Nigdy nie założyłbym spłaszczonej kierownicy do alfy
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Nigdy nie założyłbym spłaszczonej kierownicy do alfy
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
Mnie ta scieta się podoba. Jest po prostu inna, nie spotykana.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
A miałeś tą kierownicę w ręce?! Ja osobiście widziałem i miałem okazję dotykac takiej przeróbki... Nie jestem pewien czy to z tej samej firmy ale po około 5000 km wyglądała tragicznie. Głównie miejsce szpachlowania przebijały spod skóry, łączenie były krzywe, powierzchnia miała również duże nierówności itp.
Mam plan zrobić spłaszczoną ale inną metodą niż żywica i szpachla. Może na wakacjach się pobawię. Tylko, jak znam życie i to forum, to chętnych, żeby za nią zapłacić np 600 zł będzie kilku albo wcale...
- - - Updated - - -
Nie ma za co. Może zdążę zrobić manual ze zdjęciami, żeby nie trzeba było klnąć przy wymianie.
- - - Updated - - -
Ja tam wolę rzeczy dobre niż inne. Jeśli są inne i dobre to już szczyt marzeń...
Grodzka też jest inna ale raczej mi się nie podoba:)
nie dotykałem, znalazłem tylko ogłoszenie... ale głównie chodzi mi o wygląd, bo ta spłaszczona Ti jest jeszcze lepsza niż oryginał
na alledrogo są goście którzy robią takie rzeczy do BMW i Audi i liczą sobie po 800, wygląda to u nich mega profesjonalnie
a co ma przebijać jak zrobisz dobrą skórę na wierzchu, dobrze zszytą?
Jak zaszyjesz pod najlepszą nawet skórą (Wollsdorf, Pasubio itd) nić o grubości ~1/3 mm to nie będzie nic widać... ale tylko jak jest nowa. Po kilku tysiącach gdy skóra się ubije będzie ohydny ślad a po kilku latach przetarcie w tym miejscu.
Mi nie imponują rzeczy nowe i to na zdjęciach... Jak coś wygląda dobrze na żywo i przez długi czas, to mogę się tym jarać:)
to w ten sposób można sobie gdybać i gdybać, bo nie łatwo znaleźć kogoś kto to już kupił i może się pochwalić jakością po paru miesiącach,
ty też tam coś sobie wymyśliłeś, jakiś inny sposób i jak zrobisz to pewnie pierwszą sztukę dla siebie i od razu będziesz wiedzieć czy to coś warta czy nie...
ja tam nie wiem z czego jest robiony oryginalnie wieniec kierownicy i z czego zwyczajowo robi się takie tuningowane, ale jak miałbym robić to sam to napewno wystrugałbym sobie drewniane kopyto
tyle że mam całą stolarnie do użytku, możliwości itd itp, ale nie umiem szyć/obszywać kierownic więc jakby ten wieniec miałby wyglądać z technicznego puunktu widzenia, żeby dało się go obszyć nie mam pojęcia niestety
wygląda jak do gier :)
a tak? http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/02/281.jpg
bo jakby belfer sie zdeklarował ze mi taką wykona to bym brał :)
Nie ma za co. Może zdążę zrobić manual ze zdjęciami, żeby nie trzeba było klnąć przy wymianie.
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/foru...#ixzz3zwHuAbTK chyba zle tak nie będzie jesli o demontowamiu starych myslałes,bo umnie ktos stare juz demontował wczesniej to powiny byc juz oderwane:)),ja za to nawet nie biore się zrobi to ktos co ma cierpliwosc:))