No moja bella , zostana przyozdobiona nowym , polakierowanym Grillem , zmodyfikowałem podparcie przedniego zderzaka aby wyeliminować szpary ( oj biada temu kto będzie chciał potem ściągać zderzak :P - chłop się zapłacze ) . :):)
Printable View
No moja bella , zostana przyozdobiona nowym , polakierowanym Grillem , zmodyfikowałem podparcie przedniego zderzaka aby wyeliminować szpary ( oj biada temu kto będzie chciał potem ściągać zderzak :P - chłop się zapłacze ) . :):)
No to ja dzis usunąłem wyciek z układu chłodzenia a wizualnie Bella zyskała klubowe ramki:)
witam!!!w zeszłą sobotę wreszcie po dwumiesiecznych perypetiach wymieniłem rozrusznik w swojej belli.(bendyks często przepuszczał...)
przy okazji przedmuchałem filtr powietrza co zaowocowało mniejszym spalaniem.
umyłem i wysprzątałem samochód,a na koniec wywoskowałem całe auto.
wygląda teraz jak wyprowadzona prosto z salonu...
pozdrawiam!!!
mycie i woskowanie to dla mojej belli co tygodniowy zwyczaj :)
Nareszcie odebrałam Alfę z warsztatu..wymieniona reperaturka pompy hamulcowej..w czwartek mycie i woskowanie i może już ramki dotrą :)
wymiana napinacza paska klinowego oraz rolki napinającej na mimośrodzie - ponad 500 zł poszło :( słyszalny jedynie 5 cylindrowy jtd i świst turbo - bezcenne :)
w sobotę jak się uda bella do kąpieli :)
Moja bella doczekała się w końcu prania tapicerki ,jeszcze kąpiel zewnętrzna i będzie cudoooo.....
A ja się dziś popieściłem z moją Bellą:D Ona wygląda pięknie(wysprzątana) a ja jestem bardzo zadowolony:)
Dziś mojej belli dałem nowe radyjko i zrobiłem port USB w schowku:D
Wymieniłem gałkę zmiany biegów bo już się skórka przecierała :P
Kupiłem komplet świec, zamówione sprzęgło i kupiony olej Mobil1 10W40 :)
Wczoraj odstawiłem moją Alfę do warsztatu i wymieniono mi z przodu wahacze górne x2 (oczywiście TRW), oraz łączniki stabilizatora x2 (oczywiście TRW), ponadto ogólny przegląd zawieszenia i wyważyłem jeszcze koła, nie wspominając już o tym, że ją umyłem :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Wczoraj dokładnie umyłem moją bellę, a później była mała sesja zdjęciowa:D No i oczywiście wieczorem przejażdżka:D
W dziale Nasze belle są fotki. http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/17541-alfa_romeo_156_matti.html:D
Wymieniłem łożyska kolumny McPhersona i tzw wg ePer'a przelotki czyli górne gumy na sprężynach. W aucie się zrobiło od razu ciszej.
Założyłem klubowe ramki:)
Usuwanie drobnych rysek z całego auta (pastą) i zaschniętych much z maski przód.Następnie woskowanie:D
W końcu mam komplet nowych dywaników - czarne z czerwonym obszyciem i czerwonymi napisami :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Dzisiaj dostała komplet felg 16" z oponami (telefony)
i w końcu założyłęm ramki klubowe! Zdjęcia wkrótce.
Wymieniłem rozrząd wraz z pompą. Wszystkie filtry, olej i uszczelki zaworów i zimmeringu na wałku rozrzadu. od razu zniknęło zjawisko chwilowego zaniku mocy(turbo dziura) przy dochodzeniu do 4 tys obrotów.
No i oczywiście założone ramki klubowe :d
Wymieniłem prawe lusterko, poprzednie złamała Pani białym civikiem na Al. Zwycięstwa w Gdyni - tak mnie chciała wyprzedzić po zewnętrznej, że ścięła zakręt kiedy jechaliśmy równolegle.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...1&d=1250626812
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...1&d=1250626798
:D Gumki trzymajki do płynów i gaśnicy ^^
No więc tak postranowiłem że moja bella dostanie nowy lakier szary ze złota perła. własnie jest w trakcie matowienia :D nastepnie wykręciłem ze środka wszystko co się dało i wyprałem :D:D teraz jeszcze tylko lakier i bella w piątek bedzie jak z salonu :D:D no i założę wkońcu klubowe ramki :D:D i oponki nowe dostanie :D i polerke :e a w poniedziałek zabieram ja na tydzień do zakopanego :P:P
Przeprowadziłem amatorską regeneracje lakieru oraz felg, wyczyściłem to co się dało wyczyścić pod maską ;) zaplanowałem przyciemnić szyby :D
Dziś było gruntowne mycie i sprzątanie po wakacyjnej trasie do Chorwacji.
za godzinę będzie u mnie kurier z nowymi fotelami, kanapą i tylnymi boczkami :)
teraz tylko wyprać nową tapicerkę a potem prosić kogoś, żeby mi ją założył :P
Kupiłem środek Shella do czyszczenia tapicerki w sprayu i wyprałem cała podsufitkę i elementy po bokach tylnej szyby. Napociłem się przy tym, ale warto było - w życiu nie była taka czysta :D Jutro przyjdzie pora na wymiane pompy sprzęgła i kąpanie dywanika w wannie, bo przyjął już ok 0,5l płynu hamulcowego.
Poprawiłem mocowanie listwy progowej, bo chyba wulkanizator podjeżdżając żabą trochę mi ją przestawił.
Pozdrawiam.
- Rafał
zakupiłem głośniczki do kompletu, czyli ostatnie dwa z ośmiu sztuk.
Blaupunkt seria EMx model 693
Ja od wczoraj w ziołem się za montowanie alarmu, zostało mi tylko przeciągniecie dwóch kabli pod maske:/, po tym wszystkim postaram się umieścić jakieś informacje w "zrób to sam".
Dzisiaj ustawiłem zbieżność i przy okazji światła.
Pozdrawiam.
- Rafał
a ja kupiłem mojej pięknej komplet zimowych bucików - Pirelli Sottozero 2 (w śmiesznie niskiej cenie 356/sztukę)...
Zakonserwowałem podwozie przy drążkach reakcyjnych, czeka mnie jeszcze konserwacja tyłu.
Wyczyściłem i zaślepiłem EGR, dolot powietrza i jestem bardzo mile zaskoczony bella rwie się do przodu jak szalona:)
A ja wymieniłem tuleje zawieszenia tylnego
a ja pięknie ja wypucowałem aż miło popatrzeć:P
zamówiłem nowy zderzak, oddałem listwy progowe do malowania:D
zarysowałem prawy bok :/