kolor verde cos tam jakby jasny zielony blachy CG na ramkach klubowch
Printable View
kolor verde cos tam jakby jasny zielony blachy CG na ramkach klubowch
Hm, nie kojarzę niestety żadnej zielonej SW :P
spoko mieszkam w tarpnie wieżowce ,a większość dnia stoi w tarpnie na Paderewskiego wiesz gdzie są układy wydechowe i sklep motoryzacyjny
Wiem wiem, po prostu bardzo rzadko tam bywam :P A Ty chyba też mało po mieście się kręcisz :P
pracuje do 17 stej a potem to wiesz jak się chce
wlasnie ta
- - - Updated - - -
ale jestes poinformowany he jak kupowalem szukalem wlasnie takiej jak twoja super
Hehe, akurat tamtędy bardzo często przejeżdżam i się zawsze przyglądałem. Bardzo długo stała na szwabskich wywozowych blachach, a potem widziałem właśnie CGR. A dobrze ją zapamiętałem, bo któregoś razu stała tak, że widać było oznaczenia na tylnej klapie - 2.4 nie mogło przejść obok mnie obojętnie :D
i jeszcze jedna lokalizacja dla Maska na rządzu parkuje 147 ,1,9,jtd srebrna mojego szwagra którego zaraziłem alfaholizmem
Mask`u, a moje STILO to wiesz gdzie parkuje? Czy innych aut poza AR nie ogarniasz? :D
a tak opowiadał mi trzeba się będzie kiedyś spotkać w większym gronie
- - - Updated - - -
co myślisz o tym
codziennie ja tam widzialem ale tak moze od 2 miesi
- - - Updated - - -
taka ala zielen
- - - Updated - - -
hej MASK mam pare pyt co do tej 2.4 znasz sie troche?
Zależy o co chcesz zapytać :P
Jak coś to pisz na PW, żeby tutaj śmietnika nie robić.
Odświeżę temat, z racji iż przybywa Alf w Grudziądzu jak komary latem ( co mnie osobiście cieszy ) postanowiłem zostawiać wizytówki AH pod piórem wycieraczki :)
Aktualnie dziś została na nowej Alfie pod moim blokiem ze świeżymi blachami, przyjechała z Gdańska bo w pierwszy dzień stała na GD...
Będzie mi miło gdy ten "ktoś" odezwie się i być może złapie wirusa jak my wszyscy...
Pozdrawiam Kuba!
Kuba, jak coś to mam ulotki afistipółnoc jeszcze kilka :)
O, to jak możesz weź je dzis na MC :)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
W zasadzie nie jestem z Grudziądza, ale Iława wcale nie tak daleko :)
Podejrzewam, że koledzy orientują się gdzie to jest?
Pozdrowionka :)
Brak mi wiedzieć gdzie to :D
Ja jest "z", ale "w" tylko weekendowo. No, ale jeżdżę na ramkach Alfaholików więc raczej ulotki nie dostanę :d
A może i dostaniesz po to żeby się pokazać, ze to Ty a nie jakas alfa-widmo :)
Witam, potrzebuje pomocy odnośnie podłączenia kompa pod alfę:)
Mam kabel ale coś mi nie łączy albo mam coś źle skonfigurowane i potrzebował bym pomocy:)
A i jeszcze mam problem z ABS-em, a mianowicie rano odpalam auto a tu się świeci kontrolka ABS-u co to może znaczyć?
Pozdrawiam
Gregor, uderzaj do Fucla, on ogarnia sprawy związane z podłączeniem do kompa. Jeśli chodzi o kontrolkę ABS, to być może walnął Ci czujnik ABS przy którymś z kół, ale to może być znacznie prostsza sprawa, mi np. przetarł się swego czasu kabel :)
Cześć!
Srebrna Alfetta należy do mnie i faktycznie przyjechała do Grudziądza z Trójmiasta - należała do tamtejszego klubowicza "ALFAPOMORZE".
Alfaholików przeglądałem od dłuższego czasu, w ramach poszukiwań Belli, więc wizytówka nie była konieczna :P (choć była w jakimś tam sensie pozytywnym zaskoczeniem). Byłem ciekawy, kiedy i czy nowa Alfa w Grudziądzu zostanie zauważona ;)
Pozdrawiam wszystkich!
PS. Być może kiedyś się zjawię na jakimś spocie, jeśli czas pozwoli :)
Witam, to świetnie,ze odezwales się!!!. Jeżeli mieszkasz tam gdzie stawiasz Alfe to jesteśmy tak jakby sąsiadami z bloku :)
Radość to jest teraz na moich ustach - bo ciesze się, że jest odpowiedź na mój apel...
Obecność obowiązkowa, a przy okazji jeżeli chcesz sprawdzić Alfę na kompie to pisz PW. Mam do tego sprzęt, wiec możemy wszystko sprawdzić.
Pozdrawiam Kuba :)
Helouł człowieku :)
Nie przyjrzałem się dobrze z tyłu, bo ciemno było, ale myślałem, że masz przedliftową 156. Jedyne na co zwróciłem uwagę, że w wydechu masz dwururkę tak jak u mnie :)
EDIT:
Pochwal się też autem w dziale Nasze Belle :D
W końcu dziś i my się mieliśmy pod blokiem :D
witam po dlugim czasie wiosna idzie a moja caly czas w garazu cholera nie odpala swiece nowe i nadal nic na plaka ok a tak krece i nic moze cos poradzicie
Skad ty i co za potwor w garage stoi?
ja stoje na 1000 lecia MASK wie gdzie stoje stoje i stoje wczoraj nowe swiece i nadal nic
A no wiem :)
to lipa, trzeba by pod kompa podłączyć, śprawdzić ciśnienie na listwie i zobaczyć czy w czasie kręcenia rozrusznikiem komp widzi obroty silnika.
Bo własnie w czujniku położenia wału szkał bym najprawdopodobniej przyczyny
Jak by to był czujnik położenia wału to mam jeden na zbyciu:)
Tylko tyle że od AR 156 2.4 JTD przed FL
PZDR
najlepiej jak prubowalem odpalic na plaka to nawet raz nie przekreci i odpala czytalem ze tez moga byc lejace wtryski
99,9% uszkodzony czujnik położenia wału, 0.9% uszkodzony czujnik ciśnienia na listwie paliwa.
wyczytalem powodow jest wiele a ten nastepny ps a gregor ile by chcial w razie w za ten czujnik bo jesli by to zadzialalo to wezme i dodam ze jak juz odpali to odpala chyba ze troszke ostygnie to juz d...
Dogadamy sie spoko, dasz na dobrego 4-paka i będzie git, ale najpierw byś musiał sprawdzić czy będzie pasował
ok tylko musimy sie jakos spotkac