-
Kupiłem SNR, wydalem 310zł i nadal wyje, jakieś rady ? Nie jest to wina opon, tak samo było na letnich i na zimowych. Sprawa wygląda tak że do 90km/h wyj cały czas ale gdy skręce w prawo to ustaje. Powyżej 100km/h wyje cały czas nie zależnie czy skręcam czy nie. Podejrzewam że teraz to jest wina prawego łożyska (wymieniłem lewe). Dobrze mówię ?
-
Sprawdź czy odważniki służące do wyważania kół nie ocierają o zaciski hamulców. Sam to przerobiłem nie tak dawno.
Jeśli przy skręcaniu w prawo było ciszej to wskazywałoby na prawe.
-
Podniosłem samochód na podnośniku i wszystko się wyjaśniło, wyje lewe łożysko (to które było wymieniane). Podejrzewam że już jako nowe było uszkodzone, wtedy zwalałem winę na oponę zimową lecz po zmianie na letnie było to samo. Mam tylko nadzieję że uznają mi je na gwarancji.
-
Kupowalem na alledrogo u sprzedawcy Italtechnik. SNR cena jak dobrze pamietam ok 260 zl na przod. Bez srub i nakretki.
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
-
U mnie SNR rozleciał się po 8 miesiącach, złapał luz, odpowiedź sprzedawcy "uszkodził się uszczelniacz w wyniku czego do łożyska dostał się brud który spowodował szybsze zużycie bieżni". Na razie poszło odwołanie, czekam już 2,5 miesiąca. Uszczelniacz jest częścią łożyska więc nie rozumiem tego wytłumaczenia...
-
Koledzy proszę o podpowiedź, bo padnięcie łożyska dopadło także mnie. Czy w kwestii producenta dalej jedyna alternatywa to SNR czy jest na horyzoncie jakaś sprawdzona marka? Przede wszystkim stosunek ceny do jakości jest kluczowy.
-
To bierz SNR lub SKF jeśli znajdziesz ten drugi w konkurencyjnej cenie. Reszta to loteria.
-
Ok, dzięki. Zamówione SNR :) Nie mogę się doczekać ciszy :)
-
Jakieś 80 tys. km temu wymieniałem jedną piastę na Max Gear, jest ok (wtedy był problem z dostępnością innych). Kilka dni temu wymieniłem drugą już na SNR, oryginalna wymontowana też była SNR.
-
A o co chodzi z tym SNR że są w dwóch wersjach pasujących naprzemiennie , ale o zdecydowanie różnych cenach ?
SNR R160.32
SNR R160.34
pozdro