Panowie nie moge znaleźć. Service coupon expired w julce. Czy mozna to jakos recznie usunac czy przez obd jakims programem tylko? Juz po gwaranvji dodam 2 lata.
Printable View
Panowie nie moge znaleźć. Service coupon expired w julce. Czy mozna to jakos recznie usunac czy przez obd jakims programem tylko? Juz po gwaranvji dodam 2 lata.
Pytanie do forumowiczów - Julka kupiona 2 tygodnie temu, 1.4 MA 170 km 2011 rok.
Doczytałem,że MA ma mieć określony olej silnikowy - tylko pytanie jaki (wątek na forum jest potężny i ciężko znaleźć tzw. złoty środek)? Na co jeszcze zwrócić uwagę przy jego wymianie (czytałem coś o odmie/filtrze MA/ śrubie przy turbo, ale się deko pogubiłem)?
Druga krótka piłka - z felerną wiązką klapy sobie na chwilę poradziłem, ale i tu czeka mnie interwencja...Jakieś porady użytkowników co zrobić, żeby problem wyeliminować (miałem już poradę "nie otwieraj klapy", średnio to widzę). Na razie tylna wycieraczka działa jak pijana, póki co do życia przywróciłem lampę na klapie (nie świeciła).
Załącznik 219956
- - - Updated - - -
to jest olej zalecany do julki 1,4 multi air benz. 170 KM.Po gwarancji leje castrola
Przedliftówek. W nowych jest 0W-30.
mozliwe bo moja jest z czerwca 2013
Jezu, jak do MA można zalac taki syf jak castrol? Swoja droga selenia star pe to tez porazka
Jak stracić 30minut z sobotniego popołudnia i kilka złotych na nowy filtr powietrza - 2lata/20.000... O ile rękaw osłonny był zakurzony z zewnątrz o tyle w środku był czysty, że o samym filtrze nie wspomnę. Ilość wkrętów w osłonie budzi uznanie, nie ma siły, żeby coś się tam obluzowało, natomiast super zabawa dla amatora wykręcania i wkręcania śrubek. Dostęp od dołu ok, spokojnie zmieniłem filtr na parkingu bez używania podnośnika.
Następny raz zajrzę tam za trzy lata.
Załącznik 225358Załącznik 225359Załącznik 225360
A tu dla porównania filtr powietrza po roku i 18kkm z mojego poprzedniego auta 1.9TDI..
Załącznik 225379
italiano_83..dach Ci nie świszcze przy > 140..??? dziś jechałem do Wrocka..ciszej było z uchylonym od tyłu niż z zamkniętym :)...
Nie, ale już dwa razy się przyciął :P Ten szyberdach to nieporozumienie jeśli chodzi o użytkowanie ... W golfie jeździłem z lekko uchylonym po autostradzie i fajnie się auto wietrzyło w Alfie przy 100 jest dramat a co dopiero przy 150/160.. :( Tyle dobrego, że to ładnie wygląda.