29k po 9 miesiącach na świecie? Skąd takie dane? Jakas apka się zwiesiła?
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Pierwsze pół roku EMEA+NAFTA Giulia to jakieś 11tyś aut, Stelvio jakieś 25tyś - tak na oko/na szybko dodawałem liczby z carsalesbase.com. tyłka nie urywa ale to jednak więcej niż kolega podał wcześniej
plus Giulietta parę sztuk, czyli wszystko się zgadza jak w radiu erewań ;)
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Cześć,
Może i ja dorzucę swoje trzy grosze, bo od lat tylko czytam, a pisałem jeszcze w czasach gdy można to było robić bez rejestracji.
Ja jestem typem klienta, którego Alfa traci przez swoją ślamazarność. I podejrzewam, że jest wielu takich jak ja. Chcę nie tylko Alfy z jej doskonałą mechaniką, ale również wyposażenie odpowiednie do segmentu w jakim się ta marka próbuje pozycjonować. To miłe, że M3 dostaje baty na torze, ale Alfa nie ma startu do BMW w kwestii wyposażenia, nawet jeśli za większość tych "bajerów" trzeba słono dopłacić u konkurencji. Czemu nie można za nie dopłacić i tutaj? Gdyby matrix LED-y (ale porządne, nie to co w VW), wentylowane fotele czy autonomia poziomu 2-3 kosztowały łącznie +20k, to nawet bym się nie zastanawiał. Z kolei innych mogłyby skusić wirtualne zegary, HUD czy projektor podczerwieni. A tak to się waham, bo owszem - miło się jeździ Alfą, ale nie zgodzę się, że te dodatki się opatrzą po miesiącu. Korzysta się z nich cały czas, po prostu przestajemy zwracać na nie uwagę (nie dotyczy kompletnie zbędnych gratów jak fotele z masażem).
Mam nadzieję, że plotki się sprawdzą w większości, a FCA się nie podda i faktycznie za rok doczekamy się poważnego liftu, który naprawi te niedociągnięcia. Bo na samych fanach marki daleko nie zajadą, już raz to przecież przerobili... Najpóźniej na początku 2021 muszę zmienić 159 na coś nowego i większego i mam nadzieję, że się doczekam Stelvio z opcjami jak wyżej. Bo póki co to byłby kompromis, a u konkurencji jeszcze gorzej lub za dwa razy wyższą cenę. A przecież nie kupię Passata, szanujmy się.
Mysle, ze sie nie doczekasz. Ale mozesz sie juz przygotowac i kupic sobie znaczek "polski walczacej".
Cos mi sie wydaje, ze ten temat zaczyna byc popularny w internecie i zaraz zleci sie tutaj jeszcze wiecej nowych uzytkownikow forum.
Moim zdaniem nie ma się co pier... w tańcu. Alfa musi zrobić lifting z przytupem,żeby skoczyła jej sprzedaż choć z drugiej strony słupki wszystkim spadają nawet Nnmu Volvo S60 czy Audi A4. Rośnie i to bardzo sprzedaż Tesli Modelu 3...
Apeluję, żeby nie robić śmietnika z tematu dotyczącego FL.
Jeśli ktoś ma konkretne wiadomości lub dane, proszę tutaj wstawiać. W przeciwnym wypadku wątek wyląduje w koszu a założę nowy, w którym wiadomości będą mogły trafiać tylko przez moderację.
Takie coś znalazłem
https://youtu.be/WtudqKue2tk
Tu macie nową Giulię. Z zewnątrz raczej drobna kosmetyka.
Podobno będzie ją można zobaczyć na najbliższym Los Angeles Auto Show
Załącznik 262490
Czyli 22 listopada? Jeszcze ponad 2 miesiące. Z tyłu niczego nowego się nie spodziewam ale z przodu jak zrobią LEDy ala Tonale to może być miazga.
Załącznik 262499To zdjęcie jest jakieś dziwne, bo lewe tylne koło nie ma cienia i nie tylko...wiec ktos cos przy zdjeciu na pewno grzebal i nie jest to wersja ori.
Czy macie jakieś nowe wieści o bliższym terminie wejścia w życie faceliftingu i możliwości zamówienia?
Zamówienia na dotychczasowy model możliwe były do 15.10 - po tym terminie już tylko nowy model - pewnie teraz są w ogóle wstrzymane - w nowym modelu nie będzie wersji Executive.
Jeżeli chodzi o zakres zmian, to tutaj kolejne źródło, które potwierdza:
-zmiany infotainment (nie będzie 6,5 cala, jedynie 8,8. Będzie dotykowy wyświetlacz, ale pokrętło zostanie, inna grafika i menu)
-powiększono miejsce na kubki
-zmieniono podłokietnik i przyciski i umiejscowienie ręcznego
-zmieniona kierownica oraz dźwignia zmiany biegów w zależności od wyposażenia może być w skórze
-podobno indukcyjne ładowanie telefonu
-asystenci, pasa ruchu, znaków drogowych i system sprawdzenia zmęczenia kierowcy
-możliwość zamówienia lakierowanych elementów nadkoli w Stelvio, obecnie jedynie w Q
-nowe kolory nadwozia
https://moparinsiders.com/rumors-som...odels-in-2020/
Będzie wersja hybrydowa - już ją w Bielsku Bosmal mocno testuje...
Od kiedy ta hybryda ma być?
Panowie robi się naprawdę smutno, chyba trzeba będzie zacisnąć pasa i kupić Q jak jeszcze będzie można...
https://spidersweb.pl/autoblog/merce...-cylindry/amp/
Przymierzam się do Giulii. Auto zapewne będę miał 7-9 lat. Patrząc na szybki rozwój hybryd, elektryków, to strach się bać ile warte będzie takie auto spalinowe i czy będą na nie chętni. Z drugiej strony, pocieszam się, że hybrydy, elektryki - to dopiero początek. Za kilka lat, nikt nie będzie chciał kupić używanego auta, które będzie ładować się kilkadziesiąt minut.
Hybryda??!! Pewnie tak ale nie w tym roku. Teraz mają wejść hybrydowe ale Jeepy. Potem Tonale a potem pewnie reszta. To nieuchronne.
jeśli już to Stelvio będzie tym pierwszym(lub tonale), Giulia za słabo się sprzedaje żeby tu wprowadzali najpierw jakieś liftingi/hybrydy/nowości.
- - - Updated - - -
na fajną wersę ciut oldschoolową zawsze bedą chętni. sam bym dzisiaj nie jednym youngtimerem pojeździł
Jak chcą ruszyć sprzedaż Giulii, to z liftingiem powinni wprowadzić mniejsze silniki z manualem i obniżyć ceny. Jeśli tego nie zrobią, to by oznaczało że już nie mają nadziei na przyzwoitą sprzedaż tego modelu.
Lifting w stylu "Alfa Romeo" nigdy nie przewidywal tak rewolucyjnych zmian. Taka zmiana jak przeniesienie przycisku hamulca recznego obok dzwigni biegow to juz "fanaberia". Nie spodziewajcie sie za wiele.
Mogliby zrobić w końcu to kombi razem z faceliftingiem..
pomarzyc mozna...
W sumie nic nowego, tylko właśnie nie wiem, ciekawe czy z tymi światłami coś się zmieni tym razem czy nie
https://www.motorionline.com/2019/10...-uscita-prova/
Czyli malujemy plastiki, lecimy z retrofitem ekranu, gałki zmiany biegów, nowej kierownicy i mamy Stelvio v1.5
znalezione na insta, tunel z innej perspektywy niz dotychczas
Załącznik 263185
A tak ogólnie w całej pełnej krasie to ma być pokazana we Włoszech na pokazie, ale wiadomo coś konkretnie o dacie?
https://www.motorionline.com/2019/10...-prova-uscita/
Silniki hybrydowe
Nawet Alfa Romeo Giulia 2020 będzie się trząść dzięki nowym silnikom hybrydowym Plug-In. Najprawdopodobniej nowa Giulia będzie miała listę dwóch silników hybrydowych o różnych mocach, jeden o mocy 240 KM, a drugi o mocy 340 KM. Odważmy się powiedzieć, że silnik o mocy 240 KM będzie składał się z czterocylindrowego silnika o pojemności 1,3 TB i benzyny o mocy 180 KM w połączeniu z silnikiem elektrycznym o mocy 60 KM, zaś 340 KM skorzysta z połączonej pracy silnika benzynowego 2,0 TB o pojemności 280 litrów i pojemności 2,0 TB. Power CV, wszystko w połączeniu z silnikiem elektrycznym o mocy 60 KM. Z drugiej strony technologia plug-in pozwoli Ci przejechać około 50 km autonomii w trybie elektrycznym i utrzymać emisję CO2 na poziomie 50 g / km.