w sensie środek czy szczotkę ?
jak środek do mycia to valet pro blue gel :)
Printable View
w sensie środek czy szczotkę ?
jak środek do mycia to valet pro blue gel :)
No ogólnie do mycia felg, w całości ??
W takim razie jak pisałem wyżej http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=68 w zależności od zabrudzeń rozcieńczamy z wodą plus do tego szczotkę vikana w zależności od rodzaju felgi oraz jeśli chcesz zabezpieczyć to http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=236
Co polecacie do zabezpieczenia felg aluminiowych. Najlepiej na cały sezon, lecz najbardziej na zime przed solą?
Jaki szampon na pierwsze wiosenne ręczne mycie z tej całej soli po zimie, taki co by nie zostawiał zbyt dużo zacieków?
Jaki wosk na wiosne/lato? Na zime używam Colio 476 jako zabezpieczenie lakieru przed solą.
Najlepiej jeżeli możesz podac dwa produkty (droższy i tańszy co bym miał alternatywe).
Witam Majsterek :)
Więc do zabezpieczenia polecam j.w starczy na kilkanaście lat :)
Szampon polecam np. http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=831- tańszy http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=832 gorszy ale kozak
a przy pierwszym myciu weż APC rozcieńcz pędzelek i zakamarki z soli doczyść
Wosk na lato pytanie tańszy bo mniejszy a lepszy czy po prostu tańszy a pucha normalna?
Z woskiem na lato to taki co by lakier ładnie lśnił i nie trzebaby go co tydzień nakładac:) Jak masz coś droższego dobrego to napisz, ale jak możesz polecic inny tańszy wg. twojej opini to chętnie wysłucham.
Odnosnie szamponów to pierwszy link mi wyskakuje z błędem. Czy macie tez te szampony w mniejszych opakowaniach np. 0.5 czy 1l?
spróbuje jeszcze raz http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=831 shiny garage strawberry car shampoo są także mniejsze opakowania jak włączysz szampony to znajdziesz bez problemu
co do wosku polecam przypomnij mi kolor
- - - Updated - - -
Świętuj z nami Pierwsze Urodziny Sklepu DetailerCenter.pl
Specjalnie z okazji rocznicy powstania naszego sklepu przygotowaliśmy dla Was wyjątkową ofertę:
http://img62.imageshack.us/img62/343...romonr10v3.jpg
12% rabatu na cały asortyment, z okazji 12 miesięcy DetailerCenter.pl , świętujemy przez 12 dni
Startujemy już od poniedziałku 28.stycznia 2013r.!
Zapraszamy
Dzieki.
Co konkretnie potrzeba do dobrania wosku?
Mam lakier metalic już 11 letni wiec trzeba coś co go ładnie nabłyszczy.
Jak to coś pomoże to tutaj mam wszystko dotyczace auta http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_2002r.html
Lakier niby 11 letni, lecz w dobrej kondycji.
Co byś polecił takiego droższego i tańszego (abym mógł w czym wybierac).
OK już wiem więc tak możesz kupić tester politurki http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=844 zadziała jako podkład pod wosk lub jak chcesz większą pojemność http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=53 wosk mały dobry http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=338 duży dobry http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=745 duży lepszy http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=688 :)
Zwróciłem już na niegou uwagę ale mam pytanie jak z agresywnością na wosk? Miałem przed Duraglossem Megsa Gold Classa i teraz chciałem do niego wrocić albo spróbować tego żółtego Megsa z woskiem no chyba, ze ten nowy Shiny daje rade.
P.S Widze, ze dla alfaholików zniżka :D Zawsze kupowałem w innym sklepie ale skoro można kupić u "swojego" to po co szukać gdzie indziej, będziesz miał nowego klienta ;) Mam po rejestracji wysłac maila z nickiem na forum czy dodać to jakoś w uwagach do zamówienia?
Przeczytałem cały temat i podoba mi się, że fajnie potraficie doradzić, macie ciekawe promocje dla Alfaholików. Powoli przymierzam się też do złożenia zamówienia, prosiłbym więc o uwzględnienie rabatów dla konta Mask na Waszej www :)
Trochę kosmetyków już mam i używam, ale cały czas poszukuję lepszych, ciekawszych i prostszych rozwiązań :)
1. Obecnie używałem Meguiar's Ultimate Liquid Wax, czyli chyba najdroższy wosk do Megsa, dobry jest, ale kusi mnie bardziej trwała ochrona i celuję w CarPro cQuartz, czyli powłokę kwarcową. Powierzchnię zamierzam przygotować przez glinkowanie i IPA. Wystarczy?
Potem raz na miesiąc planuję użyć Reload dla podkreślenia głębi czarnego koloru. W razie potrzeby, dla szybkiego "odkurzenia" lakieru jakiś inny Quick Detailer (np. taki jak mam teraz od Megsa - bardzo szybki i przyjemny w użyciu).
Czy jeszcze coś więcej do szczęścia przy lakierze będę potrzebował? :D (Myślę ewentualnie jeszcze nad IronX, żeby wyczyścić felgi, nadkola, progi i dół drzwi po zimie)
2. Inną kwestią jest jeszcze fakt, że gdzieniegdzie na lakierze mam widoczne jakieś mikroryski. SwirlX Megsa nic nie zmienił w tej kwestii - kasa wyrzucona w błoto. Czym można by je zniwelować? Chciałbym to zrobić przed oczywiście przed powłoką cQuartz.
3. Co polecacie do bieżącego czyszczenia felg i ich zabezpieczania?
Czytałem trochę na ten temat i do bieżącego czyszczenia podobno niezły jest CarLack68 Wheel Cleaner? Zależy mi na tym, żeby aplikacja była prosta - spryskać i spłukać, bez szorowania czy bawienia się pędzelkiem - a przy tym, żeby nie ruszyło ewentualnej powłoki woskowej na felgach :)
Jeśli chodzi o woskowanie felg, to Poorboy's World Wheel Sealant jest dobrym pomysłem? Może jakieś inne propozycje jeszcze? Ma być dobry i trwały :)
4. Szyby.
Podobno świetny do mycia szyb jest Nielsen Blue (i tani). Widziałem jednak gdzieś polecany zestaw do czyszczenia i zabezpieczenia szyb CarLack68 Glass Sealing Kit. Wiecie coś na jego temat? W ofercie go nie widzę.
5. Opony.
Poszukiwany dobry, wydajny, trwały i niezbyt uciążliwy w aplikacji preparat :)
6. Skóry.
Są u mnie w bardzo dobrym stanie, ale mają na tylnej kanapie trochę lekkich zadrapań. Gdzieś widziałem balsam koloryzujący:
http://klinikaskory.pl/index.php?pag...hk=1&Itemid=29
Daje coś takiego radę? Nie będzie jakichś ciemniejszych plam, przebarwień?
Mam specyfik od Megsa, który bardzo dobrze odświeża, pięknie pachnie, ale niezbyt czyści (a miało być 2w1). W zagłębieniach skóry widać trochę brudu. Co polecicie? :)
Ogólnie rzecz biorąc to nie mam doświadczenia w detailingu, więc wszystkie podpowiedzi i porady mile widziane. Mój zeszłoroczny arsenał wyglądał tak:
Meguiar's Ultimate Liquid Wax, Smooth Surface Clay Kit (glinka i Quik detailer), Microfiber Wash Mitt, jakieś pady gąbczaste i nie tylko, microfibry, ręcznik do osuszania, Megs GoldClass Rich Leather do skóry (uwielbiam go za świetny zapach i odświeżenie skóry, ale jednak czyścić to on nie czyści), Interior Detailer Cleaner i wspomniany też SwirlX.
Nie mam wolnego czasu na tyle, żeby co tydzień siedzieć i pucować auto, raz na jakiś czas chciałbym zrobić coś porządnie, żeby efekt był na dłużej - dlatego też szukam kosmetyków raczej z dość wysokiej półki (tak przynajmniej sądzę ^^) Do dyspozycji mam garaż, więc mycie auta odbywa się wyłącznie na myjniach samoobsługowych.
Jak tak patrzę, to znowu wydam fortunę na kosmetyki, ale czego się nie robi dla Belli :P
Witam widzę że jesteśmy troszkę niezauważalni ponieważ :) a jesteśmy z wami już rok , hmm coś muszę z tym zrobić:) tak kolego dla was zniżka na stałe to 6% , jednak jeszcze tydzień świętujemy nasze urodziny i na wszystko mamy 12% obniżki to jedyna i niepowtarzalna okazja a wiosna tuż tuż;)
zarejestruj się u nas na sklepie i podaj mi nick dodam ci rabat na stałe
Co do szamponu nie zauważałem by gryzł jakkolwiek wosk - powiem tak jest to moim zdaniem najlepszy szampon na rynku w tej cenie nawet markety się chowają, myślę że będziesz z niego zadowolony :)
- - - Updated - - -
Pisałem do kolegi pływak
Kolego Mask odpowiem ci wieczorkiem :)
Ok sie skusze chyba na tego shiny garage, dzisiaj sie zarejestrowałem mój nick w sklepie taki sam jak tu na forum czyli Pływak jak mnie dodasz do rabatu to jeszcze dziś robie zamówienie :)
Mask poleciało pw nie będziemy mieszać mocno w temacie :)
Rabaty oczywiście przypisane obu Panom:)
- - - Updated - - -
Panowie nie sugerujcie się jak co brakami większość dojedzie wtorek- środa mieliśmy sporo zamówień w ostatnim okresie :)
Zamówienie złożone kasę już masz na koncie czekam na przesyłkę :D
P.S Rozumiem, ze rabat urodzinowy + rabat forumowy się nie sumują tak?
Witam zarejestrowałem się u was na sklepie czy mam podać nick tutaj w temacie czy wysłac wam mailem?
Czy będziecie mieli na sklepie szampon "Dodo juice born to be mild" albo ten zielony w najbliższym czasie?
Zarejestrowałem się właśnie pod tym samym nickiem co na forum :)
Jaki zestaw polecasz, by zrobić błysk pod maską? Jakiś o najlepszej jakości/cenie?
evomarkos niestety dodo bardzo ograniczyło współprace z PL i udaje się kupić tylko kilka wosków i cleanery podaj mi nick na pw:)
mc007 chodzi ci by domyć wszystko pod maską i zabezpieczyć tworzywa?
Tak, oraz zapewnić świetny wygląd. Najlepiej bez wody, bo mimo zabezpieczenia miałbym opory przed moczeniem silnika.
Wszystkimi kończynami podpisuję się za Nielsenem blue - razem z choice do plastików sprawiły jak do tej pory największego banana na mojej twarzy po użyciu. Dla mnie bomba. Do opon ostatnio też nabyłem megsa endurance i efekt biorąc pod uwagę pogodę jest co najmniej dobry.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Myślę, żeby sprawić sobie APC, którym umyję silnik, np. Nielsen Cyclone a jako dressing Meguiars Engine Dressing?
Czy jest coś lepszego?
APC jest chyba bardziej uniwersalne? Bo mógłbym też wziąć Nielsen H. D. Degreaser.
DetailerCenter daj znać, bo lekko spieszy mi się z zamówieniem ;)
wysłałem ci PW uważam że ten dressing co ci podałem jest troszkę lepszy niż megs ale megs także daję radę co do domywania cyclona na silnik sobie podaruj może być jak podajesz H.D także :)
A wiec tu zapytam powoli kompletuje kosmetyki na wiosne,mam narazie QD FK 425 i politure tester black hole,szamponu od roku używam plaka w żółtej butelce bo mam na firmę brane takie,myślałem żeby dokupić jeszcze poorboys nattys blue,i wymyć dobrze auto na 2 wiadra ewntualne smugi po wodzie usunąć FK 425 później nałożyć blac hole i na to nattys blue,oczywiście zaczynam z kosmetykami z wysokiej półki wiec dopiero sie uczę co i jak dlatego proszę was o pomoc w dobraniu kosmetyków
Damian po myciu użyj glinki to podstawa nie QD tego używamy po nałożonym wosku w celu jego odświeżenia blue będzie ok :) jak masz jakieś pytania pytaj pw
Polecisz jakąś w miarę dobra glinke i przyzwoitej cenie
Glinka ValetPro niecałe 30zł w detailercenter :)
dokładnie jak kolega pływak pisze valet pro żółta będzie git
Kiedy mogę się spodziewać wysyłki zamówienia 832? :)
Pływak sprawdziłem status przesyłka u kuriera :) na pewno jutro będzie ;-)
Dotarła, wielkie dzięki za gratisa! :D Mam jeszcze pytanko czy planujecie wprowadzic do oferty produkty Autoglym?
Również dziękuje i zapraszam ponownie co do autoglym dystrybutor ma bardzo dziwne podejście do dystrybucji więc raczej nie :)
Witajcie :)
To już tylko weekend ( tak to słowo budzi ostatnio wiele emocji:P:D) pozostał naszej wielkiej Urodzinowej Promocji :)
Zapraszamy
www.detailercenter.pl
A jaki by był efekt gdybym umył auto,wyglinkowal,nałożył black hole i na to FK pink wax albo FK 1000 hi-temps?
Efekt byłby na pewno bardzo dobry, z tego co czytałem to ciekawe zestawienie. Warto byłoby jeszcze chyba przed Black Hole użyć jakiegoś cleanera, to będzie się jeszcze lepiej trzymało i całość dłużej poleży.
To co chce zrobić to umyc na 2 wiadra ,wyglinkowac ,ewntualnie użyć FK 425 ,black hole no i na to FK pink wax albo FK 1000 hi-temps,tylko nwm który bd lepszy ,najbardziej zależy my ba wet looku ,ale tego chyba nie zapewnia
Za jakiś czas będę mógł Ci powiedzieć jak trwały jest FK Hi-Temp i Duragloss Clear Coat Polish. Chociaż kurde właśnie spojrzałem na zamówienie i zostało pomylone! Nie wiem czy dostanę to co faktycznie zamawiałem, bo zamówienie było w zasadzie składane na PW na forum :[ Mam nadzieję, że uda się to odkręcić.
EDIT:
Sprawdziliśmy i to jednak ja spierdzieliłem w zamówieniu - podałem nie to co chciałem. Za dużo tego chyba przeglądałem i przy konkretnym zamówieniu ok. 20 pozycji nie ogarnąłem :P Zobaczymy co uda się jeszcze w tej kwestii naprawić :P
EDIT2:
Uff, na szczęście paczka dziś nie wyszła i uda się to podmienić :D
Wracając do powyższych postów.
Przed DG CCP zamierzam najpierw umyć porządnie auto, felgi, nadkola, progi i doły drzwi potraktować IronXem, następnie glinka, niwelacja rysek Ultimate Compound i dedykowany cleaner Duragloss Polish Bonding Agent. Wtedy sealant musi się już naprawdę dobrze trzymać :]
Dla porównania chcę kawałek auta zrobić FK Hi-Temp (i felgi też) - zobaczymy jaka będzie różnica :]
Właśnie też chce dodać jeszcze któryś z tych do zamowienia i zastanawiam sie jaki ,nwm czy pink wax jest też do ciemnych lakierów,wyczytalem że on właśnie daje wet look i mam dylemat co bd lepsze
- - - Updated - - -
Dobra biorę pink wax
Dziękuję za kosmetyki, poproszę o dodanie loginu w sklepie do grupy rabatowej.
Moje spostrzeżenia:
1) Endurance w żelu - trzeci dzień jeżdzę w mrozie i chlapie, a opony mokre i "tłuste". Porównanie do innych na razie pełen plus. Świetny zapach. Z nudów nałożyłem na inne opony - motor, rower jeden, inny rower - efekty rowerowe gorsze (może dlatego, że opona kevlarowa...)
2) ValetPRO Citrus Tar and Glue Remover - pachnie inaczej, mocniej - poprzedni, a zostało mi jeszcze trochę jest bardziej cytrusowy, ten bardziej chemiczny.
3) POORBOYS WORLD Wheel Sealant - zapach kapitalny, po aplikacji na felgi (letnie póki co) ładnie się wypracowuje - praca z nim to czysta przyjemnosc, pudełko starczy na dłuuugo.
Woskowanie póki co odłożone, ale sprawdzę jak się ma:
4) FINISH KARE 300 Hand Glaze
5) ValetPRO Classic Gloss Protection
do zestawu ekspresowego, którym zwykle traktuje auto - SRP + EGP.
Ktoś mnie zaraz oskarży o jakieś powinowactwo i natrętną reklamę, ale następna paczuszka odebrana, na dodatek w niedzielę (sic!) :P , oczywiście z bonusami. Zdecydowanie podoba mi się marka Shiny Garage, dwa szamp(a/o)ny dokupione jeszcze do testów,zobaczymy jak będą współgrać z woskiem 1000p. :)
Cieszę się panowie że produkty się sprawdzają i paczuszki dolatują całe i zdrowe.
Dziękujemy za zamówionka i opinie.
Służymy dalej pomocą :)