To chyba zbyt mocny żart na prima aprilis Andrzeju. Nie uważasz?
Printable View
To chyba zbyt mocny żart na prima aprilis Andrzeju. Nie uważasz?
Potwierdzam Andrzej nie jedzie. Zrezygnował po moim ostrym i twardym stanowisku dotyczącym slicków. Stanowisko SJS jest takie ze slick = klatka ja to zaostrzyłem jeśli nie słusznie to biorę to jak facet na klatę i przepraszam ale już się z tego wycofywać nie chcę. Następnym razem przedyskutujemy przed zapisami żeby się nikt nie poczuł pominięty.
Ale jakie zamieszanie ? ludzie, po kilku miesiącach od ogłoszenia imprezy ukazuje się punkt jej regulaminu, kompletnie niespodziewany, który mi nie odpowiada i uważam za nieuzasadniony. Piszę dlaczego tak uważam, muszę to szerzej uzasadniać wobec niezrozumienia i z nadzieją wycofania tego punktu na przyszłość, a równolegle rezygnuję bo mi on nie odpowiada. Kropka.
Gdzie tu zamieszanie przepraszam.
Bimsky - doskonale wiem i mam budżet naprawdę odpowiedni. Ten kpl opon to pikuś naprawdę przy wydatkach ogólnych zeszłorocznych czy prawdopodobnych w tym roku. Ale pikuś __bezsensowny__ i __nieuzasadniony__ - skoro mam kilkadziesiąt opon, kupować kolejne na 5 kółek tylko i wyłącznie. A nie lubię bezsensownie pieniędzy wydawać. Po prostu. I psuć auta też nie lubię czymś gorszym niż może mieć.
A namawiać na wszelkie takie imprezy będę, w tym te na które nie pojadę, i nijak się to z moim uczestnictwem w nich czy brakiem uczestnictwa nie kłóci. Na kilku szkoleniach SJSu byłem, liczę że i po tym się cześć forumowiczów zapali i będzie więcej Alf na torach amatorskich w kraju. I będą może same TD Alf ze współzawodnictwem i bez takich ograniczeń. Gdzie można będzie naprawdę sprawdzić jakie elementy wozu, jakie modyfikacje, jaka technika jazdy ma naprawdę na co wpływ a nie gdybać tylko.
Ale co to ma do mojego osobistego udziału w TD??? do mojej osoby ??? nic. null.
Ja osobiście się cieszę, że Teddy się wziął za to , czasem się potknie każdy kto coś robi, ale ważniejsze że robi i jest grupa duża, której charakter imprezy odpowiada i jest trafiony.
A ja ? ja sam jeżdżę kiedy mogę, gdzie mogę, mało/dużo ? - dla mnie akurat :)
Dla mnie jest wszystko jasne na ten TD na slickach nie wolno I tyle wiec Co chcesz mi tlumaczyc? Ze ten jest beee Bo nie wolno a na inne wolno?
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Chociażby dlatego, że dojazdówka jest po otwartej, publicznej i nierzadko ruchliwej, drodze, przy której w trakcie imprez podobno lubi ustawić się drogówka i wyłapać tych co bardziej rzucających się w oczy. Nie rozumiem Waszego oburzenia na to, że organizator ma prawo decydować o regulaminie imprezy. Jaki to problem pojechać na semislickach z literką E których można używać niemal wszędzie?
To ja Was pogodzę przyjeżdżając na łysych zimówkach :D, jest tylko jeden mały problem - nie mam biletu i chętnie odkupię.
Teddy84 wpisz mnie na listę rezerwową, wyślę Ci PW
Posprzątałem - wywaliłem prawie wszystko.
Andrzeja i jego argumenty rozumiem ale decyzja już podjęta, jak będzie to bardziej profesjonalna impreza w przyszłych latach to się zastanowię w tej chwili tak jest end of story następny który podejmie temat na poziomie jaki prezentowaliście - warn
Stanowisko SJS jest tak jak pisałem slick = klatka. Powrót na tor odbywa się drogą publiczną - i tak jak bimsky pisze policja lubi sobie postać i wyłapywać tych co wracają kolejne okrążenia kręcić. A jazda na slickach po drogach publicznych = brak dowodu. Co prawda ja tego nie brałem pod uwagę jak wyeliminowałem slicki , ale jest to również poważny powód żeby to zrobić.
Co do przeróbek w wozach. Macie przegląd - bierzecie udział. Oczywiście że przeróbki są po to żeby być szybszym - ale dlatego są klasy mocowe nie pojemnościowe. Miałem tak samo twarde stanowisko w temacie klas mocowych jak ktoś o 1 koń przekracza limit wchodzi w wyższa klasę i bez dyskusji, po to jest to tak zrobione nie inaczej i każdy deklaruję moc przed TD tak żeby go zakwalifikować do odpowiedniej klasy i tu niebyło uwag i przepychanek. W tym roku nie udało się wszystkich zadowolić widzę że powoli wszyscy się denerwują. Więc temat kończymy chyba że ktoś ma coś konstruktywnego do napisania tylko w sposób jak dla kolegów z klubu a nie baranów :)
Brak katalizatora sportowe klocki itd - oczywiście jak z tego powodu wóz nie przechodzi przeglądu nie bierzecie udziału i nie interesuje mnie dywagacja na temat tego w jaki sposób przechodzi się w PL przeglądy.
Suzumushi - wciągam Cie na listę rezerwową, miejsce Andrzeja juz odkupione. Jak się coś pojawi to napiszę. Dopuszczam dogadywanie się też przez forum między sobą wiec jak ktoś bedzie rezygnował to możecie się sami bez pośrednio dogadywać ułatwi mi to temat przelewów bo stworzyłem specjalnie do wpłat z TD konto darmowe z którego mam 1 przelew miesięcznie gratis resztę opłacać muszę więc wolałbym nie przelewać i nie płacić a info o tym że mam sobie wpłatę czyjąś na kogoś innego zapisać wystarczy.
Teddy - jedna rzecz tu jest istotna - ten zapis wprowadziłeś po zapytaniu Culmena po 3 miesiącach od zapowiedzi szkolenia nazywanego trackday'em. Nie od początku.
I nie okłamujcie o łapaniu na DK po leśnym (Bimsky) - SuperOS co miesiąc czy częściej nie wspominając o innych imprezach wjeżdża cały na slicku, huczących wydechach itd na DK. Jak ktoś tam pajacuje - to go złapią i dobrze.
To nie mając ochoty sprawdzać wystarczy jechać przepisowo i przepisowym wozem z oponami E i wszystkim E , czyż nie ?
Policja niech robi swoje, a organizator swoje i nie musi jej wyręczać.
Podsumowując, minimum 50 osobom ZAPISANYCH nie przeszkadza wymóg organizatora. Jesteśmy dorośli, każdy podejmuje świadome decyzje. Nie chcesz jechać - SPOKO, mnie to dynda, ale po co to całe trucie dupy? Krótka piłka - jade to sie zapisuje, nie jade to się nie zapisuję i mam w nosie regulaminy, bo szkoda mi czasu na walke z wiatrakiem. Albo organizuję sobie swoją imprezę ze swoim regulaminem ;-)
Słuchaj, trucie dupy i to nie na temat, tylko wkoło mojej skromnej osoby Ty i jeszcze jeden kolega wprowadziliście wtrącając się i odnosząc do mojego udziału i "nierozumieniem" (z którego to udziału już zdążyłem wcześniej zrezygnować). A nie do tematu zasadniczego - zasadności takiego zapisu i powodów wprowadzenia go. Na teraz - na lipiec to nie dotyczy, znaczenia nie ma i to było oczywiste od pierwszej odpowiedzi teddy'ego do Culmena. Ale chyba potrafisz dalej niż kilka miesięcy na przód przewidywać i warto żeby na następnych imprezach takiego ograniczenia nie było. Prawda?
Po to jest trucie dupy ze strony mojej. Chyba warto coś omówić i później zastosować, a nie tylko korzystać lub nie z tego co ktoś stworzy.
I nie sądzę żebym był jeden jak piszesz. A jeśli tak to przykre bardzo i żałosne wręcz bym powiedział, że w tak szerokiej społeczności użytkowników sportowej marki Alfa Romeo jeden tylko mega amator z brzuszkiem i siwizną, ma ochotę żeby te wozy korzystały jako "sportowe" z tak podstawowych rozwiązań jak sportowe opony, w zwykłych amatorskich imprezach. Bo nie ma powodu żeby tak nie było.
Na przyszłość - to dla nierozumiejących i odnoszących do siebie, przez "ja" i na "teraz" tylko wszystko co pada w rozmowie, chyba muszę tak podkreślić.
Tloczcie sie dalej teddy wyczerpal temat wiec dajcie juz sobie siana.zawsze mozna jechac na TD organizowany przez sjs I tam szalec na dowolnym setup ie
No dobra to kto rezygnuje ?:)
w
Uaktualniona lista :
1.Roonie +1 159 TBI 200KM --- zapłacona zaliczka
2.slavol +1 GT 3.2 250 KM --- zapłacona zaliczka
3.kornat +1 Punto 1.6 TB ???? KM --- zapłacono całość
4.3voQ 156 3.0 V6 ~250KM --- zapłacona zaliczka
5.maciekk --- zapłacona zaliczka +100
6. Łukasz Stilo 1.8 133KM --- zapłacona zaliczka
75. Bimski Alfa Romeo 75 3.0 V6 180KM --- zapłacono całość
8. Bytuś Grande Punto Sport JTD 160KM --- zapłacona zaliczka
9. Zonkil GTV V6 TB 205 KM -- zapłacono całość
10.Tschoob +1 Giulietta QV --- zapłacona zaliczka
11.Adam Lancia Thema 3.0 V6 170KM --- zapłacono całość
12. Maciej R. Giullietta QV 240KM --- zapłacona zaliczka
13. Teddy - 156 2.0 20VT 275 KM --- zapłacono całość
14. Fresher - Fiat Stilo 1.9 JTD 200 KM --- zapłacono całość
15. Sobieski156 --- zapłacono całość
16. Babor Giullietta Tjet 170KM --- zapłacona zaliczka
17. 156mlody --- zapłacono całość
18. czejan FC 20VT 220 KM --- zapłacono całość
19. Sowier Mito 1.4 Tjet 185KM --- zapłacono całość
20. Marcin G. Punto Abarth 1.4 Tjet 165KM --- zapłacono całość
21. wheelerwasp02 147 1.6 TS 120KM --- zapłacona zaliczka
22. Robertm4 - Jeep SRT --- zapłacono całość
23. Socik 1.9JTD 150KM --- zapłacona zaliczka
24. Tytus9 GTV V6 --- zapłacona zaliczka
25. Tomek 146 TS 150KM --- zapłacona całość
26. Grzdylu GTV 3.0 V6 220KM --- zapłacona zaliczka
27. Karol Megane R26 230KM --- zapłacona zaliczka
28. Tomi GTV 3.2 V6 250 KM --- zapłacona zaliczka
29. Rylon 156 2.4 JTD 204KM --- zapłacona całość
30.OZI 159 1.9JTD 190KM --- zapłacona zaliczka
31.BMW E36 2.5 192KM --- zapłacona zaliczka
32.Mortifer - Maserati GranSport 400KM --- zapłacona zaliczka
33. BMW E46 2.8 193KM --- zapłacona zaliczka
34.Wujek Alfa Romeo 75 3.0 190KM --- zapłacona zaliczka
35. Culmen Toyota MR2 140KM --- zapłacono całość
36.Stiven Brera 2.2 JTS 185KM --- zapłacona zaliczka
37.Tomek_KRK, Alfa 156 3.2, 250KM, PB, 2003 --- zapłacona zaliczka
38. Rafał R., Mercedes W210 E55, 5.5L, 360KM, Pb, 1999. --- zapłacona zaliczka
39.Krzysztof Punto Abarth 155KM --- zapłacona zaliczka
40. Damian Grande Punto Sport JTD 167KM --- zapłacona zaliczka
41. Kylo1986 156 JTD 150KM --- zapłacono całość
42. _em Alfa 75 TS 150KM --- zapłacona zaliczka
43. Maciek - Giulietta QV 240KM --- zapłacono całość
44. Sołtys 147 GTA 250KM --- zapłacona zaliczka
45. LolaGTA GT 1.9 JTD 150KM --- zapłacona zaliczka
46. Qbas. 75 3.0 V6 190KM --- zapłacono całość
47. Gal Anonim Alfa 156 3.2 V6 250KM --- zapłacona zaliczka
48. Sqodi FC 20VT 220KM --- zapłacono całość
49. Michał Alfa Romeo 75 Turbo --- zapłacono całość
50. Grzegorz B. BMW E60 3.0D 280KM --- zapłacona zaliczka
Reszta wpłat do 20 maja. Rezygnacja z toru do końca maja po tym terminie niestety kasy zwracać nie będę.
A można przyjechać i popaczać?
A czemu by niby nie????????????
Ligar wejscia nie ma[emoji14]
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
To będzie moją osobą towarzyszącą :P
Mam kolejne pytanie ;)
Miękki dach czy hardtop?
Ty to już może nie zadawaj pytań o to co wolno :)
Też miałbym jedno, a raczej dwa pytania- jedno już padło, ale zaginęło,a drugie nowe. Ale jeszcze znowu coś ciekawego usłyszę to lepiej będę cicho siedział ;)
Domyślam się że hardtop, bo jeszcze dacha zaliczysz- co jest niewykonalne, ale ....
Raczej z miekki dachem nie ma problemu.pamietam ze kiedys bylo e 320 w cabrio z miekkim I nikt nic nie mowil ale niech teddy potwierdzi
1.Roonie +1 159 TBI 200KM --- zapłacono całość
2.slavol +1 GT 3.2 250 KM --- zapłacono całość
3.kornat +1 Punto 1.6 TB ???? KM --- zapłacono całość
4.3voQ 156 3.0 V6 ~250KM --- zapłacona zaliczka
5.maciekk --- zapłacono całość
6. Łukasz Stilo 1.8 133KM --- zapłacona zaliczka
75. Bimski Alfa Romeo 75 3.0 V6 180KM --- zapłacono całość
8. Imtm Alfa 147 1.6 turbo --- zapłacono całość
9. Zonkil GTV V6 TB 205 KM -- zapłacono całość
10.Tschoob +1 Giulietta QV --- zapłacono całość
11.Adam Lancia Thema 3.0 V6 170KM --- zapłacono całość
12. Maciej R. Giullietta QV 240KM --- zapłacona zaliczka
13. Teddy - 156 2.0 20VT 275 KM --- zapłacono całość
14. Fresher - Fiat Stilo 1.9 JTD 200 KM --- zapłacono całość
15. Sobieski156 --- zapłacono całość
16. Babor Giullietta Tjet 170KM --- zapłacono całość
17. 156mlody --- zapłacono całość
18. czejan FC 20VT 220 KM --- zapłacono całość
19. Sowier Mito 1.4 Tjet 185KM --- zapłacono całość
20. Marcin G. Punto Abarth 1.4 Tjet 165KM --- zapłacono całość
21. wheelerwasp02 147 1.6 TS 120KM --- zapłacono całość
22. Robertm4 - Jeep SRT --- zapłacono całość
23. Socik 1.9JTD 150KM --- zapłacono całość
24. Tytus9 GTV V6--- zapłacono całość
25. Tomek 146 TS 150KM --- zapłacona całość
26. Grzdylu GTV 3.0 V6 220KM --- zapłacona całość
27. Karol Megane R26 230KM --- zapłacona całość
28. Tomi GTV 3.2 V6 250 KM --- zapłacono całość
29. Rylon 156 2.4 JTD 204KM --- zapłacona całość
30.OZI 159 1.9JTD 190KM --- zapłacono całość
31.BMW E36 2.5 192KM --- zapłacono całość
32. Passionati.pl -- zapłacono całość
33. BMW E46 2.8 193KM --- zapłacona zaliczka
34.Wujek Alfa Romeo 75 3.0 190KM ---zapłacono całość
35. Culmen Toyota MR2 140KM --- zapłacono całość
36. Marek FC 20VT Plus --- zapłacono całość
37.Tomek_KRK, Alfa 156 3.2, 250KM, PB, 2003 --- zapłacona całość
38. Rafał R., Mercedes W210 E55, 5.5L, 360KM, Pb, 1999. --- zapłacona całość
39. FX25 --- zapłacona całość
40. Suzumushi Alfa 155 Q4 --- zapłacono całość
41. Kylo1986 156 JTD 150KM --- zapłacono całość
42. _em Alfa 75 TS 150KM --- zapłacono całość
43. Maciek - Giulietta QV 240KM --- zapłacono całość
44. Sołtys 147 GTA 250KM --- zapłacono całość
45. LolaGTA GT 1.9 JTD 150KM --- zapłacono całość
46. Qbas. 75 3.0 V6 190KM --- zapłacono całość
47. Gal Anonim Alfa 156 3.2 V6 250KM --- zapłacono całość
48. Sqodi FC 20VT 220KM --- zapłacono całość
49. Michał Alfa Romeo 75 Turbo --- zapłacono całość
50. Grzegorz B. BMW E60 3.0D 280KM --- zapłacono całość
Zwolniło się jedno miejsce ktoś chętny ??
A regulamin to już macie ?
(to nie w kwestii tego miejsca zwolnionego)
Byś się dopisał może w końcu do listy????
No nie, nie , po prostu ciekaw jestem co w nim będzie. Bo ostatnio się zapisałem na imprezę z forum Seata (głównie) - 4nano i widzę że mają tam regulamin (kiedyś coś tam go omawialiśmy tutaj) zabezpieczający organizatora, ale nie ograniczający uczestników, może warto brać przykład od lepszych (przepraszam za takie stwierdzenie ale są lepsi bo oni robią trackday'e, a największe forum Alfa Romeo raz na 2 lata i to z ograniczeniami).
Ja już ci kiedyś pisałem na jaki punkt regulaminu czekam, wtedy z automatu biorę Niemca na ten wyjazd.
Ale jak na ten moment na 99% Alfa jedzie, bo na tą chwilę stoi u Pabla na co pół rocznym serwisie, jak wytrzyma maraton na hamowni to będzie dobrze
Witajcie - w cenie track day'a każdy otrzyma koszulkę pamiątkową. Zamawiam 50szt (nie powinno braknąć żadnego rozmiaru) więc dla każdego kierowcy po 1 szt. I teraz pytanie do Was czy bylibyście chętni zamówić więcej tych koszulek np dla pilotów ?? Koszulki będą do odbioru z rana podczas szkolenia. Cena jednostkowa za koszulkę uzależniona jest od nakładu ale można założyć że okolice 50zł/szt
Załącznik 202477
Dla mnie L-kę tam zarezerwuj :D dzięki z góry..
Jakiej firmy koszulki zamawiasz? Pogadam z moim pilotem ;)
Pozwole sobie w tym miejscu oglosic, ze zwolnilo sie miejsce na track day'a - gdyby ktos byl chetny prosze o kontakt :)
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Potwierdzam słowa Edhel :) Ja siedze na wczasach wiec dostep do neta okazjonalny. 2 miejsca sa w zasadzie , najlepiej jakby ktoś załatwił to sam z zainteresowanymi odsprzedażą. Pisać na stronie wydarzenia ewentuallnie w grupie FB. Tutaj jest nikły przekaz. Możecie też udarzać do Meeg z FB Dobre bo włoskie.
Czy Kraków i okolice planują jakiś wspólny wyjazd?
Kurde, jeden trening i już ? :)
A Toyota się tylko plakuje...
No ciekaw jestem wyników wszelkich, pogody (oj, lekki deszczyk urozmaiciłby rywalizację ;) na tym torze :) )
I wniosków na następne Itailan Trackday'e .
Taki przedwniosek to klasy pojemnościowe a nie mocy , jak powszechnie przyjęte. Lub bez klas tylko coś na wzór 4nano - klasy sport i nie sport i tyle. Ile koni kto zmieści itd. to jego bonus. No i wiadoma kwestia ogumienia.
Ciekawe czy jakieś Alfy w ogóle w czołówce będą. Chyba powinny, nazwa TD zobowiązuje :)
(to tak dla mobilizacji Alf :) )
uszczelka to juz nie pierwszy raz i to sie stalo wczoraj w czasie powrotu z warszawy to jest w moim wypadku powtarzajaca sie awaria
andrzeju sa wolne miejsca- nie pier... tylko sie zapisuj:eek: