Wszystkie T.Sy mają podany ilość płynu chłodzącego 8.4 l
Printable View
brzydko.....
http://images40.fotosik.pl/457/0f0302d2564d51d9med.jpg
Czy ktoś z alfistów ,chciałby mieć taki środek w swojej alfie ?
ŚWIETNE! biore sie za swoja..
A co tam na podłodze jest ? :D
Zamszyk :D:D
"za mszowe" :D
to pewnie środek tego "cacka" :rolleyes:
http://img810.imageshack.us/img810/9...faromeo155.jpg
A nie jest to czasem jakaś masa samopoziomująca czy coś ?
Odświeżam temat bo dopiero teraz mi się przypomniało...:)
Alfa w zime nie leniuchuje. Ma zamontowany konkretny pług którym odśnieżam podwórka:) Jak zrobię zdjęcia to je wstawie:)
mam pytanie , ze względu na szarpanie silnikiem i stuku przy puszczaniu sprzegła , podeirzewam ktoras poduszke i chce ja wymienic a nie moge rozpoznac która będzie do wymiany czy ta od spodu czy ta po lewo patrząc z przed samochodu, moze wiecie która pierwsza zazwyczaj pada, nie chce wymieniac dobrej, czekam na odpowiedzi ,
POZDRAWIAM I WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT ZYCZE :)
Ciężko będzie sprawdzić bez zabawy w podniesienie silnika lekko do góry. U mnie w 146 padła mi poducha po prawej stronie (od pasażera) obok nadkola bodajże, widać ja z kanału, jak podniesiesz silnik żabą i opuścisz, a wyjdzie ponad 4cm to znaczy, że zerwana jest ona (u mnie tak było, ale nie wiem czy 2.0 i 1.6 mają tak samo).
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
walenie słychac tylko przy nagłym puszczeniu sprzegła, przy wciskaniu jest ok
Mam , takie pytanie co myślicie o Belli 155 w srebnym metaliku ?
Kurcze mam obecnie w Rosso :P i hmmm no własnie się zastanawiam bo mam możliwość kupna alfy w 2,0 16v młodszej o dwa lata od mojej i nie dawno przywiezionej z Włoch , wszystko cacy tylko ten kolor ? :(
hmmm nie wiem , a wyglada to mniej więcej tak :
dziaru obejrzyj sobie zdjęcia mojej ze spotów w łodzi co prawda to jest szary metalik ale jakies wyobrażenie już daje - mnie osobiście kolor mojej średnio mi podchodzi
ten kolor na focie to bianco argento w realu on jest piaskowy (zlocisty)
rafał akurat kolor twojej jest bardzo fajny i u mnie chyba na 2 miejscu po czarnym :D a dziaru dla ciebie wrzucam zdjecia srebrnej Q4 ktore zrobiłem na jednym ze spotow u nas :)
http://img834.imageshack.us/gal.php?g=sam2660custom.jpg
na żywo swietnie sie prezentowała
Widziałem kilka 155 w takim kolorze i całkiem fajnie wyglądały. Ja miałem do wyboru czerwoną i białą, wziąłem białą i wcale nie żałuje. Chociaż na początku wydawało mi się że do 155 tylko czerwony pasuje.
Dla mnie ta srebrna Q4 jest super!!
laska, gdzie kupiłaś tę swoją białą Alfę?
Kupiłeś kolego, kupiłeś!:D:D:D Zobacz mój profil. Dostałem ją w prezencie od ojczyma, który jest wielkim fanem Alfy i ma kilka modeli w garażu :) Miałem wybór między dwoma 155, dwoma 156 i 147. Wziąłem białą 155 bo miała najmniejszy przebieg. W sumie to prawie nie używana była.:)
http://alfa155.org/forum/viewtopic.php?t=12649
ciekawa skórka :)
Witam...czy moglby mi ktos poradzic co moglo zawazyc na tym,ze:
Czerwona 155 miala jeszcze tydzien temu 5 barow na zimnym a dzis(nie katowana i nie jezdzona ostatnio) ma 3 bary? olej stracil wlasciwosci? filtr harta sie zatkal czy moze cos z chlodniczka oleju(jesli jest)?
może wylogował się czujnik ten od pomiaru wartości ciśnienia. chyba raczej tylko zegarowy manometr da odpowiedź.
popatrz na styki te mrozy plus odwilze nie sluza instalacji, a filtr harta....pomine milczeniem;) wywal to jak najszybciej:)
amigas a jakie filtry polecasz?? Ja staram się zawsze brać Bosch/Mann/Knecht, niezależnie do którego auta.
Nie wiem, dlatego pytam:) Ja nie spotkałem się ze złymi opiniami na ich temat.
ja dorzucą jeszcze od siebie, że warto też brać pod uwagę filtry z Sędziszowa. Jak kupuje to tylko mann, sędziszów.
potwierdzę, spora częśc filtrów z sędziszowa jest bdb, acz trafily mi sie 2 buble:/
Dwa buble na sporą część to jest super wynik biorąc pod uwagę że to masówka.
Dwa pytania z innej beczki.
1. Gdzie znajdę jakieś przejście do przeciągnięcia "plusa" od aku do kabiny pod instalację CA?
2. Kiedy przekręcam kluczyk zapala mi się kontrolka "CODE", na jakieś 3 sekundy, po czym przechodzi w tryb pulsacyjny, to bardzo źle? Samochód stoi nie jeżdżony z racji na awarię motoru.
Przebobrowałem temat z alfacode, ale niestety mojego przypadku nikt nie miał.
Temat o kablu był ale powiem Ci że trzeba rozebrać podszybie i tam można przeciągnać przez gumę kabel do CA.