Aaa, tak! :)
Printable View
Aaa, tak! :)
Spokojnie chyba nią będę na ITD, bo szkody kosmetyczne i mozna normalnie jeździ- jedynie ten zderzak wygląda kiepsko. I mam umówiony Detaling na 21 Sierpnia, tak więc jak coś jeszcze przerysuję na Kielcach to jak znalazł
Szanse że jednak się pojawię wzrosły, wizyta w związku z chrzcinami przeniesiona na środę. Samochód u mechanika - sprawdzenie zawiasu, wymiana klocków, oleju i wszystko wskazuje na to ze będę gotowy. Auto mam mieć gotowe na przyszła środę.
Odsprzedam miejsce na ITD :( niestety auto nie zrobione, wszystko się posypało.
Chętnych zapraszam na PW.
O której trzeba się rano stawić na ITD?
8;00 sie zaczyna
08:00 - 09:00 - rejestracja, mapka próby, numery startowe, zawieszki,
09:00 - 09:30 - odprawa, krótka teoria
09:30 - 09:45 - logistyka
09:45 - 12:30 - elementy szkolenia
12:30 - 13:20 - przerwa obiadowa
13:20 - 13:30 - zdjęcie grupowe
13:30 - 16:00 - próba sportowa
16:00 - 16:30 - podsumowanie, ogłoszenie wyników, wręczenie pucharów i nagród.
Hmmm w Alfie padła chyba przepływka, idzie do 3 tysi i stoi. Ciekawa sytuacja bo pojutrze Niemiec idzie na podnośnik i jest opcja ze nie będę miał czym jechać :P
Zapowiada się gorący dzień - pod 30°C:)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/08/347.jpg
Bedzie ciezko
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Jest opcja wypożyczenia kasku? Jakos nie moge swojego zlokalizować i boje się ze moze byc kicha....
K..wa, przekopalem cala chatę i wyglada na to ze zostal w wawce, wrrr.... Znajdzie sie jakas dobra dusza ktora pożyczy na mierzone przejazdy? Inaczej udupie sie przez glupi kask, a nawet auto umyłem co by bardziej opływowe bylo...
Żebyś koło 19 napisał to bym Ci wziął z domu, a teraz to ja już w Kielcach ;(
Mogę ci mój kopsnąć, ale ważne żebyśmy nie stali jeden za drugim.
A z tą pogoda to jak jechałem deszcz kropił tu i tam, więc jak będzie ostatecznie czas pokaże
...
Kylo1986, rewelka, bede zobowiązany, ustawie sie gdzies daleko od Ciebie na liście.
Tytus9, dzieki za chęci ale sam za pozno sie ogarnalem.
Ja niestety nie dojadę :( W połowie drogi dolot mi spadl, od 4 z tym walczyłem, ale udało mi się tylko to na tyle ogarnąć, żeby do domu wrócić na kołach, a nie na lawecie. A niesprawnym autem i tak nie ma sensu na torze jeździć. Może się uda za rok.
Jako pierwszy dziękuję za fajna zabawe w dobrym towarzystwie, oby wiecej takich pojezdzawek!
Od razu się podłanczam do podziękowania bo było świetnie. Pierwsza wizyta na ITD i Alfeczka przetrwała. Zabawa świetna komplet Alfaholików, polecam i pozdrawiam.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/08/369.jpg
Również podziękowania dla Teddy84 za organizację. Swietna sprawa takie szkolenie. Instrukorzy z jajem i trochę nietypowej wiedzy zanabyłem. Przepraszam też za małe zamieszanie z klasami. W sumie myślałem, że V6 będą w jednej klasie więc nie zgłosiłem braku swapa. Dzięki korekcie w klasach udało się zdobyć srebrny tłok ;-).
Na pewno za rok będę obecny.
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
Było fajnie ponownie się pokręcić wśród pozytywnych ludzi. Nowe Busso lepiej poznane choć nie obyło się bez niezłych boków :) Gtv 3.0 ph1 to jednak istotnie inny wóz niż poprzednia 156 FL 2.4. .. przede wszystkim brak jakichkolwiek stabilizatorow jazdy powoduje dużą wrażliwość na hamowanie tudzież mocno podsterowny charakter. Do tego oryginalne 20 letnie zawieszenie jest zbyt miękkie.
Było bosko:)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/08/370.jpg
Ryloon, ależ pięknie lśni Twoja Gtv:).
Kasztelan, mam nadzieję, że godnie reprezentowałeś 155:).
Kasztelan pozamiatał ;) z resztą Ryloon też nieźle dawał ;)
A ja dziękuję za "awans" i to że rozbawiło kogoś pieprznięcie mojego przewodu od hebli- naprawdę jestem szczęśliwy, ze komuś w tym dniu sprawiłem tyle radości :P
Jak ktoś ma fotki jak mi się "dymiło" to poproszę
Warunki bardzo trudne dla samochodów - moja rozsypująca się vka pod koniec przejazdu miała problem ze zbiciem temperatury ;-) Generalnie bardzo udana z mojego punktu widzenia impreza, choć przydarzyła mi się śmieszna rzecz na pierwszym przejeździe, ale o tym w moim wątku z załącznikiem w postaci nagrania :D
Niektórych kojarzę z wozami, ale nie wszystkich, ok, pojawi się pewnie wszystko z innymi podsumowaniami.
jak ktoś chce POV z Giulietty QV
https://www.youtube.com/watch?v=-bLN...ature=youtu.be
czasy jak czasy - bagaznik zawalony bagazem + dodatkowa osoba (ostatni przejazd bez 2giej osoby to 3 sec nadrobione:D) ale zabawa przednia wymeczylem julke (szczegolnie gumy :D)
pogoda sprzyjala wiec bylo duzo duzo lepiej niz rok temu
a Italian TrackDay wygrany przez nissana wiec udanie :)
[MENTION=8725]kylo1986[/MENTION], czy mi się wydaje, czy byliśmy w tej samej grupie na szkoleniu? Bo dopiero na czasówce skojarzyłem, że byłem z podobną 156 do Twojej.
Nie chcę nic mówić, ale ta klasyfikacja to jest warta tyle co ......
Ogólnie jedyny plus tej całej dennej imprezy to postępowanie SJS, co prawda nigdy mi nic nie padło do tej pory, ale wiem jak to wygląda u innych organizatorów. I złego słowa już na nich nie powiem, naprawiono jak naprawiono pod wskazanym adresem, z ominięciem sporej kolejki. Co prawda lekkim drutem jedzie, ale hamuje
Teddy mówił wczoraj, że przygotuje klasyfikację z przypisanymi samochodami.
Sam jestem ciekaw jak wypadłem w porównaniu do innych 159. Do czołówki nie ma co się porównywać, bo tam wylądowały osoby jadące autami przystosowanymi do szybkiej jazdy, a nie kombi w dieselu :D
1. Nissan GTR
2. Seat Leon Cupra (nowy model)
3. Nie pamiętam czym jechał.
Trzeci był srebrny Fiat Coupe.
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
Czyli
1. Nissan GTR
2. Seat Leon Cupra (nowy model)
3. Fiac Coupe (być może znany mi z Classicauto'a)
No to niedobrze - japoniec, niemiec, żadnej Alfy... gdzie 4C???
Co do klasyfikacji to chyba chodzi o to że kylo1986 ma dobrze poniżej 150 koni a wylądował jakoś w klasie wyższej.
[MENTION=28]JacekK[/MENTION] - tak tak, o pompach słyszał i miał same jak należy, żeby to takie proste było :)
Akurat tych dwóch pierwszych to ty znasz.
Ta część o mnie to usuń, bo nigdy nie wiadomo, moze był mnożnik:P