Dla mnie kosmosem było czyszczenie EGR, ale to co ty robisz to wyprawa do innej galaktyki... Wielki szacun. I nie myśl że temat wzbudza mało zainteresowania. Nikt nic nie pisze bo im szczeny opadły!! Tak jak mi :P
Printable View
Dla mnie kosmosem było czyszczenie EGR, ale to co ty robisz to wyprawa do innej galaktyki... Wielki szacun. I nie myśl że temat wzbudza mało zainteresowania. Nikt nic nie pisze bo im szczeny opadły!! Tak jak mi :P
rain dobrze pisze - normalnie matrix
Długo poczytuję to forum, choć nie siedzę non stop. Nie dotarłem wcześniej do tego postu. Dopiero sam autor (przy innej okazji) otworzył mi oczy :)
Myślę co tu napisać żeby jeszcze bardziej wyrazić szacun od poprzedników ale nic mi do głowy nie przychodzi. W ogóle ten projekt przekracza moje najśmielsze oczekiwania pomimo że sam kiedyś grzebałem przy autach.
:adore::adore::adore::adore::adore::adore::adore:: adore::adore::adore::adore::adore::adore:
Dać się na pewno da, ale sprzęgło seryjne nie wytrzyma. Przy momencie około 500 Nm już kapituluje.
Zastrzyk gotówki powiadasz . . .
---------- Post dodany o godzinie 21:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:37 ----------
Z tym się zgodzę.
Praca samemu nad takim tematem, a oddanie auta do firmy to po prostu kolosalna różnica.
Szacuneczek. ;)
Dawaj dalej.
liczę że 300KM pęknie :D
Masakra!!! ... napisz parę pikantnych szczegòłòw... sam fakt 300KM dopiero rozbudza moją ciekawość :)
Przebrnąłem przez cały temat jednym tchem i choć już prawie pierwsza to oczy mi się nie chcą zamknąć od tego tematu:):):):):):):)
Pełen podziw + kosmos + galaktyka jak to niektórzy określili:):):):) aaa i matrixxxxxx
Jak dla mnie Starscream projekt niesamowity :):):):)
Czekam na dalsze zmiany z niecierpliwością :D
300 KM jak na razie nie będzie, nie mam odpowiedniego sprzęgła, jak skończy się strojenie, wrzucę fotki i wykres z hamowni, natomiast pojawił się problem z przegubami, bo pękają na potęgę, miałem założone z Brery i wytrzymały tydzień :/ Może dziś wstawię jakieś pierwsze fotki. Tak, czy tak, moc rzędu 300 KM/600 Nm jest jak najbardziej do osiągnięcia, silnik da sobie z tym radę, problem jest z przeniesieniem napędu. Pozatym czekam na szperę..
Ja też czekam :)
A tak na marginesie, skoro tak doinwestowany egzemplarz, raczej na brak funduszy nie narzekasz to dlaczego w ogóle diesel? Przecież znacznie więcej można wyciągnąć z benzyniaka. Ja mam zagazowany bo dużo jeżdżę i co tu czarować, nie stać mnie na samą benzynę.
bo również robię duże przebiegi, pozatym kiedy szukałem samochodu dla siebie wybór padł właśnie na diesla. A benzyny nie chciałem, bo lubię duże pojemności i jak wiesz z gazem nie miałem najmilszych wspomnień. Więc wybór padł na diesla. Z resztą, lubię też te silniki i łatwość przeróbek :)
dziś zamiast odpoczywać, kilka godzin spędziłem w garażu i mniej-więcej to zdziałałem :
http://img807.imageshack.us/img807/7546/wieszak.th.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/6032/icsam.th.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/3166/prawaa.th.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/1043/turbox.th.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/6625/grac.th.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/3397/caob.th.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/460/gotowa.th.jpg
miłego oglądania :)
Coś pięknego :) ale te opaski nie są za słabe do tego?
ehhh, fajna robota, podziwiam i gratuluję. Czasem żałuję że po samochodówce poszedłem w budowę maszyn zamiast w budowę samochodów...
Dobra wkońcu się wypowiem bo tylko czytam od początku, podziwiam a obiecałem Ci w Ustroniu, że zaczne się wypowiadać :)
Na początku dodam także jak Slavik, że bardzo miło było Cię poznać, zobaczyć na żywo Twój DEMOCAR :) (Ciebie doldi także miło było zobaczyć oczywiście :) ).
Po rozmowach z Tobą jestem pewien, że to auto osiągnie nadzwyczają moc (w sumie już osiągneło). Teraz podziwiam nowy IC i orurowanie i jestem ciekaw nowych osiągów po tej modyfikacji :)
To co mówiłeś było całkowitą prawdą :) Ty nie mówisz, tylko działasz... i to jest piękne i mam pewność że jeszcze kilkanaście razy zaskoczysz wszystkich jakąś nowością :)
Szkoda tylko dystansu jaki nas dzieli, bo widząc na żywo Twoją prace, a także z miłą chęcią pomagając, może bym się przekonał bardziej do ryzykowniejszych modyfikacji w swojej Belli :)
Życze powodzenia w dalszych pracach i uporaniu się wkońcu z przegubami :) mam nadzieje, że zobaczymy się we Wrześniu ;)
Pozdrawiam Mariusz Izane Alfa 156 Blue-Cosmo z tylnim spoilerem który chcesz zamontować w swojej Belli oraz wadliwie założoną poduszką pod silnikiem, która już została poprawiona ;)
Izane... pamiętamy CIĘ... miło było gościć u was, a tak to kiedy ten wrześniowy?? Bartek sie pocił przy swojej a jsojego pancernika topiłem w błotku w okolicach Kałuszyna.. to jest pomoc kumpelska co???? Bartrek co z tą hamownią,,, bo muszę czas obie zarezwować????
dziś były pierwsze przymiarki, w niedzielę właściwe strojenie, zobaczymy co się da wykrzesać. Również w niedzielę wrzucę wykres i parę filmików z hamowni. Pablo-hamować będę w Konstancinie.
No no 300KM i ok.500Nm to wzbudza szacunek i podziw!!!
Czekam z niecierpliwością na filmiki :D żałuję że nie było mnie w Ustroniu jak przyjechałeś
mam dosyć tego pier...., ludzi, którzy tylko coś pie.... a nic w życiu nie osiągnęli. Koniec tego wątku.
Według mnie chyba każdy docenia bo można te auto śmiało nazwać demo-carem i to bez dwóch zdań nie wiem tylko czemu się tak wkurzasz mi też pisali że się nie za bardzo podoba to co zrobiłem ze swoim autem ale mnie się podoba a że pokazuje je na forum to dla tej mniejszości co im się podoba więc powiem tylko że czekam na dalsze info o pracach...
z włóknem węglowym już coś miałeś do czynienia .ze się porywasz na to ?Będziesz robił "nakładke" z formy czy na stałe przykleisz do dachu bo jestem ciekaw.
Starscream nie poddawaj się!!! Tu (i nie tylko tu) są prawie sami spragnieni podziwiania Twojego dzieła.
Wku...ł Cię motyw z innego wątku pewnie... Nie daj się wytrącić z równowagi przelotnym smrodom :)
3maj się!!!
tak czy siak, czy wątek zostanie zamknięty czy też nie, życzę powodzenia i trzymam kciuki ;) pozdro!!
jak zamkniesz temat...to skąd będziemy wiedzieli co się z autem dzieje;D a jedziesz z tematem mocno i masz fach w ręku. :)
Star to z halogenow rezygnujesz? jak bedziesz zaslepiac doloty? i pamietaj podkrecic lewa listwe z przodu :D
do zobaczenia we wrzesniu!
możesz napisać jaką grubość tej chromowanej listwy na grill dałeś?? nie mam metra w domu.... Pozdrawiam
Starscream, olej reszte i dzialaj ! czekam na efekty, do zobaczenia
Nie odpisze
dzięki bardzo tyle mi wystarczy. Pozdrawiam
szkoda ze zakonczył temat. jestem bardzo ciekaw jak wyglada jego Afla.
P.S , nie przejmuj sie glupimy tekstami...
wielki szacunek dla Ciebie !
mysle ze jednak zda relacje bo co nie co przybedzie :)
ja też tak myślę.
a szkoda bo pewnie niektórzy czegoś by się nauczyli;/
Kolego Starscream, a po co to wszystko robisz/zrobileś? żeby zadowolić wiecznie zabuczałych Polaczków? Robisz to dla siebie! i nie przejmuj się, zawsze znajdą się ludzie, którzy zgonją Cię dla zadady/dla faktu, że TOBIE WŁAŚNIE SIĘ UDAŁO!
pozdrawiam i keep on goin' :D
dajcie już człowiekowi spokój
widać, że kolega starscream źle znosi krytykę (czy uzasadnioną czy nie to nie ma w tej chwili znaczenia) więc wybrał najlepsze wyjście...
życzę konsekwencji
pozdrawiam
zawsze sie znajdzie ktoś co tylko potrafi krytykować drugiego człowieka..