No to na co Ty czekasz ? :P
A powazniej... czy z komputerkiem czy bez... przyjedz :) Bede mial mozliwosc sie odwdzieczyc za pomoc :mrgreen:
No i w koncu poznac osobiscie :D
fred
Printable View
No to na co Ty czekasz ? :P
A powazniej... czy z komputerkiem czy bez... przyjedz :) Bede mial mozliwosc sie odwdzieczyc za pomoc :mrgreen:
No i w koncu poznac osobiscie :D
fred
BUBU nie wykręcaj się tylko odpalaj Alfinę i grzej do Częstochowy :D
Odnowie ten watek.
Ma ktos opis kodow bledow? Szukam opisu bledow: 0x1172 i 0x1173.
Wczesniej mialem:
0x0170
U1600
0x1173
Po wymianie sondy lambda (wsadzilem oryginal AR, czyli Boscha) usunalem wszystkie bledy. Te dwa sie pojawily po przejechaniu jakis 200km.
Do tego mam problemy z falujacymi obrotami biegu jalowego na nagrzanym silniku.
Dzis, sprawdzilem czy nie ma lewego dolotu powietrza pomiedzy przeplywomierzem a przepustnica. Rura jest cala, poprawnie zalozona.
Parametry adaptacyjne sa takie:
- TRA = -4.514E5 usec
- FRA = 1.25
Przepustnica przeczyszczona. Wiec chyba czas na reset parametrow adaptacyjnych.
http://www.fotogalleria.info/AlfaGtv/gtv_110808.jpg
^ tak wyglada to w Unidiagu.
Pozdrawiam
Klaudiusz
--
http://img111.imageshack.us/img111/6822/p1173zn2.th.jpg
- wysyłam pliki na forum ale np. pod opera ja ich nie widzę.
-- czy jest "widzialny" ponizszy plik P1173....rar ?.
Kod:
-- P1172 error
P1172 Lambda adaptat. 2 (additive) above upper limit
P1172 Lambda adaptat. 2 (additive) below lower limit
Lambda adaption 2 represents an additive value for mixture correction.
It only takes effect in the low engine speed and load range.
Mixture correction shortens or extends the injection time and causes the mixture to be enriched or leaned.
The correction factor is altered until the optimum fuel/air mixture ratio (corresponding to Lambda=1) has been re-established.
In this manner, compensation can be provided to a certain extent for sources of error in mixture preparation.
Lambda adaption 2 mixture correction is primarily affected by sources of error which only have a negative influence in the low engine-speed and load range.
The most important cause of trouble is unmetered air.
If the effect of a fault is such that the Lambda adaption reaches its limit value, the appropriate fault code is set.
This is the case if the mixture correction exceeds a value of +22 ms or drops below -22 ms.
Kod:
-- P1173 Lambda adaptat. 1 (multiplicative) above upper limit
-- P1173 Lambda adaptat. 1 (multiplicative) below lower limit
Dzieki, czytam tez co na ten temat napisales na forum.alfaclub.pl i troche sie zmartwilem.
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...=p1173&start=0
Obawiam sie najgorszego (wtryski i walek rozrzadu).
P.S.
Tak, plik zassalem. Dzieki
Pozdrawiam
Klaudiusz
Te mechaniczne rzeczy sa na samym końcu check listy,
nalezy spawdzic to co jest na początku i kolejno z listy.
No to sprawa wyglada tak:
1. wydech nowy
2. nowa sonda lambda (Bosch)
3. przepustnica czysta
4. rozrzad nowy wraz z walkiem wydechowym
5. brak lewego powietrza
...
zostaje tylko MAF.
W piatek jade do warszatu na wymiane tarcz i klockow z przodu, oraz tlukacych drazkow kierowniczych. Przy okazji poprosze o podlaczenie do Examinera.
Dzieki za pomoc
Klaudiusz
Mam pytanie w sprawie resetu parametrow adaptacyjnych.
Przed resetem mialem bledy: 0x1172 i 0x1173, falowanie obrotow, smrod niespalonej benzyny. Nagrzalem silnik, wykonalem reset tak jak koledzy napisali. Po resecie sprawdzilem TRA i FRA, byly tak jak koledzy napisali.
Wlaczylem silnik, obroty 850-890, stoja jak drut. Czekalem na wlaczenie sie wentylatora ... i czekalem, i czekalem ... temperatura osiagnela 98st, wentylator sie nie wlaczyl, 105st nadal sie nie wlaczyl. Przy 110.5st wylaczylem silnik a potem w ECU byl blad 0x483, czyli blad wentylatora chlodnicy. Innych poprzednich bledow nie ma (0x1172 i 0x1173), smrod niespalonej benzyny zniknal.
Przed resetem parametrow adaptacyjnych wentylator wlaczal sie przy 98st.
Co jest grane?
Pozdrawiam
Klaudiusz
bubu321 porównywałes temperature na unidiagu i na alfadiagu?
TAK i jest różnica w ilości + 20 st C.
Unidiag zaniża temperarturę, najgorzej jest, że nie wiem dlaczego.
ale ciekawostka, Unidiag nie zaniża temperatury powietrza, a to w końcu ta sama definicja dla termistora.
Reset parametrów adaptacyjnych nie ma nic do braku włączenia się wentylatora.Kod:RDBLI_2000, 0x21, 0x32, "Air temperature", 1, "Air temperature", 1, "#scaling unsigned 2 (-3.50108E-6)*(X**3)+(0.001259241*(X**2))+(0.520338731*X)-30.40431691 Deg./C";
Ten parametr ECU kontroluje bezwarunkowo.
A nic nie rozłączałęeś w miedzy-czasie.
Bubu321, nic nie rozlaczalem.
Procedura wygladala tak:
1. pojechalem do sklepu
2. wrocilem, silnik byl zagrzany
3. podpialem kompa, sprawdzilem bledy czy sa
4. wywalilem 0x1172 i 0x1173 na wlaczonym silniku, wrocily natychmiast
5. wentylator wlaczal sie i wylaczal przy ok. 98st (mam poprawiona definicje temperatury wody w Unidiagu)
6. wylaczylem silnik (nie podnioslem nawet maski)
7. spisalem sobie TRA i FRA (takie jak podawalem wczesniej)
8. reset (z odczekiwaniem po 90s pomiedzy 0xfd i 0xfe)
9. sprawdzilem TRA i FRA (wszytko wrocilo do ustawien fabrycznych)
10. odpalilem auto i grzecznie sobie czekalem az wlaczy sie wentylator ... no i moglem sobie czekac az woda sie zagotuje.
11. przy 110st wylaczylem auto.
Wyglada na to, ze teraz nie pracuje 1 bieg wlaczany przez termistor na chlodnicy ani drugi bieg, bezwzglednie wlaczany przez ECU ale za to ECU wywala blad 0x483.
Pompe wody mam nowa, bo 3 tygodnie temu wymienialem rozrzad, wariator, walek rozrzadu (jeden), wszystkie napinacze i paski. Do resetu nie bylo problemow z chlodzeniem silnika.
Pozdrawiam.
Klaudiusz
P.S.
Tutaj jest link do opisu jak dziala ECU z wentylatorem chlodnicy.
http://fotogalleria.info/AlfaGtv/rad_fan.jpg
Kod:--> termostat
Układ chłodzenia / zamknięty, o obiegu wymuszonym przez pompę odśrodkową, termostat, chłodnica, zbiornik wyrównawczy, wentylator elektryczny sterowany elektronicznie
Termostat / umieszczony w obudowie z tyłu głowicy
-- temperatura początku otwarcia 81...85?C
-- temperatura pełnego otwarcia 101...105?C
-- skok minimalny zaworu 9,5 mm
Wentylator / elektryczny, o jednej prędkości (wersje bez klimatyzacji) lub o dwóch prędkościach (wersje z klimatyzacją), sterowany przez elektroniczne urządzenie sterujące silnika
-- temperatura włączenia
---- samochody bez klimatyzacji 98 st C
---- samochody z klimatyzacją
1. prędkości 98 st C
2. prędkości 101 st C
Nadciśnienie otwarcia zaworu korka zbiornika wyrównawczego 98 kPa
Jedyne co mi przychodzi do glowy to padl termostat w pozycji zamknietej.
A moze mi ktos pozyczyc jakis interfejs i soft do sprawdzenia tej alfy?:) najlepiej zeby chodzilo na usb bo lapek nie ma portu szeregowego ale od biedy wezme inego lapka z portem RS:)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6093072
Ostatnio słyszałem w TV że istenieje możliwośc odczytania całkowitego przebiegu auta z centralki poduszek :| , czy jest taka możwliośc także w alfie 156?? Z tego co wiem można odczytać ją z przepustnicy za pomocą alfadiaga, ale chciałem zweryfikować ten pomiar :)
pozdrawiam
dobrze słyszałeś ale ci dziennikarze trochę rozmineli się z prawdą.
w alfie 156 TS nie ma takiej mozliwości, prawda jest taka:
1. przebieg tzw. krokomierz rejestruje ECU z dokladnościa +/- 5%.
i ten parametr potrafi odczytać Alfadiag, Unidiag, TS diag, Fiast Diag, Uniscan USB, i tak można wymieniać dalej.
Ale jest jeden mały problem, w oprogramowaniu ECU ( M1.5.5 ) jest chyba jakiś błąd i czasami podawane wartości daleko mijają sie z prawdą.
Tak samo ECU czasami błędnie podaje wartości km podczas ostatniej wymiany oprogramowania.
a co ma do tego centralka poduszek, w niej jest zainstalowany timer, liczący okres jej sprawności, czyli te 10 lat, jak przyjdzie ten czas to centralka podzuszek daje sygnał bledu i zapala lampkę na deske rozdzielczej.
--
http://img386.imageshack.us/img386/4396/20015jc3.th.jpg
Z moich obliczeń wynika ze krokomierz czyli odometer podaje wartosc rzeczywistych przejechanych kilometrów mnożąc go razy 4. Sprawdzilem to w kilku autach i wszedzie sie zgadzalo.
Co dziwne w niektorych alfach z 1.5.5 odometer wskazywal prawdziwą wartosc.
fred
Dokładnie taki sam maałem przypadek po resetach. jakby ECU brało wyniki z temp. z programu , bo tam inna był temp. Aż się bałem że przegrzałem silnik bo tez zagotowałem płyn i wentylator nie zadziałał Wszystko wróciło do normy jak troche pojezdziłem i juz dziła wtedy kiedy trzeba.Cytat:
Napisał gALL
U mnie byl walniety rezystor na chlodnicy. Zwarlem go na krotko i od razu wskakuje na II bieg. W sobote zamowie nowy rezystor i wszystko wroci do normy. Choc czeka mnie reset raz jeszcze, bo mam nowy przeplywomierz.
Pozdrawiam
Klaudiusz
No u mnie podaje prawie dobrą wartość (podobną jak na liczniku), błąd mieści się w tych +-5% ale chciałem się jeszcze upewnić, dzięki za info bubu i fredCytat:
Napisał Fred
Czy łaczył sie ktoś Unidiagiem z ABS ?
- nalezy ustawić adres z 0x10 na 0x20, oraz zmienic pin we wtyczce z 7 na pin 1.
- tylko jaka prędkośc transmisji, chyba 4800 ?
- albo kupic wtyczkę z podłaczeniem do Airbag, ABS, ECU.
- na forum Unidiaga autor programu sprzedaje takie po 40 Euro, troche drogo.
- kody błedów ABS, z transkrypcja niemiecką. Goole cos mi zle przetłumaczyło.
Kod:
LH = Left Hand / Left Side
RH = Right-handed / right side
==================================================================
Error codes for the ABS control unit Bosch "ABS 5.3" and "ABS 2E":
12-diagnosis - Start / End (Starts / Ends with the diagnosis)
16-valve defect magnetic front LH /
17-valve defect magnetic front RH /
18-magnetic valve defect behind
19-defective safety valve relay
25-False Übetragungstaktung-gear wheel defektr
26-magnetic valve defect behind LH
27-magnetic valve defect behind RH
28-defect discharge valve Magne front RH
29-defect discharge valve Magne front LH
31-defect discharge valve Magne rear LH
32-defect discharge valve Magne rear RH
35-pump defects Rückforderpumpe Relaikreis
37-Broken Bremslichtschalter
39-Broken Vordersensor LH
41-Vordersensor not connected LH
42-Broken Vordersensor RH
43-Vordersensor not connected RH
44-Broken rear sensor LH
45-Behind sensor is not connected LH
46-Broken rear sensor RH
47-back sensor is not connected RH
48-battery voltage is not okay
55-defect control unit
56-reading with "ausblinken" failed
74-lot impact on warning in the instrument block
KWP71 łaczy sie z ABS.
- kto rozgryzie te cyfry ?
- chyba nie ma po co jak podaje status OK.
-
http://img241.imageshack.us/img241/1...0021uc5.th.jpg
a czy jest mozliwosc podpiąć 146 1.4 TS ?
Mam dostęp do Vag`a ( USB- ODB2) tyle ze moja alfa ma złącze 2 pinowe do CPU , 2 pinowe do Airbaga i kolejne nie wiem do czego - podobno ABS
Sterowanie mam na M1.5.5
Z tego co przeglądałem autodate itp to w większości modeli nowszych Alf, zlacze diagnostyczne bylo 16 pinowe ale tylko 1 pin odpowiada za CPU i 1 za Airbaga.
Zaczne od tego czy są w ogole definicje do tego modelu ?
VAgiem w tym modelu nic nie zrobisz.
Problemem chyba tylko będzie podłączenie do tych pinów.
Ponizej nagłowek definicji z Unidiaga dla M1.5.5 ECU.
Kod:%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
%
% UniDiag Def file, generated by SanderQV
% KWP2000 protocol
%
% System name: Iniezione Bosch Motronic M1.5.5 (mot. TS '98)
%
% System ISO code(s):
% FE 86 04 98 75
% FE 86 07 98 F8
% FE 86 83 97 73
% FE 86 85 98 76
%
% Car make(s), model(s) and type(s):
% ALFA, 145, '98 1.4 TS 16V
% ALFA, 145, '98 1.6 TS 16V
% ALFA, 145, '98 1.8 TS 16V
% ALFA, 145, '98 2.0 TS 16V
% ALFA, 146, '98 1.4 TS 16V
% ALFA, 146, '98 1.6 TS 16V
% ALFA, 146, '98 1.8 TS 16V
% ALFA, 146, '98 2.0 TS 16V
% ALFA, 156, 1.6 TS 16V
% ALFA, 156, 1.8 TS 16V
% ALFA, 156, 2.0 TS 16V
% ALFA, 166, 2.0 TS 16V
% ALFA, GTV, '98 1.8 TS 16V
% ALFA, GTV, '98 2.0 TS 16V
% ALFA, SPIDER, '98 1.8 TS 16V
% ALFA, SPIDER, '98 2.0 TS 16V
%
% ECU description: KW2000 Bosch M1.5.5 2000 16V
%
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
niby mój model w definicji jest . Rozumiem ze '98 oznacza po 98 roku. Z reszta od tego roku jest w nich M1.5.5 . Odnośnie samego połączenia to sobie poradzę, tylko musze mieć które to piny. Z tego co zrozumiałem to pin 1 jest do CPU a 7 do ABS. Najbardziej zależy mi na AIRbagu a nie wiem ktory za to pin odpowiada. Może ma ktos rozkład pinow tego złącza?
'98 - wyprodukowane w roku .....
a tutaj wtyk, pin 7 to ECU centralko zapłono-wtrysku.
pin 3 to air Bag
pin 1 to ABS.
- pamiętaj tylko o adresacji poszczególnych ECU.
--
http://img176.imageshack.us/img176/8996/obdwtyk1ee2.jpg
Witam.
Mam problem tego typu, że ECU zarejestrowało dwa błędy z serii 0720 i 0725.
Pierwszy dotyczy coś - obwód czujnika prędkości wyjściowej,
Drugi - obwód wejściowy prędkości silnika :roll:
Czy ktoś wie, czego konkretnie te błędy dotyczą i jaki mają wpływ na pracę silnika?
Dodam, iż wiosną manewrowałem z czyszczeniem przepustnicy i mimo jej adaptacji, coś nie do końca jest OK.
Ps. po wykasowaniu powyższych błędów, jak na razie się nie pojawiły, ale skąd się wzięły!?
VSS to czujnik prędkości , a OSS ?
- nalezy spawdzic tak jak na zdjęciu.
-- http://img156.imageshack.us/img156/4...0725im4.th.jpg
Dzięki za odpowiedź bubu, ale czy tu chodzi o czujnik prędkości wału, czy może coś związane z "krokowcem"?Cytat:
Napisał bubu321
A czy moją Alfunie na Motronicu ME 7.3.1 zdiagnozuje VAG KKL-em. Bo nie wiem czy warto zamawiać na allegro jeśli nie będzie mi działał. Jak nie da sie to pod co można podpiąć oczywiście w nie dużych granicach cenowych.
Alfadiagiem i owszem, zdiagnozujesz na tym kabelku. Do Unidiaga brak pliku definicji, więc wychodzą bzdury (chyba, że coś się zmieniło w tym względzie i definicje już są, ale jeszcze niedawno nie było).Cytat:
Napisał adrian_1984
Ma ktoś definicję do 2.4JTD EDC15?
na forum yahoo zaglądałem, Sander pisze że definicja jest do tego ecu ale do plików wejścia nie mam.
Pozdrawiam.
chyba sa jednak problemy z tym modelem.
--
http://img363.imageshack.us/img363/7263/snaptr5.th.jpg
hmm..
Jednym słowem nie potestuję nie będę wiedział. W sumie toto prawie to samo co 1.9JTD tylko jeden garnek więcej.Kod:Re: Alfa 156 2.4 JTD
Hello Russ,
Unidiag should work with your 156! Reading and clearing faultcodes
will be possible. If reading realtime data will be possible depends on
the type of ECU used. For the edc15 a .def file is already available.
For the edc16 this will come available.
Dzięki za pliczki. Możesz podesłać też DTC? mam chyba ze stycznia 2007 a tu widzę nowsze.
Pozdrawiam.
No ladnie to wyglada z tym JTD
Irokez, daj znac czy na 100% ta definicja zadziala.
A tak BTW.. czy ktos juz przetestowal KWP71 pod kątem gaszenia kontrolki airbaga? Pytam bo mi sie nie chce zabierac za przerabianie kabla jesli to ma nie dzialac
fred
testowałem ABs oraz AirBag na kwp71 oraz M1.5.5
Program działa poprawnie, brak tylko komunikatów objasniających.
Kabel przerobiony na pin 3 oraz pin 1.
--
http://img511.imageshack.us/img511/4171/1101ds4.th.jpg
--
http://img65.imageshack.us/img65/317...1abspi6.th.jpg
--
Ooo, a mnie ponownie zapisał się błąd 0725 http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2008/09/46.jpg
Przerobilem kabel i mam przelacznik pomiedzy pinami 3 i 7. Lacze sie z AirBagiem w Gtv 2.0 TS z 09/1998 - silnik juz z plastikowa pokrywa. ECU jest w wersji 1.5.5.
Bez problemow kasuje bledy poduchy, bo w Gtv to norma, ze jak sie ruszy fotel przy wlaczonej stacyjne to zaraz wywala blad. Jakbym mial jezdzic do serwisu to bym zbankrutowal.
Teraz szukam przelacznika 3 pozycyjnego aby dobrac sie tez do ABSu.
Pozdrawiam
Klaudiusz
zamiast 3 pozycyjnego przełącznika, tylko dwa przełaczniki.
prościej i taniej.
--
http://img213.imageshack.us/img213/1...rbagho0.th.jpg
No więc odpowiadam.
1. KWP71 - nie udało mi się połaczyć ani z poduchami ani z ABS. Bład otwarcia portu.
2. Unidiag - działa... coś tam wyświetla
http://img171.imageshack.us/img171/3245/id1co2.th.jpg
http://img171.imageshack.us/img171/714/id2pd5.th.jpg
Po podłaczeniu dostaję w pierwszej zakładce KeyWord Received: 8FEF 2031
Odometer wyświetlił wartość 1,409E06 km Coś mi się wierzyć nie chce w prawie półtorej miliona km. Auto ma 170kkm
hmm.... mam kurde 2 błedy. Skasowałem oba ale wskakuje jako pierwszy ponownie:
1. P0404, "Exhaust Gas Recirculation Circuit Range/Performance"; State - NotRequested
po przygazówce:
2. P0101 ,"Mass or Volume Air Flow Circuit Range/Performance Problem"; State - Requested
http://img171.imageshack.us/img171/1...4000pl1.th.jpg
Faktem jest, że jak depnę to na czarno kopci.
Jakieś propozycje? Na dzień dobry to chyba zaślepienie EGR.
Aha.. nie pokazało napięcia akumulatora tylko się wysypało. wartość Diesel Pressue measured skacze sobie od 300bar na jałowych do jakichś 850bar przy 4000obr. Diesel quanity od 7 do 23 mg/injec., po puszczeniu buta leci do zera, i po osiągnięciu jałowych idzie do 6. Czyli hamując na silniku nie palimy :)
Więcej nie pamiętam co działąło co nie, jak ktoś chce mogę konkretną wartość zmierzyć i podać co wyszło. W każdym razie posiadacze 2.4JTD z tym ECU mogą się bawić.
Martwią mnie tylko te 2 błedy i czarne obłoki.
Jak chciałem uciec ścigaczowi co mi podjechał pod zdeżak to zrobiłem tak zajebistą zasłonę dymną, że ją omijał jak tira. Ale uciekłem...
Pozdrawiam.
PS. bubu321, masz widzę inną wersję KWP71, na mojej brak np. wyboru protokołu i ustawień czasów. Może moja jest nieteges?