Oooo, ktoś mi już ich polecał, a teraz widzę, że w sobotę mają czynne. Będę musiał tam podjechać. Dzięki :)
Printable View
Gdzieś na Maślice ale nie znam konkretnego adresu. Na razie nie potrzebuje do nich jechać i jeszcze nie wiem gdzie się przenieśli ;)
panowie wiecie gdzie we wro - najlepiej na krzykach - jest jakis kanal ogolnodostepny ?
slyszalem o jakims w okolicach uniwerku na koszarowej, ale z racji ze nie po drodze to nie sprawdzilem jeszcze :)
U mnie w garażu ;)
Ale to grabiszyn :P I tylko na wczesnijesze info ;)
Kiedyś widziałem taką konstrukcję obok stacji Orlena na Ślężnej (obok Cmenatzra Żydowskiego), ale nie wiem, czy tego nie rozebrali przy okazji remontu stacji, dawno tam nie zaglądałem, a przyznam szczerze, że taki kanał by się przydał.
Właśnie patrzyłem na gugelmapach i wydaje mi się, że kanał został jednak rozebrany.
czy ktos korzystal ostatnio z uslug p. Bogulaka na karkonoskiej? pracowal tam kiedys jeden starszy mechanik b.dobry byl, a teraz widze tylko dwoch mlodszych chlopakow, czyzby jakies oszczednosci?
Nie ufam Panu Bogulakowi odkąd chciał mnie bezczelnie orżnąć na wymianę dolnych wahaczy (które były sprawne), a dodatkowo chciał mi policzyć po 500 zł za wahacz... Wybite były górne wahacze, więc podejrzewam, że gdybym po wymianie dolnych przyjechał z powrotem, ze dalej tłucze, to zapewne zaproponowałby też wymianę górnych po 400 zł
nie mam z nim jakichs negatywnych zdarzen, robil porzadnie, ale jednak jest raczej ciut za drogi, a teraz dodatkowo traci, ze nie ma tamtego starszego mechanika tylko tych dwoch gowniarzy... a z tymi dolnymi wahaczami to jest tak ze powyzej 500zl to sa te niby oryginalne, ale z tego co sie orientuje to dostarcza je TRW, a te wahacze TRW mozna dostac za jakies 350zl, zatem wychodzi na to, ze placimy niejako za ich "oryginalnosc" dla samochodu, czy moglby to ktos zdementowac/potwierdzic? mysle, ze 250zl za taki wahacz np z allegro to raczej podroba, a prawda taka, ze inne niz TRW to szajs..
wracajac do tematu wahaczy jak sprawdzic, czy dany wahacz ma luzy? szarpak nie potwierdzi tego w 100% ?
Witam
Troszkę się wtrącę w temat.
"Sciąga" mi furę i chciałbym ustawić zbieżność.
Gdzie polecacie pojechać? Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Przede wszystkim tam gdzie ustawiaja komputerowo. To wystarczy zeby zrobic dobrze. Teraz tylko kwestia ceny. Ja co prawda w Olawie ale we wrocku tez jest Thart. Zdziwila mnie cena (80 przod i 60 tyl). Mysle ze ten sam serwis we wroclawiu powinien miec takie same ceny.
POLECAM warsztat na ul.Buforowej 100 Wrocław. (tam gdzie jest stacja LPG, 50m za wjazdem na nowe osiedle)
Przeprowadzam tam remont silnika 1.8
Właściciel właśnie zatrudnił tam nowego mechanika.Nie mają blokad ani innych cudów do obsługi silników TS i V6 ale są bardzo dokładni i wyrozumiali.(ja blokady pożyczyłem wraz z blokadami kół wałków i przywiozłem do warsztatu)
aaaa i mają fajny bezpieczny bezpłatny parking (moja AR stoi już tam 2 miechy :/)
Wszystko zostało zrobione cacy :)
Naprawdę POLECAM.
Robią wszystko.
Nowy mechanik na pojęcie o AR i to duże.
Nie jedzie na "akord" cytat "potrzebuje na spokojnie cały dzień żeby dobrze poskładać silnik TS , bo jak na szybko to wiem czym to śmierdzi" robił przymnie.cena? grosze.......:) poskładanie słupka, bez wsadzenia!
Dałem na piwko + gyros na wynos ale za to mam zrobione lepiej niż fabryka ;)
również polecam Floryna jeden z najlepszych !!!
Macie jakies sprawdzone warsztaty do Alfy i jakis dobry zajmujacy sie felgami?
O warsztatach do alf przeciez jest caly ten temat :) mamy powtarzac to co juz napisano???? Jezeli chodzi o felgi to moim zdaniem nie ma znaczenia komu dasz do prostowania bo jak wrzucisz na wywazarke to juz wszystko wiadomo. Jak wzorowo przejda wywazenie to nie ma zanczenia kto to zrobi. A takie zaklady za nim Ci oddadza felge to sprawdzaja czy jest ok. Proste to proste i nie da sie zle zrobic prostych:)
temat jest "jaki warsztat polecacie we Wrocławiu", a to nie to samo co:
;)
Przecież możemy sobie tutaj polecać warsztaty dla vw, audi, skody, forda itp
Po cóż czytać wątek od poczatku, jak można przeczytać tylko od swojego pytania, nie? :cool:
A to, że forum akurat alfowe, to drobiazg. Każdy może przeoczyć... :D
Paprotna 8, trzeba wjechać jakby głębiej, w oddali widać logotyp Fiata ale AR robią zasadniczo najlepiej.
---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 18:23 ----------
jest faktycznie dość drogi ale to porządny gość, trzeba z nim tylko rozmawiać jak z człowiekiem. Młodzi są w miarę solidni.
Nie rozmawiałem z nim inaczej, niż jak z człowiekiem. Nie lubię ludzi, którzy na starcie próbują mnie orżnąć, tylko dlatego, że nie znam cen części. Pan Sebastian stwierdził, że wyrąbane są sworznie dolnych wahaczy i wymianę podsumował na 1300 zł (po 500 zł za wahacz TRW i 150 zł za wymianę jednej strony). Byłem pewien, że dolne wahacze są dobre, bo sprawdzałem je tydzień wczesniej podczas kupowania samochodu i cena wydała mi się dość wysoka. Pojechałem do innego mechanika (któremu całkowicie ufam) i potwierdził, że wahacze dolne są bez zarzutu, za to górne (do których Pan Sebastian nie miał zastrzeżeń) wymagaja wymiany.
Dlatego jeszcze raz powtarzam, nie ufam Panu Bogulakowi, bo próbował mnie orżnąć na sporą, jakby nie było, kasę.
Nie chodzi o lnistwo, tylko lepiej zawsze miec aktuanlne dane. Czytalem troche temat i byl dobry warsztat ale sie przeniosl niewiaodmo gdzie, albo byl dobry i juz nie jest itd
Pozatym byloby latwiej przegladac temat, gdyby nie tego typu posty, ktore nic nie wnosza do tematu tylko przeszkadzaja go czytac. Chcesz sobie z kims pogadac to idz pochatowac.
Uważam, że właśnie o Twoje lenistwo chodzi. Wątek jest jak najbardziej aktualny, a jak masz pytanie o konkretny serwis, albo sprawę z autem, to je zwyczajnie zadaj, bo nikt z nas nie będzie czytał nikomu w myślach. Wróżek tutaj niedostatek.
Jeździmy do podanych w wątku, a czy dla Ciebie są wystarczająco dobre, to już wyłącznie twoja sprawa.
Chcesz inne, to poszukaj w książce adresowej i sprawdź.
Watek zostal zalozony w 2009 wiec nie jest specjalnie aktualny. Warsztat polecany na poczatku teraz mzoe byc odradzany. Przejrzalem kilka ostanich stron i wiekszosc jest odradzanych, polecany sie gdzies przeniosl.
Jakbym chcial czytac o warsztatach polecanych iles lat temu to bym sie udal do archiwum a nie zadwal pytanai na forum.
o matko ale macie straszliwy problem. ludzie to forum zrzeszajace sympatykow marki;) wszyscy jestesmy z jednej bandy;) troche szacunku dla siebie:)
jak dzieci:)ech:)
Kurde no nie wiem jak to teraz wyglada, w zeszlym roku (tak na poczatku) placilem chyba 60-70 PLNow.
Mysle ze standardowo w 100 PLNach sie teraz usluga zamyka, najlepiej przedzwonic i zapytac.
Polecam Gościa z miejscowości SROKI, na trasie Rawicz Kobylin, w sumie 25km od Rawicza. Specjalista od Alf, robi wszystko sam w warsztacie przy domu, godny polecenia :cool:
a co tam posty, pytają sie ludzie to pisze
czy ktos jeszcze moze potwerdzic wiarygodnosc specjalisty?:)
no właśnie, poczekamy zobaczymy :P
:D ok to sie usmialem:D
Panowie i Panie - czy na Paprotnej tez Wam myja auta? Czy tylko nad moim pojazdem sie tak lituja, bo zawsze trafia tam uwalony jak maly prosiak?
Bo juz ktorys raz pod rzad odebralem umyte auto :) Nawet moje okulary przeciwsloneczne pod fotelem przy sprzataniu znalezli!
no bo to porzadne chlopaki sa:) i tak zawsze mam umyte:)
Ma ktos jakies doswiadczenia lub slyszal o ,,Halma" na Metalowcow we Wro ?