Optymistyczny właściciel ETZ 250 znad morza napisał:))))))
Printable View
Optymistyczny właściciel ETZ 250 znad morza napisał:))))))
pomijając wygląd to Giulietta ma jeszcze coś do zaoferowania - silniki MultiAir, Alfa obiecuje niespotykaną dotąd jakoś montażu, system D.N.A., system Q2 i inne elektroniczne bajery. Ma identyczną pojemność bagażnika co golf, ale to raczej mało interesuje kogoś przy zakupie Alfy. No i w wersji QV bije golfa GTI o 25 KM. Będzie trzeba się przyzwyczaić do wyglądu i powinno być ok. Jeszcze tylko niech pokażą wnętrze w ostatecznej formie.
Ludzi bez jakiejś świadomości motoryzacyjnej z pewnością będzie interesować. Kobiety i mężczyźni o podobnej świadomości do kobiet nie myślą kategoriami:
-VW - Auto dla ludu
-Alfa - się psuje i to Fiat
Coś się podoba, ma fajne rzeczy to kupują i wszystko im jedno jakie ma to logo :)
Aaaa i głowy rodzin wśród Alfisti też pewnie chcieliby mieć większy kufer :P
zgadza się, ale....
Alfa w swojej ideologi raczej nie robiła aut dla ludu i mas, a tym bardziej dla ludzi którzy mają jakąś minimalną świadomość motoryzacyjną. To sprawiało że auta były zaawansowane technologicznie. Jeżeli zmienią podejście, a pomału chyba to robią to możemy spodziewać się "znormalnienia" Alfy. Giulietta jeszcze nie jest zła, bo i technologicznie bije np vw a i stylistycznie ma tam jakieś swoje małe smaczki.
taaak, to teraz będą alfy dla ludu, a kobiety i mężczyzni o swiadomości kobiet bedą kupować i kupować a potem jezdzic na zakupy weekendowe do Tesco albo na urlopy w grillem w bagazniku:)))
Nie wiem dlaczego tak ubolewacie nad Gullieta. Nie można ciągle myśleć że Alfa będzie produkowac tylnonapędowe potwory z V8 pod maską. 145,146, 147 i Gullieta to auta dla szerszego grona nabywców ktorzy niekoniecznie muszą być znawcami historii marki. Ja się cieszę z tego że auto może sie sprzedawać i da szanse marce rozwijać. Może dzieki temu doczekamy się ambitnych projektów na których wam tak zależy.
Nie wiem, na Fiata zlego słowa powiedziec nie moge ale w Alfie wykonanie jest lepsze i jazda dostrcza wiekszych emocji. Przynajmniej dla mnie.
koledzy sory za brak przywitania i za bledy , sam mam dwie slicznotki 156 2,5 v6( azurro nuvolla) and 145 1,4 boxer rosso alfa. Dajmy im szanse - chociaz ten gosciu MARCHIONE "robi" ostatnio z nasza marka masakre- dajmy im szanse. Sam wolalbym cos w rodzaju Gullie Bertone 1750 RWD- ale niestety dzis nie te czasy. Może nowa "Gullieta" zapracuje na nasze ukochane alfy. :)