-
Akurat mechanik dobrze mówi. To są klocki traktowane jako zamienniki tych oryginalnych, więc nie ma co oczekiwać po nich cudów. Ale tak mi w pamięć zapadło, bo poprzednio miałem klocki Lucas - pyliły bardziej od obecnych. Ale to źle o nich nie świadczy - po prostu klocek hamuje to się ściera :) Być może dlatego przybywało więcej pyłu, bo były bardziej zużyte niż moje obecne. Ale w moim odczuciu jakość hamowania była podobna.
-
No i mechanik miał racje, dobrze wybrałeś.
Szkoda, że się nie odezwałeś, załatwiłbym w dobrej cenie ;P Zapraszam następnym razem ;)
-
Dzięki, może coś się znajdzie w przyszłości.
Ja przypomniałem sobie słowa takiego innego mechanika co zajmuje się głównie grupą fiata, no i byłem u niego na przegląd klimy i wymiany wahacza i tak sobie gadamy i mówił, że jakbym sobie kiedyś zmieniał tarcze to polecał Zimmerman (pewnie klocki też miał na myśli bo przy takiej operacji bo i klocki się powinno wymienić albo już zapomniałem czy o nich wspominał). W każdym razie porównywał je do tarcz Brembo i że bywało tak iż klientom krzywiły się tarcze a później był problem z respektowaniem gwarancji przez producenta, który twierdził że to wina kierującego bo rozgrzał tarcze a poźniej wjechał w wodę ktora szybko schłodziła metal itd itd powodując takie zmiany. Także nie wiadomo czyja była wina i ile w tym prawdy ale rzuciła mi pewien cień na Brembo, z drugiej strony im mniej opcji tym łatwiejsza decyzja;)
-
.... widze że mod posprzątał, ale nie do końca...
-
Ja założyłem zestaw Zimmermann'a na przód.
Zrobione już ponad 6tys. i jest igła.
1,9 16v 150KM
-
Wymienialem caly przod klocki i tatcze brembo koszt
Tarcze 600
Klocki 184
Raz mi to samo wyskoczylo "koniec klockow" okazalo sie ze kabelek na klocku byl zerwany przesto ten komunikat a tez juz koncowka byla
-
Skoro podałes ceny to piszę, że można było taniej...;)
-
No zwlaszcza te 600
O ile mowa o zwyklej tarczy bez cudow
-
Brembo z cudami, to cztery cyferki juz ;)
-
I to jest prawdziwe brembo :D a nie to robione w PL :/