-
OK, ja w takim razie na początku zareklamuję po prostu i zażądam wymiany. Jak znów będzie to samo to po prosze o zwrot kasy i chyba też kupię oryginał dla świętego spokoju.
Generalnie z tego co mi wiadomo, to za którymś razem jak towar jest niezgodny z umową to następuje rozwiązanie umowy, czyli po prostu zwrot gotówki. Ale który ew. przepis o tym mówi... nie wiem.
P.S. Lemforder/hurtownik oddał Ci kasę?
-
Jak najbardziej reklamuj - powinni uznać.
To co napisałeś - wszystko się zgadza, jest tylko jedno małe "ale".
Druk reklamacyjny wymagał pieczątki i wpisu warsztatu, który wymieniał wahacz. A to oznacza, że każda wymiana to są realne pieniądze. Koszt 4 wymian jest równy kosztowi jednego wahacza.
Jeśli chciałbym sam wymienić, reklamacja najpewniej była by odrzucona "na dzień dobry".
Dlatego dałem sobie spokój, zamówiłem oryginał, a obecnego Lemfordera odłożę awaryjnie na półkę w piwnicy.
-
No akurat z wymianą nie będzie problemu bo robi to zaprzyjaźniony warsztat.
Pytanko, siedzę sobie w pracy i usłyszałem od chłopaków, że w przypadku zwieszeń wielowahaczowych dokręcanie śrub wahacza należy wykonywać na aucie stojącym na ziemi, a nie wiszącym w powietrzu.
Mechanicy forumowi- prawda to?
-
Wahacz trzeba dokręcać w takiej pozycji w jakiej pracuje.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
-
OK, powalczę najpierw z warsztatem, może wahacz jednak jest dobry tylko rzeźnik nie ogarnął, że to nie volkswózek :P
-
U mnie dokręcany w pozycji neutralnej, i tak skrzypi ;-)
Poniżej film instrutażowy kolegi z forum:
https://www.youtube.com/watch?v=reMhd0vuhWo
-
Hehh do mnie już przyszedł górny Lemforder... oby to był ten dobry ;) Za to z dolnym też zaszalałem. Moto equipment :)
-
Będzie dobrze,ja jestem z lema zadowolony:-) U mojego kumpla górny lemforder trzyma juz dwa lata:-)
Sprawdź tylko czy ma nabite logo lemfordera bo są też podróby lema.
-
wczoraj wymieniłem wahacze dolne na regenerowane ale żeby nie było nudno na na przestrzeni 100km dwa razy bodajże usłyszałem jakieś puknięcie, obydwa na zakręcie, czy to może oznaczać wahacze górne ?
-
Końcówki drążków w jakim stanie?