650 + odesłanie później swoich..
Wysłane z mojego ZTE Grand S II LTE przy użyciu Tapatalka
Printable View
650 + odesłanie później swoich..
Ktos wcześniej juz sie pytał o to, 650zł ze swoimi kloszami.
pawel365 ja mam do Ciebie inne pytanko.
Do radomia mam nie daleko, czy jak to juz wszystko ruszy bedziesz wstanie zrobic to od ręki
Zrobic od ręki bezpośrednio twoich to nie ma szans.. Ale będzie można podjechać i odrazu wymienimy na już przerobione
Pawel365 a jak jest z legalnością tych lamp.Można spokojnie jeżdzić bez obaw,że zabiorą dowód rejestracyjny?
Adi, a dlaczego mają być nielegalne?
Czy policja jest na tyle kumata, by wiedzieć, czym różnią się oryginalne od tych modyfikowanych?
Ważne, że wszystkie wymagane lampki świecą.
Każda ingerencja odnośnie świecenia w lampę czy to tylną czy przednią powoduję utratę jej homologacji. Natomiast intensywność świecenia jest duża więc nie powinny budzić zastrzeżeń.
Lampy świetne, sam pewnie będę chętny :) Ciekawi mnie tylko, czy może z tego wyniknąć jakiś problem gdy mi ktoś w dupe przydzwoni
musiałbyś trafić na kogoś kto wiedziałby że to przeróbka to raz, dwa - powiedziałby policjantom na miejscu zdarzenia że wjechał bo nie
widział świateł stopu, trzy - przekonałby policjantów do udokumentowania na miejscu jakie masz lampy (czyli opis w notatce i ewentualnie zdjęcia)
później musiałby przeforsować to w sądzie, biegły mógłby poprosić o udostępnienie tych lamp do ekspertyzy
a i potem wyrok sądu nie musi być na Twoją niekorzyść. Jeśli biegły oceni, że lampy mimo, że nie seryjne były sprawne i działały prawidłowo - sąd może nie uznać tego za powód wypadku.
Ale co do litery prawa - każda lampa w samochodzie powinna posiadać homologację. To może być też problem przy upierdliwym diagnoście na badaniach okresowych
To jakieś skrajne przypadki jedynie..
Jeżeli ktoś ma blisko i ma ochotę to w niedzielę w radomiu na spocie będzie mógł obejrzeć na żywo.
sądy sądami ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie :P podam taki przykład : mamy uszkodzoną instalację elektryczną i żadne światła z tyłu nie działają i ktoś wjeżdża nam w tył to sąd czyją winę przyjmie ?
Radom Auchman na Żółkiewskiego przy drodze 7 kolo godziny 1720
Projekt skończony, sprawuję się i wygląda dobrze.
A teraz do szczegółów.
Lampa składa się:
Światła postojowe - neony ledowe po obwodzie lampy,
Kierunkowskaz - pasek składający się z 25 żółtych LED zaprojektowany i wykonywany osobiście ( nad dolnym neonem)
Stop - podobnie jak kierunkowskaz pasek składający się z 25 czerwonych LED zaprojektowany i wykonywany osobiście ( pod górnym neonem).
Wstępnie lampa miała być rozklejana jednak ciężko jest wówczas ładnie wyłożyć neony, dlatego ostatecznie są cięte około 1,5 cm od krawędzi, Całość po montażu w kilku miejscach spawana, dodatkowo uszczelniana silikonem ( może nie jest to zbyt piękne ale tego nie widać a samo spawanie nie jest szczelne)
Wkład lampy jest czarny, dodatkowo na kloszu znajduję się folia czerwona, ponieważ klosze bez oryginalnego wkładu są różowe, ( na życzenie lampy mogą być przyciemnione czarną folią).
Lampy nie powodują błędu przepalonej żarówki, wymiana polega jedynie na zamianie plug&play.
Możliwość zakupu to:
-Przesłanie swoich lamp do przerobienia.
-Zakup kompletu przerobionych lamp, wysyłam swój komplet( za kaucją ) a po podmianie odsyłasz mi swój - twoje nie mogą być uszczerbione czy popękane
Kontakt na PW,
Temat również w dziale usługi.
Załącznik 200259Załącznik 200260Załącznik 200261Załącznik 200262
Wygląda obłędnie najważniejsze ostateczna cena ;)
Dzisiaj dojechaly do mnie Lampy od Pawła :) Zalaczam kilka fotek :)
Ogolnie jestem bardzo zadowolony z efektu :)
Drugie zdjecie zrobine z kierunkowskazem w słońcu.
Załącznik 204521Załącznik 204522Załącznik 204523Załącznik 204524
Wygląda bardzo fajnie kierunkowskaz z pojedynczymi diodami ?
obecnie kierunkowskaz w postaci led to konieczność, uwagi na widoczność podczas dnia których neony nie dają.
Widziałem te światła tylne na żywo-kozacko to wygląda, zwłaszcza na ciemnym lakierze.
co do hamowania to masz jeszcze trzecie światło stopu, a niech Ci udowodni, że nie miałeś kierunkowskazu. pamiętaj, że istnieje coś takiego jak ograniczone zaufanie do innych użytkowników na drodze i powinien zachować odpowiedni dystans żeby zdążyć wyhamować z każdej sytuacji.
To prawda musisz zachować odpowiednia odległość żeby wyhamować w każdej sytuacji, jeżeli chodzi o wyprzedanie w sytuacji której podałeś to jeżeli była możliwość wyprzedania nie zakazana poprzez znaki pionowe i poziome to osoba skręcająca w lewo berdzie winna bo powinna dokładnie upewnić się że może skręcić.
masz jechać autem które jest sprawne i sygnalizować manewry na drodze, także hamowanie...
była mowa o awarii elektryki i braku jakiegokolwiek oświetlenia z tyłu - trzeci stop raczej też się pod to łapie...
udowodni - wzywa policję i prosi o kontrolę sprawności oświetlenia ...a może po prostu odtworzy panu policjantowi nagranie z kamerki
tak btw to nie mi - moje światła są sprawne
ograniczone zaufanie nie ma tu nic do rzeczy, nie da się jeździć zakładając że auto z przodu nie ma świateł stopu i absolutnie nie ma
obowiązku zachowania takiej odległości aby zatrzymać się przed dupą takiego złomu
Widzę że rozgorzała ciężka dyskusja..
Przypominam że w obecnej wersji świateł stop i kierunki są widoczne bez wzgledu na warunki..
Pozdrawiam.
Załącznik 207121Załącznik 207122Załącznik 207123Załącznik 207124 Polecam lampy od Pawła, wykonanie super :) i efekt zajebisty :) tego w GT mi brakowało;)
Łoo Panie... ale bije po gałach... wygląda zacnie :)... jaki koszt ?
Widziałem lampy na żywo w Radomiu u autora projektu i potwierdzam wszystko ładnie widoczne nawet w pełnym słońcu :)
Fajny efekt, ciekaw jesttem jakby to w 147 wygladało :)
Mnie osobiście nie będzie. Chyba że ktoś kto już posiada.
Wina skrecajacego o ile nie było to skrzyżowanie lub nie zabranialy manewry wyprzedzania znaki pionowe lub poziome. Często kierowcy myślę że jak puści kierunkowskaz to ma pierwszeństwo są piramidalnym błędzie.
Np: jeśli ja zaczynam wyprzedzać lub jestem w trakcie tego manewru i pojazd ,,x,, postanowił zrobić ten sam manewr lub skręca np do swojej posesji a nie ma żadnego znaku zakazu wyprzedzanie o których pisałem wyżej i z dochodzi do zderzenia w tedy wina jest skrecajacego i żadne tłumaczenia ze Panie wlafzo ja puscilem kierunek mu nie pomogą. Kierunek to tylko słucha informacja.
Co do światła stop. Jeśli nie masz a dojdzie do wjechania w tyl Twojego samochodu i kierowca będzie się tłumaczył że pojazd przedemna nie miał stopu to tłumaczenie głupiego nic mu to nie da.
Oczywiście mamy obowiązek sygnal' zowac swoje manewry oraz mieć sprawne wszystkie światła, jeśli nas policja zatrzyma otrzymamy mandat.
Jeśli chodzi o moje prywatne zdanie takim kierowcom ktorzy nie mają sprawnych świateł lub sygnalizują skręt w tedy gdy już skracają powinno się wkepywac srogie mandaty.
Wyobraźcie sobie jadę tirem która masa całkowitą wynosi 40-40,800 ton a przedemna osobowka 1,5tony gwałtownie hamuje i włącza kierunkowskaz bo sobie przypomniał ze za 3metry musi skręcić do domu.
Co ja mam w tej sytuacji zrobić jechać za każdym pojazdem 30-40 metrów ? To przecież chore tak przecież się nie da. Ale gdy kierowca osobowki życzliwie wcześniej zasygnaluzuje swój manewr ja zwieksze odstęp i bez żadnego zatrzymywania poczekam aż on sobie spokojnie skreci.
Witam Jaka jest cena przerobiony lamp do alfy gt? Pozdrawiam
poszło PW
Poproszę również o cenę na PW jeśli to nie kłopot.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Poszło
Masz rację z jednym sprostowaniem. Znak zakazu wyprzedzania nie niweluje winy skręcającego tylko dodatkowo obciąży mandatem wyprzedzającego za złamanie zakazu. Winny jest nadal skręcający ponieważ w przepisach jest wyraźnie, że powinien upewnić się czy manewr jest bezpieczny przed rozpoczęciem. Znam przypadek gdzie motocyklista wyprzedzał na podwójnej ciągłej i przyłoił w skręcającego. Tamten nie uznał swojej winy, nie przyjął mandatu i sprawa miała swój finał w sądzie. Motocyklista wygrał. Proste wyjasnienie - to, że ktoś łamie przepisy nie zwalnia cię od odpowiedzialności za twoje złamanie przepisów. Podobnie jak ktoś cię zastawi gdzieś na parkingu w miejscu niedozwolonym (ty stałes prawidłowo) to jak będziessz się starał wyjechać i zahaczysz to 100% twoja wina. Tamten dostanie mandat za złe parkowanie tylko. Wyjątkiem jest jeśli policja albo ty osobiście jesteś w stanie udowodnić w sądzie, że zachowałeś sie prawidłowo i wypadek powstał tylko z winy naruszającego przepisy. Np. jeśli będziesz miał swiadków, że ten przykładowy motocyklista zapier...ł jak głupi przekraczając przepisy i wyskoczył nagle zza ciebie na dużej prędkości kiedy właśnie już rozpocząłeś manewr skrętu.
Jaka cena przerobki lamp ?:)
Witam jestem zainteresowany
Jaka jest cena z kaucją