A ja swojej zafundowałem zestaw odświerzający hamulce.
- wymiana płynu hamulcowego, płynu wspomagania, czyszczenie układu hamulcowego, wymiana przewodów elastycznych, wymiana linek ręcznego.
Printable View
A ja swojej zafundowałem zestaw odświerzający hamulce.
- wymiana płynu hamulcowego, płynu wspomagania, czyszczenie układu hamulcowego, wymiana przewodów elastycznych, wymiana linek ręcznego.
jak się niby czyści ukłąd hamulcowy ? hmmm ? bo jestem ciekawy:P
witam
Ja wklekociku wyczyściłem EGR i przepustnicę oraz wymieniłem siłownik sprzęgła, a w mojej prawie "nowej" v6 naprawiłem ogrzewanie foteli i wymieniłem olej w skrzyni. Dostała też funkiel nówkę instalację sekwencyjną gazu, bo 50 PLNa wystarczyło mi tylko na jakieś 70 km zabawy, ale za to kurde jakiej !!!
pozdrawiam
Chodzi o czyszczenie zacisków z rożnego syfu, żeby się klocki nie podwieszały.
Nie dziś, a wczoraj dostała nowy rozrząd, wariator, pompę wody i olej. W końcu przestała być dieslem:)
Dostała nowe filtry i olej
Złoty program na BP :D
A ja swojej fundnąłem aluski 16" - "telefony" + letnie obuwie (Michelin Pilot ;p ) ... Felgi będę odnawiał, stąd ten szybki zakup(do wiosny chyba zdążę:D)
Wymieniłem naderwany elastyczny przewód hamulocwy (lewy tył), odpowietrzyłem oczywiście układ.
Chciałem od razu wymienić piastę, ale jak się okazało kupiłem nie pasującą. Tzn. wszystko się zgadza: rozstaw śrub, opaska do ABSu, wymiary zewnętrzne itp, itd. Problem polega na tym, że średnica czopa łożyskowego w tej zakuionej to tylko 30mm, a oryginał ma 35mm, co okazało się dopiero po zdemontowaniu starej piasty. Dostała więc nowy smar w łożyska i hula aż miło, a jak cichutko? No i luzu nie ma żadnego :)
Teraz trzeba oddać tamtą zakupioną (chyba mam jako klien do tego prawo? - kupowałem na allegro), swoją drogą, ciekawe do czego ona pasuje...
Pozdrawiam.
- Rafał