloc...zapasow-/27358
Kolejne:
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Prze...60790043/27663
Jak to z klockami - zależy nie tyle od wersji, a od posiadanych zacisków. Nie spotkałem się z takimi - bardziej pasują mi do zacisku dwutłoczkowego jak w 75, więc sam jestem ciekaw jak wygląda zacisk do nich w 33. W ogóle to sporo tego się przewija w śmiesznych cenach na allegro. Ja bym raczej celował w coś sprawdzonego - jak już montować to coś, co wiadomo, że spełnia swoją rolę.
Byłem dzisiaj obejrzeć. Wersja super. 3.0 v6 z gazem. Automat. Dowod rej zabrany przez policję bo właścicieł jeździł bez przegladu. Od wtedy stoi. Rocznik chyba 1993 (szyby). Nie siedziałem w środku bo zamknięta była a rozmawiałem z mamą właściciela który jest od 7 lat w Anglii. Auto stoi od jakiś 4 lat. U tego właściciela od 2008 roku. Maski nie miałem otwartej. Niby jakiś rok temu syn wlał świerzej benzyny i normalnie silnik odpalił. Mówiła że był się wtedy przejechać jakieś 10km.
Blacharka - wydaje się zdrowa. Nigdzie rdzy nie widziałem. Widać ze nie było raczej grzebane nic przez zadnego MIRKA. Wszystkie plastiki, nadkola na miejscu. Szyby całe. Lampy z przodu ładne czyste. Podgrzewane siedzenia (szmaciane) Opony do wymiany. Lewy tylny blotnik do malowania. Zaproponowałęm 2000zł w stanie tak jak jest. Matka właściciela by ją sprzedała ale wtedy przyszedł ojciec i zaczał wydziwiać że musi się z syna zapytać. Nie chciał dać numeru telefonu bezpośrednio do niego. Co myślicie? Warto za 2ke?