i chyba tak właśnie zrobię.
Printable View
i chyba tak właśnie zrobię.
Dzięki :)
moge mieć orginalne Ricambi za 145 zł kpl. Jak ktoś chętny pisać na priv
A czy próbował ktoś przełożyć same gumki w wycieraczkach? bo po dokładnym obejrzeniu gumek chyba jest to wykonalne? Mam motgumy od roku i dobre gdy jest mokro i chłodno. Gdy temperatury są skrajne zaczynają podskakiwać na szybie, na autostradzie tragedia- nie zbierają nic. Wg mnie ważne jest "orginalne" ukształtowanie tego elementu oraz odpowiednie osiowanie chyba że chcemy przeginać ramię gdy nam zaczynają w jedną stronę podskakiwać czego moim zdaniem brakuje zamiennikom.
Jak przekladalem w Scenicu tescia poniewaz tylna sie zuzyla a nowej nie moglismy na szybko kupic to uzylem starej od siebie i przycinalem gume do wymiaru tylnej w renowce. O ile rozebrac moja sie dalo to juz nie nadawala sie do ponownego zlozenia. Operacja przekladki samej gumy jest wykonalna tylko w wycieraczkach starego typu. Te w 9 sa jednorazowe.
dobra są Valeo i jak na pierwszy weekend użytkowania jestem zadowolony;-)
Już temat wałkowałem tyle razy i oryginały i zamienniki i takie i owakie, jeszcze tu jak czytałem https://motoryzacjaonline.pl/jakie-w...ochodu-wybrac/ to chciałem spróbować te Neggotti - polecacie?
Loteria.
U mnie od trzech lat sprawdzają się Oximo (dostępne mam na lokalnym CircleK w świetnej cenie). W zimie gumka twardnieje i powoduje to czasem skrzypienie, ale od wiosny do później jesieni zbierają bardzo dobrze :)
Do Bravolota też takie kupiłem.
tez mam Oximo pasazera jest ok kierowcy przy powrocie zostawia mgiełke
Goodrainy, o ile nazwy nie przekręcam, sprawowały się dobrze.
Bosch aerotwin. Mam je drugi rok i nadal świetnie działają, łącznie z zimą. Na szybie leży NW od softa99.
Hella lub Bosch AeroTwin.
Ja mam od 2 tyg continentale Aqua CTRL. Zestaw z zamontowanym adapterem ktory wyglada troche nago ale zbieraja poki co bardzo dobrze i sa bezglosne. Chcialem sprobowac cos innego niz bosch ktory szybko wysiada. Mialem po boschu motgumy, sa ok. Zobaczymy jak dlugo conti wytrzymaja.
Jeśli istnieją do 159 Denso to nie ma co innego szukać .
Jak dobrze ramiona ustawione to i średnia półka daje radę.
Jaka jest metoda na "dobrze ustawione ramiona"?
A bardzo prosto. I to naprawdę działa. Możesz założyć nawet budżetówkę i będzie cicho chodzić.
https://www.youtube.com/watch?v=tlksVKMl11o&t=138s