-
Ja obstaje przy swoim,dzisiaj zrobilem przekladke zaworu samorobki i niestety po resecie jest powrot do falowania upierdliwego...
nie moge tego rozgryzc,nowy OE zawor ,wszystko szczelne,nowe czujniki OE,teoria przetartych kabli nie trafia do mnie bo znam kazdy zakatek instalacji wokol silnika i na pewno przewody sondy sa ok jak i nowa ona sama...
Nie mam szczescia do chwili pogrzebania przy swoim aucie ostatnio ale jak sie odrobie to siade nad tym.Moze adaptacja mi nie wychodzi?
Jak jade rano do pracy to niestety silnik zimny a po 10 KM sie juz na caly dzien zatrzymuje i potem wracam jest to samo,musze rozgrzac i strzelic reset a potem po adaptacji odczyt parametrow,Jesli sie nic z falowaniem nie zmieni to wracam do zaworu samorobki i trudno ale zawsze to bardziej komfortowo sie jezdzi
-
Koledzy, a nie można po prostu napisać listu zbiorowego z petycją do fabryki Alfy ze prosimy o pomoc w tej sprawie?
-
Nie wiem gdzie ty byś chciał to napisać ale w ASO Alfa Romeo w Polsce raczej sami nie wiedzą skoro wymieniają tam zawsze wszystko na pałę...
We Włoszech może i wiedzą...
-
Witam.
Powiem tak miałem problem z obrotami to znaczy z falowaniem obrotów,z problemem walczyłem ponad ROK i wkońcu pomysł a żeby rozłożyć silniczek krokowy na części.Okazało się ze w środku znajdują się cieniutkie blaszki które przylegają do płaszczny (działa to coś w tym stylu jak potencjometr)U mnie blaszki wystarczyło delikatnie przeczyścić bo był nalot(zaśniedziało troszke) i podgiełem żeby bardziej dolegały wszystkie do płaszczyzny.Złożyłem go spowrotem(skleiłem klejem do plastiku szybko schnącym dodatkowo na łączeniu pociągnełem czarnym silikonem JAK orinał,po założeniu krokowca mały resecik I jak Ręką odjął żadnych problemów z obrotami:).jakieś pytania to na priv
Powodzenia i pozdrawiam.
-
kubisiu ,to miales farta krokowce byly rozbierane ,czyszczone ,wymieniane , a one dalej faluja
-
JA swojego rozbierałem, czyściłem a nawet w finale wymieniłem na innego i dalej faluje.
-
Mam pytanie czy ktoś z was wymieniał regulatora napięcia :?:
-
a co ma ,wymiana regulatora w tym temacie ,bo nie rozumiem ?
-
ja robiłem ostatnio łożyska u elektryka
przy okazji miałem sprawdzane szczotki, diody itp
alternator nie ma wpływu (u mnie) na falowanie
-
Panowie a jak po adaptacji po resecie silniczka jezdziliscie to po jakim czasie zaczynal falowac?
Np po 15km czy po 200,a moze od razu
No i jak ustawialiscie luz na lince?
Na jak najmniejszy czy lekko z luzem na pedale?
Co do sruby regulacyjnej przepustnicy ktos ruszal w jedna i druga?adaptacja i testy?