gdyby nie Alfa to pewnie kupiłbym to ... http://img704.imageshack.us/img704/9118/audiy.jpg :)
Printable View
gdyby nie Alfa to pewnie kupiłbym to ... http://img704.imageshack.us/img704/9118/audiy.jpg :)
Nissan Primera GT lub Honda NSX.
Gdyby nie alfa to? Moje życie byłoby nudne i szare bo jadąc w golfie IV tak bym się czuł i pewnie tak widział świat.
Ale na szczęście jest alfa i świat jest kolorowy a i życie nie jest nudne:)
Zanim kupiłem obecną 156 poważnie myślałem nad Saabem 900/93. Poza tym to na pewno pod uwagę brałbym takie auta jak Lancia Lybra/Kappa, Citroen XM/Xantia, Subaru Legacy czy Rover 75. Czyli auta nietypowe, rzadkie i niebanalne:) Po prostu nie mógłbym jeździć golfem czy innym audi...
a ja żeby nadal wszystkim robić na złość to myślałbym o lagunie II bo mi się podoba i już, prócz tego Astra, Mondeo...
Citroen...Saab.... coś z za oceanu. A jeszcze kilka zim, gdzie nikt nie potrafi sobie poradzic i kilka wiosno jesiennych powodzi to coś 4x4 z Tolgiatti lub Ulianowska.
Podczas półtoragodzinnych powrotów z pracy do domu przez zaśnieżoną i sparaliżowaną Bydgoszcz też nie raz myślałem o Nivie. Lasami i bocznymi uliczkami dotarłbym do domu w 20-30 minut...Całkiem przystępne są też stare Cherookie- tylko że pod maską albo 4 litry V8, albo nieszczęsny VM...Bardzo podobają mi się kanciaste terenówki starej szkoły- Gelenda, Defender i właśnie Jeep
Rodzinnie - Ford C-Max 2.0 TDCI - kocham to auto, można jechać 1500km ciągiem bez zmęczenia... :) Wygodne, dynamiczne i ciekawie wyglądające.
Dla siebie - Fiat Coupe z turbinką 'sapiącą' :), albo Punto/Uno turbo
Perspektywa - 156 SW 2.4 JTD, tylko ciężko znaleźć w dobrym stanie...
Ogólnie bardzo lubię nowe Ople: Astra 4, Insignia. VW mnie nie kręci ;)
zapomniałem o mojej kochance
No a gdyby mnie było stać, to oczywiście DB9 i Maserati GT :D.
Jeśli nie kupiłbym 156, to miałbym Lancia Thesis, lub ewentualnie Lybra w wersji Emblema
Thesis...ciekawy wybor choc mocno kontrowersyjny. To auto budzi niesamowicie skrajne opinie. Mnie sie nie podoba:) ale szanuje je i chętnie pojezdziłbym:) Ma coś ciekawego w sobie jednak.
Gdyby nie Alfa to lancia Kappa lub lybra ewentualnie rover 75 lub Stilo Abarth :) ale mam swoją 166 i nie mam problemów z wyborem auta :D Następna też będzie alfa i prawdopodobnie 159 lub nowsza 166 :)
-BMW e46
-BMW e60
-BMW e38
-Lancia Thesis
-Lancia Delta I
-Saab 9-5
-Volvo S80
-Citroen C4 3D (szkoda jedynie, że słabe motory mają)
-Citroen XM
-Peugeot 406 Coupe
-Ford Cougar
-Fiat Coupe
-Mazda MX5 NB
-Range Rover
-Subaru Impreza
-Subaru Forester
-Chrysler 300C HEMI
-Mercedes C126
-Mercedes C124
-Mercedes C140
Thesis jest śliczny, ale nie lubię takich dużych klocków :).
1. Impreza
2. Lancer
3. BMW e39
4. Audi a8 D2
5. TT
6. Mercedes W124 Coupe
7. Omega C MV6
ehh i jeszcze by sie pewnie kilka znalazło.
Jeśli nie alfa to...
- saab 900 (najlepiej krokodyl 2,0 T)
- lancia delta
- Volvo 480s
- Alfa Brera (jedyna ładniejsza Alfa od mojej 147 i 159, która jak będę zmieniał to już pewnie będzie przestarzała)
- Audi A5 (Audi to Audi, obecnie klasa sama w sobie)
- Volvo C70 (zamiłowanie do tej marki)
- BMW E46 Coupe (heh, to jest auto, które nie daj Bóg miałbym na dzień dzisiejszy zmieniać to za takowym bym się rozglądał)
Gdyby nie AR to bez watpienia Mustang Shelby GT500 , Chrysler 300C , Dodge Charger , Camaro SS lub poprostu nissan skyline xD troche wyobrazni :)
Cóż, są tacy (np. ja), którzy pozaeuropejskich aut nie tolerują. I nie jest to brak wyobraźni :).
u mnie jest sporo typów. w zaleznosci od kasy za mniejsze pieniadze kupilbym nissana 300zx, honde prelude albo toyote celice za wieksze pieniadze subaru imprezka albo evo XIII :]
I większość z nas szuka jednak samochodu który jest niebanalny... passata i golfa nikt nie chce a to już coś...
Tylko myślę że temat zbiegł od tego czym miał być. Zaczął się koncert życzeń, a nie pisanie o tym co by kto kupił, za te pieniądze które miał kiedy kupował samochód, jeśli nie byłaby to Alfa.
A wtedy na pewno pojawiłby się passaty jak i golfy o których wiele osób myślało szukając pierwszego auta. A nawet oglądało. Założę się.
w moim przypadku to pierwszą myślą była Lancia Kappa a później rozglądałem się za BMW e39.. Z większych aut a z mniejszych tak jak wcześniej pisałem Stilo:)
Gbyby nie ALFA to prawdopodobnie poszedłbym w japończyki typu Honda Prelude (przed liftem wg mnie kultowe auto) albo ostatni Civic z wielowahaczowym zawiasem (VII generacja), Civic Coupe na ładnej dużej feldze albo Accord z 2 litrowym V-TEC'iem :)
Pozdrawiam,
to moja kochanka ! :)
---------- Post dodany o godzinie 14:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:50 ----------
.....
---------- Post dodany o godzinie 14:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:51 ----------
Ja nie :P
Od początku miała być Alfa ... i była :)
a nie bo moja :P
chciałbym się choć przejechać raz w życiu gt shelby lub pochodnymi :)
Gdyby nie Bella to pewnie posuwał bym kolejnym civic-iem xD
Gdyby nie Alfa to pewnie hmmm ...... Subaru Legacy, BMW E39 mocne, SAAB 93 Aero i chyba tyle wchodzi w grę.
co wy z tym BMW....
Nie wiesz, że po Alfie 75 wszyscy Alfisti przesiedli się na BMW? :D
Jak nie Alfa to pewnie Alfa:D a tak poważnie to Honda Accord albo A6 kombi