Oryginał chyba tylko w aso nowy, szukam tego od roku bez rezultatów.
Printable View
Nawet nie pytam ile to w ASO kosztuje.. bo tam ceny z kosmosu..
Dopytuje ponieważ strona mówi co innego, cennik mówi co innego, a w FCA jest takie burdello, że nikomu tam za bardzo nie wierzę ;p
Jeśli chodzi o kamerę to jest to bardzo prosta sprawa, może trochę trzeba się nagimnastykować z odpinaniem plastików i ewentualnym lutowaniem kabli jeśli nie mamy możliwości wpięcia sie w oryginalną kostkę - szukałem na alledrogo i niestety tylko jakies zamienniki o innym kształcie.
Korzystałem z instrukcji tego forum: https://forum.clubalfa.it/threads/ag...camera.116406/ Jedyne co mogę dodać od siebie to wtyczka której będziecie szukać jest schowana pod gąbką na stopy pasażera, nie jest widoczna od razu. Po poprawnym podłączeniu kamery, wchodzimy w MESa, dodajemy funkcje kamery, puszczamy proxy i kamera będzie dostępna po ponownym uruchomieniu silnika.
Kamerę kupiłem na allegro za 550zł. Sprzedawca wydawał sie najbardziej wiarygodny, bo znalazłem też tansze ale np nie miały wtyczki do kamery, a moja miała wtyczkę z 15 cm uciętego kabla a to juz ułatwia bardzo sprawę :)