Dostałem tylko informację, że został wgrany nowy soft. Później sprawdzę wersję i napiszę.
Edit : w sumie to nie wiem jaki soft wgrali bo cały czas mam 085.000.046
Printable View
Dostałem tylko informację, że został wgrany nowy soft. Później sprawdzę wersję i napiszę.
Edit : w sumie to nie wiem jaki soft wgrali bo cały czas mam 085.000.046
Co chwilę rozrywało mi AA i musiałem wyciągać i z powrotem wkładać kabel usb. Raz znikła nawet nawigacja fabryczna i tylko na dole pokazywało na jakiej jestem ulicy. Wyłączenie na krótko samochodu nic nie dawało i dopiero jak postał kilka godzin to wszystko wróciło do normy. Odpukać, teraz wszystko działa.
Na marginesie, czy ktoś orientuje się z kiedy mogą być mapy 1001.8704 ?
pare dni temu byl tylko numer i tytul Body Computer i to tylko w wersjach wloskich i angielskich, w polskiej nie bylo na liscie nawet. Z pracy nie wejde z linka ktory mi w domu dziala (logowanie do elinka) sprawdze z domu potem czy cos uzupelnili
- - - Updated - - -
reset (pelny power down radia a nie uspienie) jest po paru minutach od wylaczenia. z kazdym telefonem tak miales? AA jest wrazliwy na kable (nie tylko sprawa AR), ori kabel lub firmowy no i niewyrobiony - po paru miesiacach uzywania codziennie juz moga byc problemy gniazda/wtyku. dlatego ja korzystam z AAGateway (do poczytania w wątku o android auto - wczoraj obszerniej opisywalem - bezprzewodowo po WiFi ale troche trzeba czasu spedzic na konfigurowaniu i miec zbedny telefon ktory robi za bramke)
Kabel (20 cm) kupiony był kilka miesięcy temu i działał w innym samochodzie z tą samą komórką. Po wpięciu do Giulii nie był w ogóle wypinany. W praktyce AA wyłączał się już max po ok 10 minutach od podpięcia. Po wyjeździe z serwisu i jeździe ok pół godziny wszystko działa poprawnie.
30 07 w jednym z serwisów warszawskich zaktualizowano mi mapy i obecnie mam Europa 1026.9478 , jednocześnie stwierdzono że jest akcja na nowe oprogramowanie do poprawy wskazania licznika kilometrów. Licznik zaktualizowano.
Aktualna mapa to 1031.
Nadal chyba tylko dla dużych navi. Niedawno zapytałem na tym chacie z biurem obsługi o realizację zobowiązania wynikającego z zapisów (co 3 miesiące darmowa aktualizacja przez 3 lata od początku gwarancji, mapy 1031 dla dużych navi są już od czerwca, a dla małych cisza). Odpowiedź w stylu: nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi?
No i wykrakałem. Akcja serwisowa nie pomogła i dalej zrywa, chociaż rzadziej.
A panowie czy wiadomo kogo to 8242 dotyczy, znaczy które roczniki macie, bo np. paliwo u mnie pokazuje nawet zasięg na rezerwie do 20 km zasięgu, a nie kreski od poniżej 100km
Jaki telefon?
Mój kolega ma podobny problem z LG v30.
Może tu jest problem? Sprawdzałeś z innym telefonem?
https://support.google.com/androidau...to/A1wijetvi8w
Moja kampania ma nr 8242, dot. wskaźnika poziomu paliwa.
w stanach maja nową akcje
https://static.nhtsa.gov/odi/rcl/201...9V551-5463.PDF
nasza kampania 8242 - update firmwaru BCM zeby dokladniej wskazywal poziom paliwa.
Kampania może miec sens - jesli ktoś mieszka w górach. Jak wjeżdżałem na Stelvio (przełęcz) stromizny były takie, że w Ducato miałem na oko pół zbiornika a pokazywało momentami blisko dna ale jeszcze nie rezerwa i trochę sie bałem czy starczy mi paliwa na podjazd i nie stanę jak głupek na jakiejś serpentynie (na Stelvio nie ma stacji benzynowych trzeba tankować dużo wczesniej) - gdyby społeczeństwo usiłowało mnie wtedy zlinczować nie zdziwiłbym sie, bo z takiego miejsca ani w przód ani w tył nie dałoby sie ruszyć. Po powrocie do "normalności" znowu było niemal pół zbiornika na wskaźniku.
No ja dzisiaj miałem 8242, bardzo szybko poszła, jak na pełnym baku miałem zasięg przeważnie max 500 km, to teraz mi wskoczyło na 730 km. Może i coś w tym jest bo wcześniej pomimo głębokiej rezerwy i zasięgu ---, to wchodziło do baku 50 litrów, zobaczymy jak będzie teraz.
ładnie to pewnie wygląda jak wyjeżdżasz ze stacji, potem jakoś się tego co sugeruje komp nie da osiągnąć ani nawet zbliżyć. na początku to lepiej ostrożnie z nowym softem, nie rób głębokiej rezerwy, sprawdź ile wejdzie.
Ja nie jestem pewien czy jestem po tej kampanii ale ostatnio miałem update wszystkiego co ma jakikolwiek software :)
I wydaje mi się, że rezerwa się uspokoiła tzn nie jest tak jak kiedyś że zapalała się żółta a potem dosłownie za minutę czerwona.
Podkreślam jednak, że wydaje mi się bo unikam jak ognia rezerw i obserwacja była tylko jednokrotna :)
A ja na razie nie bardzo wiem, co mam myśleć o tych zmianach w ramach kampanii 8242. Od zapalenia się żółtej rezerwy (przy pokazywanym zasięgu 105 km) przejechałem ok. 25 km i zjechałem na stację tą co zwykle blisko domu. Do baku wlałem pod korek ponad 56 litrów, a nie pokazała się nawet jeszcze czerwona rezerwa. Wcześniej przy takich samych warunkach wchodziło do baku max. 52 litry :( Komputer pokazywał średnie spalanie od poprzedniego tankowania 9,8l/100 km, a według dystrybutora wyszło 10,8l/100 km. Nigdy wcześniej nie miałem tak dużej rozbieżności między komputerem, a dystrybutorem. Różnica, jeśli jakaś była, to góra 0,2l/100km. Zobaczymy, jak to będzie wyglądać przy kolejnym wyjeżdżonym baku.
Po kampanii 8242 po każdorazowym tankowaniu na wyświetlaczu zasięg nie przekracza mi 500 km :)
Mam pytanie: czy Wy wszyscy dostaliście jakieś zaproszenie / powiadomienie o kampanii, cokolwiek?
Czy zrobiono Wam to przy okazji innej wizyty w serwisie?
Mi przy okazji.
To nie akcja znaczy kampania przywolawcza, zatem wykonuje się ją przy okazji najbliższej wizyty
Po kilku tankowaniach od akcji ja nie specjalnie widzę jakąkolwiek różnicę, poza tym pierwszym tankowaniem po akcji jak zasięg skoczył na ponad 700 km, to teraz już normalnie jak wcześniej, może rezerwa bardziej stopniowo schodzi, a nie tak jeb i już czerwona, ale pewien to bym nie był...
Dokładnie tez nie widzę większej różnicy we wskazaniach poziomu paliwa - może teraz szybciej się rezerwa zaczyna, ale i tak ostatni wskazywany zasięg mam chyba 55km
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale popsuli wskazanie oleju. przy zalaniu 5,2li wskaźnik pokazuje brak 250ml
Nie popsuli - u mnie było identycznie i podjeżdżałem drugi raz, żeby dolali jedną kreskę, a kampanię robiłem dopiero 2 tygodnie później.
U mnie wymianę oleju robili na poczekaniu, więc najwidoczniej na ciepłym schodzi trochę więcej niż 5,2 litra, ale uzupełnili od ręki i bez dopłaty za olej.
bagnecie? rozumiem że to nie 2.0?
ale benzyna 2.0 nie ma bagnetu, nie wiem jak inne
Bagnet serwisowy, dostęp na podnośniku po wykreceniu zaślepki przy kole pasowym ;)
nie wiedziałem że takie coś jest. w ASO chyba też nie wiedzą skoro jak koledze [MENTION=67999]michal35[/MENTION] pokazało nagle błąd i zły poziom oleju, to spuszczali i olej i mierzyli z tego co mi mówił, i dopiero wtedy stwierdzili że czujnik musi być walnięty, wymienili i na jego korzyść dali nowy olej od siebie