Ja je oblatuję na myjce ciśnieniowej - nie jestem jakimś tam faszystą - detailingowcem :).
Printable View
Ja je oblatuję na myjce ciśnieniowej - nie jestem jakimś tam faszystą - detailingowcem :).
Na forum AR, jeśli coś jest designed by AR to jest śliczne i basta! :D
nie bardzo wiem jaka felga jest dresiarska :D z 3 paskami ? czy w zarowiastym pomaranczowym kolorze, zeby sie wyroznic z tlumu?
btw. jak ktos chce "dresiarskie" dodatki do alfy dobierac to moze zly adres ? trzeba bylo golfa albo bmw kupic - tam dresiarstwo pasuje o wiele bardziej ;)
Ojejku jejku. Miał być mały żarcik, a nabijamy sobie posty w dziale technicznym...
I nie, tak poważnie nie kręcą mnie BBSy z naciągiem oponki 175 na 7.5 cala, any inne esy nawet bez naciągu, ani oczojebne kolorki z brokatem. :P Jako "dresiarski" określiłem (skromnie) mój gust i miało to oznaczać, że jest niski, niereformowalny i przez niektórych może zostać uznany za lansiarski. Long story short - telefony albo turbinki (i wariacje na temat).
Swoją drogą - z tym czyszczeniem to też na to wpadłem. Moje mają bodajże 11 ramion i już jest zabawa. Telefony byłyby wygodniejsze i łatwiej rękę włożyć między ramiona felgi. ;)
Oficjalna i ostateczna odpowiedź jest taka: Radziu, dziękuję za wskazówkę, jest to bardzo interesująca oferta (oryginalnych felg w takiej cenie), chociaż poszukam nieco innego wzoru.
Teraz czemu poszukam innego to będzie moją słodką tajemnicą. :P
O.
A tak btw na te choruję: http://allegro.pl/oryginal-alfa-rome...609868531.html
co do czyszczenia moje brocki maja 20 szprych - wiec jak mialbym je pucowac jedna po drugiej to troche by sie zeszlo, nigdy tego nie robilem - woda pod cisnieniem wystarczy do ich ogarniecia a jak chce miec ekstra czyste daje aut o na myjke reczna z prosba o dokladne wyczyszczenie felg - niech maja robote ;) poza tym na czarnej feldze az tak brudu nie widac wiec no problem ;)
Panowie, przeczytałem caly wątek o felgach i tak stwierdziłem, że ciekawa rozmowa tylko, że praktycznie brakuje tu fotek z waszych realizacji...
fajnie by było gdyby każdy z Was pochwalił się wyglądem swojego auta z zakupionymi felgami z dodatkowym opisem jaki to model felgi i rozmiar...
w ten sposób możnaby zainspirować się doświadczeniami kolegów przy doborze felg do własnego auta...
Wiem, że to nie ten dział, ale idzie zima, gdyby ktoś z Was szukał felg do Giulietty, to mam kilka orginalnych kompletów:
- nowe stalowe 16"
- nowe alu 16"
- używane alu 17"
Są to oryginalne felgi AR dedykowane do Giulietty.
W razie pytań proszę pisać.
Pozdrawiam.
-Rafał
Przeglądam temat i z tego co piszecie, to rozumiem, że Julki QV 1,75tbi nie pasują mniejsze felgi jak 17", tak?
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak, jak również do innych Julek w wersji Brembo.
i tez nie kazde 17 pasuja, zalezy od ET a nawet wzoru, przy duzych zaciskach brembo moze byc ciasno
nie ma szans na mniejsze, oprócz ET ważna jest jeszcze szerokość felgi oraz jej kształt (H1,H2...) każdorazowo najlepiej sprawdzić certyfikat TUV (jeżeli felga taki posiada) w razie czego służę pomocą.
Witam :)czy takie felgi z AR159 wejda do Giulietty z zaciskami brembo http://www.kapaza.be/nl/velgen/alumi...o-89815296.htm numer katologowy tych felg to 156082576
Te felgi wychodziły z pakietem Sport w 159, więc raczej powinno pasować. Ale głowy nie dam. Trzeba by znaleźć ET tego.
Z tego co znalazlem w necie to ET wynosi 41:) a kod felgi to 4wq
Hm. TEORETYCZNIE powinno pasować z tego co poczytałem. Ale prosze Cie nie sugeruj się mną.
To jest do zmierzenia czy to et wejdzie na Brembo, tylko niestety nie mam pojęcia jak to zrobić. Zawsze możesz zaryzykować i kupić, a jakby nie pasowały po prostu zamontujesz dystanse. :)
Możesz założyć takie same felgi jak te które pasują na duże Brembo do 159. Hamulce są identyczne w obu autach (Brembo). W 159 są śruby kół 14 a w Giulietta są 12. Mniejsze dziury w feldze. Sam mam założone oryginalne felgi od Julki do 159... mam duże Brembo.
No wiec zaryzykuje i kupie z tego co wyczytalem na forum to felgi pasuja na duze Brembo w 159 ,zobaczymy w sobote ,dzieki za podpowiedzi
Jeśli to oryginalne 17" lub większe to będą pasować...
Upewnij się czy to oryginał. Niestety nie brakuje replik...
Sprzedajacy pisze ze to sa oryginalne, ale czy mozna je jakos rozpoznac zeby sie upewnic
Niech przysle foto wszystkich oznaczeń od środka felgi, wrzucisz na forum to na pewno znawcy np Misiu wypowiedzią się czy to oryginał.
Felgi kupione ,wszystko pasuje chociaz szparka:o miedzy zaciskiem a felga jest mala;)
Szparka powinna być mała :lol:
Pokażesz foty jak to leży na Giuliettcie?
Oczywiscie w srode postaram sie wstawic fotki bo teraz nie ma mnie w domu:)
Ja mam 1mm pomiędzy zaciskiem a odważnikiem na feldze i tak kombinuję czy mi ich lód albo cóś nie zetnie, na razie nic :)
Giulietta na felga z 159 ,sorry za jakosc zdjecia
ale to taka felga teraz jest seryjnie jużdostępna do julki
:D
Swoją drogą moje 17" ze 159. też na styk leżą przy Brembo ;)
O kurde ciaśniutko. :D Może jakiś dystans wrzucisz dla bezpieczeństwa czy chociażby lepszego wyglądu?
Hm na seryjnych 18 jest tak samo tez okolo 2 mm szpary
Dokładnie... w 159 jest tak samo ciasno czy to 17" 18" czy 19"...
Mam takie same 16" :)
Hej mam do was ogromną prośbę,
czy możecie sprawdzić tą aukcję?
Poszukuje takich felg do mojej Julki, te są w dobrej cenie. Ale czy na pewno są oryginalne?
http://allegro.pl/5x110-nowe-orygina...844403614.html
Nie są zbyt tanie jak na nowe oryginalne fele ?
W wakacje kupiłem właśnie takie, na zimówkach jeżdżą dobrze. Ciaśniutkio jest przy zaciskach.
Wyprodukowano Turcja
Gdzie je widzialem ale chyba w rozmiarze 17, szalu nie bylo wizualnie
Nie wiedziałem, że są takie w innym rozmiarze niż 16.
To są chyba najczęściej spotykane felgi na julkach. Przynajmniej ja takie często widuje :)
Fakt szału nie ma, ale chyba lepsze niż fabryczne kołpaki ;) 17 mi się bardzo podobają, te turbinowe. Ale mam już opony na 16. Poza tym dużo jeżdżę po Warszawie i czasami po Łodzi/Pabianicach. Kto przejeżdżał ten wie :) Więc tym razem wygrywa rozsądek.
Załącznik 152832