szukam bocznych listew progowych carbon, ktoś poleci dobre źródło ?
Printable View
szukam bocznych listew progowych carbon, ktoś poleci dobre źródło ?
Może komuś się przyda? orginał
Witam,
jest ktoś na forum kto dokupował bazę na dach - belki
W katalogu akcesoria są dwa rodzaje jeden prosty drugi wygięty w sensie nic nie wystaje
Oba maja taką samo nośność tj50 kg
Jeżeli ktoś ma prosze o zdjęcie bo nie wiem który wybrać ?
Pozdrawiam
Trochę dużo czytania, więc... Czy spotkał ktoś takie nakładki do kupienia, tylko nie w takiej kasie jak z Koshi?
Załącznik 268294
A na AliExpress ? Kupowałem ostatnio lotke na tył i nie mam zastrzeżeń do jakości wykonania.
Może byśmy w kilka osób kupiło w Chinach, zaoszczędzimy na transporcie . Oczywiście musiy pamiętać że podatki nas nie ominą ....
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Transport bez znaczenia czy wszmoesz 5 sztuk razem czy osobno. Zobacz jak rosna koszty przesyłki jak dodajesz kolejne sztuki...
P. S. A z Ali coś teraz dochodzi? Mieli nie przyjmować paczek z zagranicy.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Do mnie w zeszłym tygodniu dotarł spoiler i nakładka na scudetto więc raczej dochodzą.
Widzę takie nakładki z flagą za 350 PLN , wysyłka gratis...
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Dzięki, dobrze wiedzieć.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Czy polecalibyście zakup spojlera na którejś z tych aukcji? Czy to są właśnie produkty z aliekspres, czy jeszcze inne źródło?
allegro.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-spoiler-spojler-9104293420
allegro.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-spoiler-lotka-spojler-jakosc-9174537010
Chciałbym jeszcze spytać, co to takiego w mojej osłonie przeciwsłonecznej? Czy to przyciski do otwierania bramy (działają tylko w stanach)?
Załącznik 269130
spojlery masz do malowania, pod kolor auto to srednio wyglada ;)
Pilot do bramy wjazdowej, garażowej itp. Pytałem u nas konserwatora od bramy, czy da radę to sparować i odpowiedział, że to są amerykańskie częstotliwości i nie da rady. Super by było, gdyby ktoś ogarnął temat i zmienił częstotliwość albo podmienił jakoś bebech, żeby to działało w EU.
To jest nierozbieralne a raczej rozbieralne i do wymiany.
Na aledrogo jest duzo roznych modulów zmieniajacych czesttotliwosci tak aby to dzialalo.
No to super. Muszę poszukać kogoś w W-wie lub okolicach coby mi to ogarnął.
EDIT
Zrobiłem rozeznanie i wygląda to tak, że można owszem dokupić moduł na tzw częstotliwość amerykańską 315hz ale można go podłączyć tylko do urządzenia np. bramy - nie odwrotnie. Da sie też zrobić coś takiego na zasadzie poświęcenia pilota od bramy i podpięcia przycisków do przycisków w zasłonie p.słonecznej ale sam pilot kieszonkowy, będzie wtedy umieszczony w innym/ukrytym miejscu.
Ja własnie potrzebuję ten spojler mieć czarny. Nie - carbon, tylko normalny czarny. Lusterna mam czarne i jakbym miał karbonową lotkę, to lusterka też musiałbym zmieniać, a zważywszy, że listwy przy szybach też mam czarne, to wystarczy, że lotka bedzie czarna :) Zamotałem się chyba z tym opisem. ;)
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] chyba brał od nich, ale cos mi sie wydaje ze nie byl idealnie spasowany... ale pytaj u źródła.
Ja ostatnio robiłem u siebie coś podobnego. Kupiłem spoiler i kiedy okazało się, że to co w pudełku nie pasuje do reszty to poszła na to folia: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ml#post2230924. Tylko u mnie spoiler OE.
akurat malowanie pod kolro czemu, moim zdaniem spoko, sam tak chiałem
z tego pierwszego linka - jakoś tak sterczał płasko a nie w górę - nie podobał mi się - zwróciłem.
to i tak byś musiał obrabiać taki spoiler jaki linkowałeś - to nie jest ładny/gładki czarny - miał pory - najpierw szpachlowanie/szlifowanie, podkład i malowanie na czarno + klar na wierzch żeby to wyglądało
Cześć, głupia sprawa, ale wolę się upewnić- czy ktoś z Was ma dywaniki gumowe wraz z matą do bagażnika polskiego producenta "REZAW-PLAST" i może podzielić się opinią na ich temat? Kolejna sprawa, pokrowiec na samochód. Za niecały miesiąc wyjeżdżam do Chorwacji i samochód będzie stał na słońcu. Macie jakieś godne polecenia pokrowce, które uchronią auto przed słońcem i niesionym przez wiatr piachem/żwirem i nie rozpadną się po jednym sezonie? :)
Masz rację, może rzeczywiście to średni pomysł, który wywoła więcej szkód, niż pożytku.
Do Chorwacji jeżdżę praktycznie rok w rok od 97', zawsze kładłem jakieś prześcieradła na okna, żeby nie smażyło wszystkiego wewnątrz, myślałem, że tym razem pójdę na łatwiznę, a przy okazji ochronię trochę lakier. Samochód ma niecały miesiąc, dlatego jeszcze mam hopla na punkcie utrzymania go w jak najlepszym stanie wizualnym :P
Co do drzew ostatnio zaparkowałem pod sosną i na szybie czołowej mam dwie krople żywicy i podobnie na dachu. Nie wiem jak to usunąć, z szyby powinno zejść jakimś rozpuszczalnikiem, ale jak to usunąć z dachu bez zmycia lakieru? :D
Na chorwackie słońce polecam dwa białe prześcieradła frotte z gumką.
Jedno na maskę, drugie na lusterka, szybę i dach.
Sprawdzone od lat.
- - - Updated - - -
Rezaw miałem w poprzednim aucie. Bardzo dobra jakość.
Teraz mam oryginał i to jest bardzo przeciętnej jakości, lekka pianka z bardzo fajnym napisem Giulia :)
Niby tylko literówka ale jak znacząca ...... .
może dają członkostwo gratis :)
Zostały mi tylko obudowy lusterek do Giulii i Stelvio.
Właśnie w niedziele spoiler kolega mi kleił...
niby można zamówić - ale to najlepiej kilka elementów bo transport troche kosztuje
Załącznik 272436
Załącznik 272437Załącznik 272438
To oryginał czy jakieś Alie? Prawdziwy carbon? Ile wyszło?
nakładki na lusterka, scudetto i spoiler razem cirka 2700zł z transportem cłem i vatem z alibaby. Moje prawie rok czekały na odpowiednią porę na montaż :)
mam jeszcze nakładaki na lusterka z carbonu do Stelvio cena 720zł z fakturą, lub 450 bez
fotki moge przesłać na maila.
Ja dałem lusterka do oklejenia - koszt 250zł/komplet. Jest git.
Załącznik 276073