blondas - nie licz na to , że publicznie ludzie będą się tu chwalić jaką wersję FES'a sobie nielegalnie pobrali :P
Printable View
blondas - nie licz na to , że publicznie ludzie będą się tu chwalić jaką wersję FES'a sobie nielegalnie pobrali :P
Nie rozumiesz pytania kolego , chodzi mi o to jaka jest dobra dzieki ktorej wiecej mozna zrobic i nie ma z nia problemów !!!
Teoretycznie najnowsza. Ale u mnie różnie z tym było. Skoro masz możliwość to sprawdź różne.
Jak jest legalna to przecież aktualizacja do najnowszej jest free
Witam.
Auto: ALFA 164 V6 3.0
FES wykrywa sterownik: Bosch Motronic M1.7 Injection (3.0 V6 E.Key)
FES łączy się ze sterownikiem:FES pokazuje tylko zakładki: przed połączeniem F11 wybór, F5 wykres (to chyba norma?), ale po połączeniu tylko F2 info, F3 błędy, F5 wykres, gdzie powinny być jeszcze co najmniej zakładki: F4 parametry, F6 testy.Kod:ECU ISO Code: D3 85 01 94 C2
2012-02-23 22:04:15
CONNECTED TO:
ALFA 164 V6 ECO C.A.
Bosch Motronic M1.7 Injection (3.0 V6 E.Key)
--------------------------------------------------------------
Kod ISO: D3 85 01 94 C2
Wersja oprogr.: 0858537621
Wersja sprzętu: 1383021620
Numer rysunku FIAT:
Dlaczego tak jest, skoro FES wykrywa i łączy się z ecu? (w trybie symulacji również nie ma tych zakładek).
Błędy odczytuje i kasuje, parametrów brak:(
pozdrawiam
mirek
Witam
Zakupiłem ten kabel http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...121440109.html
I mam problem ponieważ 147 jtd 02 niechce połączyć się z ECU wyskakuje "no ecu response" ABS i poduszkami łączy się bez problemu. W 166 2.0TS łączy się ze wszytstkim tylko że wyskakuje mi zbyt duże opóźnienie i wywala mnie po ok 2-3 min
Wie ktoś w czym może być problem? czy może kabel do du**y kupiłem?
Mam taki dziwny problem, bo w pełnej wersji po połączeniu z ecu i przejściu do parametrów albo mnie wywali do głównego okna fes albo gdy już nie wywali, a odznaczę jakąś opcję nic się nie dzieje(brak informacji).
W wersji free jest ok. Jakiś pomysł?
a jaki fes wam takie jaja robi ?
2.5 "uzdrowiony"
i może to wasze "uzdrowienie" jest do doopy ??
bo u mnie jest wsio ok
nooo tego nie wiem dlatego pytam :d wróce do domu to sie jeszcze z nim pobawię.
a ja hulam na starym 231 i jest ok
piraty Panie piraty ;)
kupcie oryginały i problemów nie będzie.
Mam problem z FES! Po połączeniu z autem wygląda wszystko ok i nagle wszystko wywala !
Zrobiłem format w Laptopie jest czysty i bez zbędnych programów i nic się nie zmieniło!
Dodam ze wszystko jest na porcie COM1 (sprawdzałem COM1,COM2,COM3,COM4)
Co można zrobić jeszcze???
Można przeinstalować na wersję nie hackowaną i sprawdzić czy działa poprawnie. Wersje złamane lubią się wywalać.
Warto też zmniejszyć wartość latancy w ustawieniach portu COM (tak naprawdę USB).
Ja dopiero totalnie raczkuje w tych sprawach,ale od poczatku.
Posiadam 2 interfejsy-kkl i ELM 327 1,4
FES wywala mnie na kkl po krotkim czasie po polaczeniu lub nie chce sie polaczyc wcale dopiero za ktoryms razem
Na elmie tez bez rewelacji no i pisze iz jest zbyt wysokie opoznienie w lewym dolnym rogu
Mam tylko plytke ze sterami do elma i w miare swieza viste oczywiscie stery instaluje zgodnie z instrukcja na plycie
Bede wdzieczny za kazda zyczliwa porade
Załącznik 55376witam
a czy komuś udało się połączyć takim ustrojstwem na bluetooth z FiatECUScan ?
po 3h prób test w ustawieniach przechodzi poprawnie ale jak klikam connect na głównym ekranie wywala że nie jest kompatybilny czy coś w tym rodzaju :/
FiatECUScan 3.3
Sprawdz demo jak bedzie dzialac to wina witaminy...
Co do witaminy się nie odzywam bo mam ori, i potwierdzam że ori działa mi bez problemu z takim chińczykiem na bluetooth (czasami zdarza się że dopiero za drugim razem sie połączy po uruchomieniu apki). Zerknij na stronę FES'a może masz elm'a z ferelnej partii i musisz go minimalnie przerobić. Wszystko jest tam opisane
chłopaki przydałaby mi sie pełna wersja FESa. moj mail: slider2002@go2.pl
ja też bym prosił o najnowszą i pełną wersje jak ktoś ma kurisx@interia.pl
na stronie
http://www.fiatecuscan.net/
Wystarczy kliknąć i już jest
ale demo :-)
No to dodatkowo zapłacić 50E i już się ma pełną ;)
Może ten emotikon na końcu sugerował inaczej ale pisałem całkiem poważnie.
Witam
Mam ten sam problem zakupiłem ELM327 na usb , wszystko poinstalowane , łączy się z silnikiem bez problemu , ale z airbag i przeglądem już nie :( Wyskakuje błąd ELM > ECU connection failed , i na dole mam również napisane że jest za duże opóźnienie...
Da się coś z tym zrobić ? Kupiony kabel ELM ( KKL miałem wcześniej od viakena z przełącznikiem na airbag i abs ale też się nie łączy ) , wykupiony najnowszy FES 3.6 w pełnej wersji i okaże się że mam jechać na skasowanie wymiany oleju ?
A może jeszcze coś takiego trzeba dokupić ? http://allegro.pl/fiat-alfa-multiple...363062967.html
Dodam że chodzi o podłączenie AR 159 2.4 jtdm
http://www.fiatecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx jest dokładnie napisane do jakich układów trzeba jakiego interfejsu. Do 159 w 100% wystarczy ELM327. Trzeba posaidać przejściówkę żeby sporawdzic ABS i Xenony jesli dobrze pamiętam. Mam taką (typ 1) http://allegro.pl/adapter-fes-do-elm...384080038.html i z ABS sie łącze bez problemu. Była też opisana na ww. stronie felerna partia elmów w której trzeba było jakiś rezystor lutować. Generalnie trzeba pamiętać że chińczyki z allegro kosztują mniej niż sam układ elm u producenta i sa to chińskie klony zazwyczaj z numeracją znacznie przewyższającą oficjalną... co może skutkowac w złym działaniu/braku połączenia.
no właśnie kabelek kupiłem od PMFactory , na ktorej poprzedniej stronie był polecany , jako że też maja inne kable które w Alfach działały.
Dzisiaj jeszcze na innym laptopie sprobowałem podłaczyć , gdyż myślałem że to zbyt długie opóźnienie może mieć związek z komputerem który już swoje latka ma , ale na nowym lapku też nie działa , porty posprawdzane , z silnikiem się łączy bez problemów , a z airbag i przeglądem nie da się połączyć i wyskakuje komunikat ELM > ECU connection failed.
Jak na FeS wejde w ustawienia i test interfejsu , to wyskakuje że ok działa z wersją 1.4 i powienien się łączyć ze wszystkimi modułami CAN.
Ma ktoś pomysł gdzie jeszcze może być błąd ?
Odznacz na wersję 1.3 i tak zobacz
sprawdz czasu latencji portów i zmniejsz do minimum.
Wszystkie ustawienia były sprawdzane, na dwóch róznych latptopach , zawsze łączył się z silnikiem a z innymi modułami już nie.
Kabelek odesłałem , bo po rozmowie telefonicznej Pan stwierdził że coś z interface będzie nie tak skoro łączy się z silnikiem, także dobrze że się znał w temacie , właśnie czekam na inny kabelek dopłaciłem i wziąłem ELM w metalowej obudowie , podobno stabilniej i szybciej działa... napisze czy faktycznie wina leżała po stronie kabla jak dostane paczke
Pozdrawiam
panowie mam pytanko. mam kabelek z pmfactory i fesa najnowszego ale wersje free bo mi loader nie dziala pod win 7 i problem jest taki ze nie moge podejrzec korekt wtrysków. jak je w parametracjh odchaczam to nie ma tam zadnych wartosci :-( mam alfe 156 1,9JTD 2001r. 110km. jak podlączam fiata linee 1,3jtd to ladnie korekty widac a w alfie nie:-( ma ktos jakies pomysly?
Pamietasz,że w wersji free jest możliwość odfajkowania tylko 4 funkcji?
to wiem, ale i tak podgląd korekt wtrysków nie działa.
nikt nie ma pomysłow?