czekam z niecierpliwością :crazy_pilot:
Printable View
czekam z niecierpliwością :crazy_pilot:
Więc komu w końcu wysyłać maila? 350 zł cena?
Pogratulowac zmyslu negocjacynjego , oryginalnie zmieniarka byla po 377 z darmowa wysylka. Wy w 20 osob utargowaliscie do 359zl + jeszcze chcecie po 10 zl na przesylke zbierac czyli zmieniarka wychodzi 369zl . Geniusz handlu poprostu . Juz kit z tym ze olaliscie i wysmialiscie tych ktorzy maja jakies pojecie o handlu i negocjacjach i zabraliscie sie do tego od dupy strony najlepsze jest to wasze nieprzemyslane dzialanie wlasnei spowowdowalo iz audiostrada podbila cene na 399zl . Gratulujemy i dziekujemy
Nie chciałbym być niegrzeczny,nie jest to moją intencją,ale niestety mój szanowny przedmówca ma prawie całkowita racje?!
Tyle negocjacji i 10-20zł rabatu? Z drugiej strony niestety te cwaniaczki z audiostrady wiedzą i wykorzystują monopol podobnie jak ludlink!
Ale można to było trochę inaczej rozegrać?!
Za 377 była zmieniarka do Blaupunkta, która nie działała, jak Audioostrada się przekonała. Zmieniarka została wysłana na modyfikację softu, co podbiło cenę. Po raz kolejny podkreślę, jak ktoś nie chce kupować to nic go to nie obchodzi. A ty freel4ncer jak jesteś takim mega handlowcem zajmij się dystrybucją urządzeń, zbijesz fortunę na nas.
Tylu fafowców od handlu, ale jak było trzeba się podjąć to chętnych nie widziałem. Polsko, ojczyzno moja...
Z ceną to źle załatwiliście, ja napisałem do kolesia z allegro i tak mi odpowiedział:
Witam
Przy zamowieniu minimum 15 sztuk mozemy zaproponowac nastepujace ceny:
349 zł + gratis karta 2 GB
359 zł + gratis karta 4 GB
Tak więc jak koleś z allegro może za tyle sprzedawać to za ile bezpośredni importer? Koleś z allegro tego za darmo nie robi (ma 10~20% marży na bank)
Geniuszu negocjacyjny, pisałem Ci może 2 strony wcześniej, że pisałeś do tego samego "kolesia", bo na allegro sprzedaje to audiostrada...
Pan widocznie był bystry i zorientował się że chodzi o ten sam temat, bo wysłał Ci kopię tego co i ja dostałem. Różnica w tym, że ja dalej negocjuję i dodatkowo, ZA DARMO (uwaga skąpcy, macie jeszcze jeden gratis!) staram się zorganizować wysyłkę, dodatkowe opcje, zbieram osoby, wygląda na to że mamy ponad 15 osób więc i cena może być lepsza.
Ale ja wiem, łatwiej zasiąść do komputera przy kawie i pojeździć po ludziach, od razu człowiek ma lepszy dzień.
Nie wiem tylko czy obrażacie nas negocjujących, wszystkich kupujących czy producenta/importera (niemiło wypowiadać się o danych rabatach kompletnie bez wiedzy o realnym koszcie produkcji i zakupu urządzenia).
Jako ze nie reprezentuje zadnej ze stron ale sledze watek to chcialbym ukrocic te przepychanki i podsumowac.
Jak ktos potrafi to niech zalatwi lepiej, chocby pielgrzymka do chin. A jak nie to morda w kubel bo Ci co zamowili sa wdzieczni za taki obrot sytuacji!
Nie interesuje tu nikogo to co ktos BY ZROBIL tylko kto co ROBI OBECNIE. Jezeli ktos ma jakies zlote rady to niech sie pochwali efektami a nie pitoleniem.
P.S. Dzialaj zuwik i nie wdawaj sie juz w polemike.
można już oszacować kiedy będzie można zaopatrzyć się w tą zmieniarkę na warunkach które są negocjowane??
Kurczę, Dawid... No chciałbym móc coś powiedzieć, ale chwilowo panowie z audiostrady milczą... jak dziś nie odpiszą na moje pytania o dostępność, czas realizacji itp. to do nic hzadzwonię i niezwłocznie napiszę na forum oraz mailem do osób zamawiających
i co wiemy coś już ?
no ja bym się nie chciał wpierdzielać w negocjacje ale można było wyciągnąć od nich jeszcze jakiś gadżet gratisowo... bo biorąc pod uwagę, że było za 377 z wysyłką a na koniec wyszło 359 + rozsyłanie i to przy 15 osobach no to rzeczywiście szału nie ma... oni na pewno nie mają na tym 10% zysku tylko pewnie dużo więcej bo by im się to nie opłacało a przedstawili taką ofertę bo pewnie wyczuli pieniądze i chętnych... no i teraz jeszcze jak za 399 wystawili to mają podstawę żeby powiedzieć, że za 359 to bardzo dobra oferta...
wyszła trochę dupa, no ale nic, za ile będzie za tyle się kupi i chyba dalej już nie ma co kombinować
Tak jak mówisz/piszesz zonkil90, Ci goście z audiostrady ta niezłe cwaniaczki nie to że podnieśli cenę zmieniarki to jeszcze dowalili opłatę 15 zł za przesyłkę Poczta Polska (było 0 zł) gdzie w przypadku zmieniarki dla MiTo 159 156 147 GT ceny nie zmieniły się.
Z drugiej strony audiostrada zasłania się w "warunki sprzedaży"
orazCytat:
Sklep internetowy audiostrada.pl jest obecnie w przebudowie. Informacje o produktach oraz ceny moga być błędne. Przed zakupem prosimy o kontakt mailowy w celu potwierdzenia zamówienia.
Cytat:
Przesyłki o wartości przewyższającej kwotę 300 złotych przesyłamy na nasz koszt. Przy zamówieniach poniżej 300 złotych koszty przesyłki pokrywa Zamawiający.
No ale cóż taniej chyba nie nabędzie się amulatora zmieniarki CD.
Żuwik czekamy na odpowiedź co z wysyłką.
Niezłe negocjacje, zamiast obniżyć cenę to ją podnieśliście ;-)
Pisalem to od samego poczatku nawet dalem rade jak to zalatwic ale madralinscy z forum mi nawrzucali a potem moje posty poszly w kosmos.
I niech tu sie nikt nei zaslania ze on chociaz organizuje i robi cos w tym kierunku bo poki co to tak zrobil ze wszyscy wyszli na tym jak Zablocki na mydle. Jak sie czegos nie umie to sie za to nei zabiera a w handlu liczy sie "poker face" :D a nie rozglaszanie na publicznie dostepnym forum ze jest sie tak napalonym na towar ze nawet za wyzsza cene by sie go lyknelo . A potem taka osoba zasiada do "negocjacji" no ubaw po pachy :D
No chyba ze jest tu drugie dno tej sprawy , po przeczytaniu jak zuwik broni audiostrade w poprzednich postach do glowy przychodza rozne teorie :D
Tak sobie zajrzałem i widzę dziwną sytuację. Jeśli sprzęt kosztował 377zł a przy zamówieniu dla 15 osób firma schodzi o 18zł ale dorzuca koszt wysyłki 15zł czyli realnie cena obniża się o 3zł (słownie trzy złote) to jest to kiepska promocja.
I nie mam tu pretensji do nikogo. Jedynie należy zauważyć że dystrybutor zwyczajnie sobie pogrywa - monopolistyczne praktyki.
Sorry że tak wyskakuję, ale sprawdzał ktoś już to http://www.denken.com.pl/index.php?p...warzaczy-8-pin
Widze ze temat sie rozwinął o wiele niepotrzebnych postów. kto sie zdecydował jego sprawa i nie ma co roztrząsać wg. mnie. Ja zrezygnowałem już na początku bo troche czułem ze beda komplikacje jakieś, poczekam az się uspokoi, rynek się trochę nasyci to i może cena spadnie jak towar nie będzie już taki gorrący:) Wiec Panowie ostudźcie emocje:)
Ja też odpuściłem na początku. Wyjdzie jeszcze na to, że wszyscy wrócą do pomysłu zbiórki na loudlinka ;)
A po za tym moja zmieniarka jak mało która w 166 wogóle nie przeskakuje nawet na dziurach.
Więc wolę jednak audio-cd.
Pozdrawiam negocjatorów ;)
Nie zadziała, to do blaupunkta.
Cena wynegocjowana ale szczekaczom uj do tego.
Pisałem i nie będę się powtarzał skąd podwyżka na 399. W audiostradzie nie mam nawet kolegi, paru rzeczy dowiedziałem się po fakcie, co może by zmieniło moje podejście, niemniej myślę, że jest ok. Teraz tylko sfinalizujmy to, koniec czekania. Wszystkich zgłoszonych zapraszam na e-mail.
tutaj:http://www.wiiki-tech.com/alfa-romeo...ter_p6584.html jest chyba to urządzenie bezpośrednio od producenta, zobaczcie tabelkę i jaka jest cena przy zakupie powyżej 20szt.:)
A tak na marginesie to nie ma sie o co kłócić , koledzy z forum podjeli sie próby załatwienia lepszej ceny i po czesci sie to udało co prawda moze zabraklo zimnej krwi w negocjacjach ale tak juz bywa jak sie zalatwia w ciemno, przez tel lub internet, sprzedawcy tez są cwani i zweszyli zarobek wiec nie zwalajmy na organizatorów bo to bez sensu, kazdy ma tez jakies inne sprawy na głowie niz tylko negocjowanie ceny. Wg mnie powinno sie im zaproponowac 300zł i jak nie chcą to to niech sprzedają pojedyńczo. Ci co są bardzo napaleni to doplacili by stówke i mieli by to za 400zł a tak audiostrada robi łaske ze opuscili 20 zł . Ja osobiscie za takie urządzenie nie dał bym wiecej jak 200zł bo drugie dwieście to zarobek sprzedawcy.
Wszyscy którzy się zgłosili - proszę sprawdzać regularnie e-mail!
Teraz będzie dużo pojedynczych maili z pojedynczymi pytaniami, sprawdzajcie folder SPAM.
Na chwilę obecną czekam na akceptację ostatecznej ceny (OK lub REZYGNUJĘ - a niech mi ktoś spróbuje tą drugą opcję przesłać ;) ) oraz czy oczekujecie faktury (+dane do faktury) czy nie.
Potrzebuję OK od wszystkich żeby zacząć zbierać pieniądze. Czekam też na kontakt od kolegi lipa587 żeby ustalić z nim odbiór i dystrybucję, jak było pisane wyżej jest możliwość zgarnięcia zmieniarek do OPOLA na spot, jeśli ktoś tam będzie z zainteresowanych lub z miasta zainteresowanych, przesyłka wyjdzie 0zł + piwo dla kolegi lipa 587 (mam taką nadzieję w każdym razie :P ). Warunek jest że musimy zdążyć do przyszłego weekendu, więc ALLEGRO panowie, ALLEGRO!
A powodem jest :
1 Fakt ze nie mieszkam w Polsce , nie mam nawet Polskiego konta bankowego
2 Co z tego wynika przesylka do mnie a potem rozsylanei tego wsyztskiego do Polski byla by nie oplacalna .
3 Nikogo nie obrazalem tylko podkresilem swoje watpliwosci ktore notabene sa uzasadnione i bezposrednio takze uderzaja we mnei jako potencjalnego klienta ( po nieudolnych negocjacjach audiostrada podniosla ceny)
4 Nie mam nic przeciwko zaangazowaniu sie w takie projekty aczkolwiek tutaj zostalo rzucone haslo przez jedna osobe ze ona to zalatwia i basta a wszelkie sugestie konczyly sie atakiem rowniez na prv.
To grozba ? bo w swielte tej wypowiedzi tak to brzmiCytat:
Strasznie żałuję, że nie znamy się osobiście...
A kolega sobie kupił za 399zł i się cieszy :) http://www.forum.alfaholicy.org/car_...tml#post588992
no tak to jest jak się na bieżąco nie sprawdza forum :D
A może czytał i miał dość czytania :lol:
a na dodatek właśnie mnie obrażasz.Cytat:
Napisał żuwik
Nie zostało rzucone hasło tylko nikt inny się nie podjął i wszyscy już prawie składali się na loudlinka, gdy podniosłem temat żeby chwilkę poczekali jak chcą, bo podjąłem rozmowę z audiostradą. Nie mogło tego załatwiać 8 osób na raz, bo ja bym nie był zachwycony gdybym codziennie od innej osoby dostawał maila "ile będzie kosztowało 15 urządzeń", chętnych do przejęcia tematu nie widziałem.
Tłumaczyć przed tobą się nie muszę, ale łaskawie zamiast oczerniać mnie i zaśmiecać temat, idź sobie w cholerę i rób biznes w swojej zagranicy. Każdy kto zamiast przebrnąć przez dwa obfite wątki przeczyta twoje wypociny wyrobi sobie opinię (też typowo polskie) na podstawie bełkotu i kompleksów, a potem będę za to płacił. Wynoś się z tego tematu, będzie zdrowiej. Zniknij. Nara.
szczerze powiedzmy sobie kto chciał kupić to zapisał się na zakup mając nadzieję na niższą cene, cena wynegocjowana przez kolegę żuwik'a jest naprawdę niezła i o ponad 100 pln niższa od kosztu zakupu loudlinka po negocjacjach. zakończmy dywagacje dotyczące sposobu negocjacji, bo i takim gadaniem już nic się nie załatwi. Na dzień dzisiejszy najważniejsze aby w miarę sprawnie zorganizowana została dystrybucja.Ja generalnie kupiłbym i bez promocji to urządzonko ale po co jak można zaoszczędzić :P czekam z niecierpliwością na zmieniarkę :D
Ponieważ nie chciałbym mieszać kolegom w poście „Zmieniarka MP3 „
I tak już tam dużo zostało” powiedziane „na plus i minus to pozwoliłem sobie założyć nowy post jak się nie będzie podobał to wykasować –
Moje pytanie jest proste czy wy czasami nie szukacie czegoś takiego:
http://cgi.ebay.pl/USB-SD-MP3-Wechsl...item2eb2f87d18
Moje pierwsze kliknięcie na ebay.Jeśli by któryś z kolegów miał problemy z j. niemieckim to nie ma sprawy mogę pomóc.Pasuje do nastepujacych modeli radia
Passend für folgende Radio Modelle:
Alfa Romeo 147 2000-2009 mit den Blaupunktradio´s: 376 / 378 / 379 / 937 / 947
Alfa Romeo 156 1997-2005 mit den Blaupunktradio´s: 376 / 378 / 379 / 937 / 947
Alfa Romeo 159 2005 - mit den Blaupunktradio´s: 376 / 378 / 379 / 937 / 939 / 947
Alfa Romeo 166 1999-2005 mit Blaupunktradio´s
Brera 2005 - mit dem Blaupunktradio: 939
GT 2004 - mit dem Blaupunktradio: 937
Spider 2006 - mit dem Blaupunktradio: 939
Lancia Ypsilon 2003 - mit Blaupunktradio´s
Lancia Musa 2004 - mit Blaupunktradio´s
Pozdrawiam i miłej lekrury:)
Kolego, jak tak dalej pójdzie, to oni nigdy nie kupią żadnego emulatora. Teraz powstanie nowa lista, nowe negocjacje, loudlink pójdzie w zapomnienie, wyrób audiostrady za 359 z kartą też. A jak w tym wątku będzie gotowa lista z wynegocjowaną ceną, ktoś znajdzie następny emulator za połowę wartości. Ale namieszałeś.
Teraz pewnie wszyscy na mnie naskoczą ale naprawdę z boku wygląda to śmiesznie.
Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy
Prezes-tk
Kolego proponuję doczytać do czego pozostali koledzy szukają takiego urządzenia.
Albo podpowiem... nie do radia blaupunkt.
no i co z tego ze jest taniej ja np.mam to w nosie i dam 433,33 za sprzet ktoś to sprawdził działa jaki klopot 100 w ta czy w ta ważne ze bedzie i juz
Nie chodziło mi o to czy to jest taniej czy drożej ale , o to czego koledzy tak naprawdę szukają –bo jak patrzę na 200 postów zmieniarki „audiostrady „ + x postów loudlinka to się zastanawiam czy co niektórych palce nie bolą od stukania w klawiaturę . Osobiście słucham muzy tylko ze zmieniarki 6 płyt + radio wystarcza na jakiś czas .I tak nie bardzo mam czas na słuchanie w Belli bo poruszam się innym służbowym . A tak dla porównania to na angielskiej stronie http://www.alfaowner.com/Forum/ice-and-blue-and-me/76006-alfa-166-cd-changer-emulator-mp3-player-www-loudlink-eu.html jest tylko 131 postów od 2007 roku .czyli że rekord guinessa mamy pobity.:)
Ta nie pójdzie w 166. Większość sprzedawców twierdzi że 166 ma ten sam system co reszta Alf, a niestety tak nie jest.
To to pisałem wyżej, że to do Blaupunkta?! No ale mnie i tak nikt nie słucha i w taki oto sposób jest zaśmiecane forum :sarcastic:
Pietia chyba nie wszyscy w lot rozumują co miałeś na myśli, więc napisze iż AR 166 ma radio marki Becker czyli inne radio niż sprzedawcy piszą/myślą, wszystkie inne AR mają zamontowanego Blaupunkta.
Niech w tym punkcie zostanie zamknięty ten wątek.