z jednej strony tak, ale jest wszystko to co potrzeba :) Wolę wziąć bez koniczynek a placić 1000zł miesięcznie mniej ;)
Printable View
Ktoś może pamięta wycenę na Giulie QV 510KM? Coś poniżej 2900netto
Oferte na 280KM Stelvio/Giulie jeszcze można dostać odpowiednio 1970/1813netto
Oferta analogiczna do
https://floteocars.pl/wynajem-dlugot...foglio-2-9-v6/
Ale bezpośrednio
Pamiętajcie, że we Floteo z ubezpieczeniem to 3330net/msc zamiast 2600 :D
Do tego trzeba im zapłacić o czym nigdzie nie piszą. Za Giulię Veloce chcieli 5k wynagrodzenia, za Q pewnie więcej.
Przy Q zakładałbym droższe ubezpieczenie niż 400/mc :D No ale jak ktoś sobie znajdzie korzystniejszą wersję niż to co oni proponują to oczywiście droga wolna :)
A co do Twoich wyliczeń leasingu to oczywiście płacisz więcej, ale po skończonym leasingu wyjdziesz na tym raczej korzystniej niż biorąc abo i oddając po 2-3 latach :D
Ja rozmawiałem z floteo. Wynagrodzenie w wysokości 5k PLN to kwota netto. Ale pan słysząc mnie pierwszy raz w życiu zaproponował, że może przyjąć te 5k bez faktury. Oprócz tego dostałem wzór umowy w którym wyczytałem, że za brak dostarczenia skanu twardego dowodu panowie życzą sobie karę w wysokości 25% wartości pojazdu. Do tego z umowy wynika, że floteo jest pośrednikiem firmy Athlon z Warszawy.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
no niby troche tak, ale tez nie tak kolorowo - bo gdybym sprzedawal z firmy od razu to VAT i podatek duzo zabierze, gdybym kupil prywatnie i jezdzil dalej to nie odliczam nastepnego auta, poza tym jezdze 2.0 R4 a nie 2.9V6. no i do tego samemu trzeba sie bujac ze sprzedaza potem - pryzjmowac tych wszystkich ogladaczy/maruderow/wynajetych rzeczoznawcow - kupa czasu, benzyny spalonej, kazdy podepta autem a niekoniecznie kupi. - jest to jakis klopot ktory w wynajmie odpada.
Floteo przygotowuje taka oferte, pobiera 5k prowizji i juz kontaktuje bezposrednio z dealerem.
Że tak naprawdę tak jak z stelvio 280KM za 1970netto nie każdy salon ma te oferty LeasePlan
Wolę jednak bezpośrednio to wziąć a 5k przepalić na RON98
- - - Updated - - -
przy klasycznym leasingu wyjdziesz na Giuli 280KM na pewno lepiej
ale przy racie ~3k netto za QV 510KM te samochod w 2lata straci na samej wartości dużo więcej od bazowej ceny 350-400k
w AUDI przy tej racie możesz liczyć na S3, może jakąś bieda wersje RS3
w BMW jeszcze gorzej
a jednak poza RS6, ta Giulia QV to jednak trochę taki mój dreamcar
przy klasycznym leasingu wyjdziesz na Giuli 280KM na pewno lepiej
no nie wiem
1813 PLN netto z ubezpieczeniem.
Ile musisz dostać za auto po 2 latach zeby było lepiej.
Koszt auta ok 180 tys
ubezpieczenie i serwis kolejne 10 tys w dwa lata.
Robi się lekko 190 tys.
sprzedasz takie auto za dwa lata za jakieś 145 tyś - wątpię
Ale masz połowę odliczenia VAT i tarcze podatkowa od pełnej wartości a to daje w sumie 35-40k oszczędności na podatkach w 3lata
Że realnie samochód kosztuje się 150k
Po 3latach sprzedaż.go za 100k, że 3lata to tylko 50k + ubezpieczenia + serwis
Oferta na 1813zl netto mies jest na dość średnie wyposażenie ale pelna skóra i 280KM Q4
ale nie musisz bujać się ze sprzedażą.
Od rat tez odliczasz podatki.
wyposażenie - ma wszystko co potrzeba.
osobiście zmieniłbym kola kolor zacisków i jakieś może mało znaczące pierdoły.
oferta jest niezła-moim zdaniem
Czy musieliście płacić kaucję dla leaseplanu ( nie dla salonu ) przy wynajmie dt?
Z tego co kojarzę kaucja jest indywidualna dla każdego w zależności od ceny auta, dochodów i tego jak długo firma działa. Np mój kolega, który bierze w LP Stingera ma spółkę, która od sieprnia działa i musi wpłacić równowartość 2 rat jako kaucję.
Też początkiem maja wysyłałem wniosek, zaraz po weekendzie majowym. Miałeś już jakiś kontakt ze strony LP?
Ja co prawda brałem wynajmę jeszcze za czasów, kiedy ALD było operatorem abonamentu i Giuliettę, a nie Giulię, ale też musiałem wpłacić kaucję w wysokości 1 miesięcznej raty. Jak się dowiedziałem, to dość powszechnie stosowana forma zabezpieczenia i po zakończeniu umowy jest zwracana (pod warunkiem, że wszystko przebiegło OK).
Ja wpłacałem dwu krotność raty, jako kaucję. Jest to zależne od ryzyka.
Mnie udało się dorwac 2018r z większą felga, szyby przyciemniane, bixeon 35w, alarm, android auto i coś tam jeszcze w kolorze monza Red za 1280netto bez wkładu z ubezpieczeniem
Nie,nie ma tak dobrze.
Wersja 2.0 200hp
dużo się tu naczytałem o ofertach kosztach itp. Czy ktoś z Was wykupił już auto z wynajmu lub oddał po okresie umownym. Jakie były dodatkowe koszty, "niespodzianki"?
Wykupywać się nie opłaca.
Przy oddawaniu samochód ma byc bez skaz, wgniotek, większych rys czy dziur.
Na stronie LP masz przewodnik co akceptują, a w jakich przypadkach będziesz dopłacał.
Ogólnie jest zdrowo rozsadkowo. Nie dopatrzyłem się kruczków.
Jak rozbijesz np. zderzak to nie ma problemu abyś naprawił to z polisy AC. Ważne abyś Ty to załatwił, a nie oddał samochód uszkodzony.
Panowie odliczanie cały VAT z najmu czy tylko 50%.
Mój księgowy mówi ze odliczenie całości jest bardzo problematyczne.
Nie znalazłem żadnej oferty przy wynajmie długoterminowym gdzie w cenie byłby przebieg do 20 tys km rocznie. Z reguły są to liczby typu 10 do 15 tys. Ale nawet jak gdzieś taka oferta jest, to nadal marnie to wygląda. Robie rocznie od 25 do 35 tysięcy i znam sporo ludzi, którzy również w takim przedziale się mieszczą. A wtedy koszty wynajmu rosną lawinowo.
To oferta dla ludzi, którzy używają samochodu od święta i do kościoła. Auto jest po aby nim jeździć. A nie liczyć, ileż to jeszcze mogę przejechać w tym roku, aby nie przekroczyć limitu?
przeciez oferta ze strony alfaromeo chocby na tyle jest.
ja jezdze codziennie + wakacje + jakas zagranica - wyszlo mi niecale 16tys km. moze kwestia tego ze do biura mam 7.5km a nie np 50km.
nie przesadzaj, jakie lawinowo. nie sledze obecnych ofert bo nie mam po co, ale jak pamietam te z przed roku to roznica przy opcji 20tyskm/rok a 40tys km/rok nie byla drastyczna, nie pamietam juz z 10-20% max
jezdze jak tylko mam po co, nic nie licze itp, nie wiem o co Ci chodzi.
Panowie czy ktoś wie co wchodzi do wyposażenia Giulii za 1.300 PLN + VAT? Czy jest to golas czy ma chociaż ksenony? Dziękuję
40kkm to dopłata 100-200zł
https://abonament.alfaromeo.pl/
ale te oferty LeasePlan są lepsze, chociaż cieżko je wydobyć od sprzedawców
- - - Updated - - -
Giulia Super 200KM – Lakier płatny (tj. każdy poza czerwonym Alfa Rosso) oraz Pakiet Lightning (Biksenony 35W z AFS i DRL)
Giulia Veloce 280KM – Lakier metalik, System Carplay/Android Auto, 7-calowy wyświetlacz TFT, Alarm fabryczny, Asystent Kierowcy Plus, Pakiet Convenience, Tempomat adaptacyjny, Łopatki zmiany biegów
ale nie możesz nic dodać/zmienić, nawet felg
Ta oferta na Veloce 280KM wydaje się naprawdę fajna.
Fakt jak pytałem w salonie to sprzedawca nie miał o niej pojęcia i musiałem mu powiedzieć czego ma szukać.
To wyposażenie tej wersji też nie jest najgorsze.
ma prawie wszystko co potrzeba.
Witam Szanowne Grono!
Jeszcze nie jestem 100% Alfaholikiem (przyznaję bez bicia - do tej pory byłem użytkownikiem głównie wytworów koncernu VAG), ale przymierzam się do wynajmu długoterminowego Stelvio lub Giulii Veloce (ciężka decyzja i cały czas biję się z myślami). Oferta jaką mam na Stelvio, zakłada finansowanie przez Arval i w związku z tym pytanie do osób, które korzystały z tej opcji finansowania - jak długo trwa rozpatrywanie wniosku przez Arval? Czytam te wszystkie mało optymistyczne komentarze o ekstremalnie długim czasie rozpatrywania wniosków przez LeasePlan i zastanawiam się, czy nastawiać się na to samo w Arvalu.