pewnie w LPG bo tym bez LPG to będzie szkoda paliwa xD
Printable View
pewnie w LPG bo tym bez LPG to będzie szkoda paliwa xD
Jestem za!!!!! :)
I właśnie w tym jest problem, że urwał się kontakt do właścicielki. Dzwonię do niej od poniedziałku i nie mogę się dodzwonić. Ma maila też mi nie odpowiedziała. Dlatego nie została wysłana korespondencja o wpłatach. Cierpliwości, myślał by kto, że tak szybko chcecie wyskakiwać z kasy :)
- - - Updated - - -
Będą wyścigi na 1/4... w pchaniu :P diesel vs bena. Kto się pierwszy wpisuje na liste uczestników ?
Mi tam jedno ;)
Oficjalny profil zlotu na FB - zapraszam do grupy wszystkich zainteresowanych !!
http://www.facebook.com/groups/47909...9094235479905/
Nie lepiej tu zapodać? ja tam na żadnym FB logowac sie nie bedę
Andrzej ale to dla tych co lubią FB. Nie mozna zapominać o grupie, która drugie życie (a może i pierwsze) ma na Facebooku. Wszystkie informacje przede wszystkim będą umieszczane na naszym forum i ono ma pierwszeństwo. Tak wiec jak to pisze wieszcz z Koszalina: na luzie w rozpiętej bluzie (darmowa kiełbasa na zlocie dla pierwszego który odgadnie o kogo chodzi)
Majkel?
A może Łukasz A.?...
100% Grześ:D
Idzie Grześ przez wieś.... na luzie w rozpiętej bluzie.
popieram :) sam myślałem też o tym, żeby namówić kogoś do napisania maila do redakcji "Autostrady". Jeżdżą na imprezy typu zlot Kaszlaka, to do Alfaholików też pewnie przyjadą :) Jak ktoś mi wyrazi zgodę i jednocześnie odciążę np. Ligara tym tematem, to moge pomóc i skontaktować się z nimi. Co o tym sądzicie?
Można spróbować, Miedzianka jest znana w całej Polsce, na zlocie dużo ludzi, dojazd dobry więc może komuś stamtąd zechce się ruszyć zad;)
Panowie zaczekajmy z działaniami PR do czasu, kiedy będziemy mieli plan zlotu dopięty na ostatni guzik.
Ligar a co masz do spływu w Biłgoraju . zawieźli Nas , dali kapoki , wiosła i kajak oraz pokazali gdzie jest rzeka . Fajna zabawa była bo na 1 zakręcie już był pierwszy korek , to był survival , szczególnie dla osób którzy pierwszy raz na oczy kajak widzieli ;)))))
Lista uczestników zlotu jest długa, ale ja mam za to inne, bardzo istotne pytanie:
Wiem, że jakaś część z tych osób zapisanych nie będzie uczestniczyła w całym zlocie, który trwa 6 dni. Niektórzy planują przyjechać 15.08, czyli na 3 noclegi, a nie 5. Nie doszukałem się póki co żadnych informacji jak wtedy wygląda sprawa odpłatności, czy to wychodzi tak samo 55 zł/osobę (czyli 165 zł za 3 noclegi)?
W miarę też ukształtowała się już lista uczestników - chciałbym jakieś 100% potwierdzenie po ile osób możemy się parować w domkach?
Wg informacji na ich stronie domki są 4 osobowe (+ ewentualna dostawka) - czyli optymalnie w tej cenie po 4 osoby jak mniemam?
Musisz zapłacić za cały zlot albo poszukać noclegu we własnym zakresie.
Żartujesz?
To raczej standard przy tego rodzaju imprezach. Dziwnym byłoby gdyby właściciel ośrodka zgodził się na wynajęcie domków dla takiej dużej grupy inaczej niż od początku do końca zlotu.
Moim zdaniem dziwnym byłoby, gdyby przy takim dużym "zamówieniu" nie można było negocjować najkorzystniejszych dla nas warunków. Bierzesz hurtem 35 całych domków i płacisz standardową cenę?
Ja rozumiem, że LIGAR ma masę rzeczy na głowie w związku z organizacją zlotu i własnym prywatnym życiem.. ale nie sądzę żeby wyleciało mu z głowy żeby negocjować ceny z ośrodkiem ;)
Standardowa cena wg cennika na stronie ośrodka (na przykładzie domków 4os) to 220 zł /doba w tygodniu i 270 zł w weekend.
Wg moich skomplikowanych obliczeń wyszło, że u nas przez cały pobyt będzie 220 zł doba /domek.
Niestety cennik nie wyjaśnia ile konkretnie by płacił zwykły śmiertelnik za taki pobyt.. szczególnie, że w czasie naszego pobytu wypada święto, a w wielu miejscach w święta też jest drożej niż w tzw tygodniu.
Należy zatem przyjąć, że byłoby to pomieszanie z poplątaniem kwot 220 i 270 zł.
Podsumowując moim zdaniem wychodzi na to, że nie będziemy płacić "standardowej ceny".
Może by się dało urwać jeszcze parę groszy, może nie.
A może już coś jest urwane tylko zostało przeznaczone na inne koszta zlotu jak np identyfikatory czy coś w ten deseń - nie wiem. Nie znam się. I nie ma co gdybać.
Jest podany koszt od osoby i tyle.
LIGAR na pewno wie co robi.
Nabazgrane z Xperia Play przy pomocy Tapatalk & SwiftKey
Ubolewam jedynie nad faktem, że nie zostały uwzględnione w tych planach zlotowych osoby, które z różnych względów nie mogą sobie pozwolić na 6-dniowy pobyt.
Nie wierzę, że przy takim zamówieniu nie można było zastrzec, że bierzemy 35 domków, z czego 5 czy 10 tylko na 3 dni (nawet i ciut drożej np. 250 zł/domek).
Czekam mimo wszystko na wypowiedź samego organizatora :P
A może zrobić taki myk - ja będę czw-sob. Chętnie odsprzedam pozostałe dni. Ktoś chętny?
Takie coś to zapewne głównie kwestia dogadania między forumowiczami.. jednak pozostaje jeszcze kwestia identyfikatorów i może jakichś innych gadżetów..
Co do "różnych cen" w zależności od tego na ile ktoś może przyjechać..
Dać to by się pewnie dało.
Pamiętajmy jednak, że LIGAR robi to charytatywnie i w ramach swojego wolnego czasu.
Jak zacznie spełniać prośby w jednej kwestii to zaraz pojawią się inne prośby, życzenia a nawet żądania.
Ludzi zapisało się całkiem sporo i nie da się wszystkim dogodzić.
Dostałem odpowiedź z ośrodka,że zwierzaki są mile widziane:)
to dobrze , bo tak 1/3 musiała by opuścić ośrodek , bo z niektórzy to nie złe zwierzaki
Nie chcę nikogo ponaglać :) (bo organizator ma sporo roboty) ale skoro do końca kwietnia miały być finalizowane zaliczki za zlot to powoli przydałaby się informacja na jakie konto je wpłacić. przecież info na privie o spływie się już pojawiło. Nocleg też chyba jest ważny chyba nawet ważniejszy od kajaków.... Chyba nie będziemy nocować w kajakach??? :P Niech nikt nie bulwersuje się moją wypowiedzią... To tylko tak w geście przypomnienia...;)
Ale póki jest czas to lepiej ogarnąć kilka atrakcji i od razu doliczyć do kosztów niż 10 razy pisać i zgraniać po kilka przelewów od każdego. Ciśnienia przecież nie ma, najważniejsze że zlot będzie a tak jak gadaliśmy rok temu nie ważne gdzie i jak, jak trzeba to i pod namiotami będziemy siedzieć:)
Na wszystko przyjdzie pora :) Wiadomo ile, wiadomo do kiedy wiec każdy wszystko wie. Nie wierze, że potrzebujecie ponad miesiąc na zrobienie jednego przelewu. A jeśli tak to już zacznijcie oswajać się z tą myślą, to koło dziesiątego powinien przelew od was wyjść ;)
Wzorem lat ubiegłych poproszę o potwierdzenie uczestnictwa w zlocie na maila zlotowego.
Uwaga! Odpowiadacie za osoby, które z wami przyjadą i przede wszystkim za siebie.
Info na PW zostało przesłane do zapisanych. Nie wszyscy z listy dostali, ponieważ na obecną chwile jest więcej chętnych niż miejsc. W miarę rezygnacji będę rozsyłał kolejne info na PW. Po przesłaniu danych zwrotnych na skrzynkę zlotową, każdy z osobna dostanie odpowiedź na maila z danymi do przelewu.
...Wasze dane potrzebne mi są aby zaciągnąć kredyt w banku na powrót z kanarów. Kasa z toru się skończyła i nie mam na samolot :P
- - - Updated - - -
Druga sprawa to mamy tylko 17 chętnych na kajaki. Trochę mnie to dziwi bo najpierw wymagacie atrakcji a kiedy się coś pojawia to ledwie 10% osób chce z nich skorzystać... przy takiej frekwencji nie uda nam się zorganizować niczego.
Jeszcze raz zachęcam, bo naprawdę warto, można popływać na super sprzęcie, całkowicie bezpiecznie, odpocząć z daleka od hałasu i cywilizacji. Co najważniejsze można aktywnie spędzić czas i mieć wspaniałe wspomnienia z wakacji.
Na zachętę krótki opis ze strony organizatora spływu:
„Czarna ma charakter rzeki tworzącej liczne meandry, płycizny, wyspy, rozlewającej się szeroko wśród łąk, a gdzie indziej podcinającej wysokie i porośnięte lasem brzegi. Dolina Czarnej wypełniona jest bujną roślinnością szuwarową, torfowiskową, łąkową, zaroślową i leśną, stanowiącą miejsce schronienia dla bogatej fauny, zwłaszcza ptaków.(...) W dolnym odcinku Czarnej Malenieckiej projektuje się utworzenie rezerwatu. Kompleksy leśne, przeważnie sosnowe, towarzyszą rzece szczególnie w jej środkowym biegu. Ważniejsze miejscowości nad Czarną to Stąporków, Sielpia Wielka, Cieklińsko, Ruda Maleniecka, Maleniec. Koło Sielpi Wielkiej zbudowano na Czarnej zaporę i powstał sztuczny zbiornik rekreacyjny, przeciwpowodziowy. (…) Bardzo dużo rozlewisk, odgałęzień i bagien, trochę powalonych drzew…”
ZAPISYWAĆ SIE !! :)
Ja bym pewnie skorzystał z kajaków, ale jak zapewne spora część osób, przybędę na miejsce dopiero w czwartek.
LIGAR, napisz mi proszę, czy faktycznie jest tak jak koledzy piszą - czyli, że jeśli zamierzam przyjechać na mniej dni to nie ma innej możliwości niż zapłata za cały pobyt za 5 noclegów?
Zgodnie z prawami natury można by tamtą wypowiedź uznać za komplement bo wiele zwierząt zachowuje się "bardziej ludzko" niż ludzie..
Aczkolwiek wydaje mi się, że to miał być żart ;)
Co do kajaków to również podejrzewam, że chodzi o ich termin..