A u mnie jakieś lepkie zostawały, jakby nie chciały wyschnąć do końca... ale może to efekt tego, ze były czymś wcześniej wysmarowane, hmmm. Może teraz po ich doczyszczeniu gruntownym nałożę Megsa...
Printable View
A u mnie jakieś lepkie zostawały, jakby nie chciały wyschnąć do końca... ale może to efekt tego, ze były czymś wcześniej wysmarowane, hmmm. Może teraz po ich doczyszczeniu gruntownym nałożę Megsa...
wypoleruj fibrą później i powinno być git :)
Ja mam i używam Nielsena Finesse. Faktycznie niezły :) W 156 poliftowym tym chropowatym kokpicie też rozprowadza się to bez rewelacji (ale lepiej niż Poorboy's Natural Look), efekt niemal identyczny, a cena o niebo lepsza. Do zupełnie gładkich kokpitów lepiej mi pasuje jednak wspomniany PB NL.
Mask a używałeś może Megsa NS? Chodzi mi o porównanie do Nielsena - czy warto przepłacać czy nie? PB NL nie mam i nie wiem jak się zachowuje na chropowatym polifcie :P W ogóle coś więcej napisz - jak trzyma, czy zostawia smugi, albo fotki jakieś wstaw :D
Megsa do kokpitu nie używałem. A Nielsen... Jak trzyma? Ciężko określić tak naprawdę, ale porównująć do PLAKA to nie klei się, nie przyciąga kurzu w takim stopniu, bo nie pozostawia tłustego filmu. Ja smaruje tym jak mam ochotę - raz na 2-3 tygodnie. Wydajny jest na tyle, że w tym tempie na 2 auta starczy pewnie na rok :D Aplikuję go aplikatorem z gąbki Urbana (pryskam na aplikator i wtedy przecieram) i jednak trzeba czasem kilka razy wyrównywać, żeby nie było smug (ah ta deska...), raz nakładałem po ciemku u teścia w Vectrze C... po wyschnięciu za dnia można było zaobserwować konkretne smugi :/ Natural Look jednak też trzeba aplikować uważnie.
A gdzie tego Prima Amigo można kupić? Szukałem w kilku sklepach i nie znalazłem.
Amigo to takie 2w1 cleaner i glaze wiec trudno mi do czegoś porównać. Używałem wcześniej DJ LP oraz PB BH i chyba bliżej mu będzie do tego drugiego niż do typowego cleanera jakim jest dodo. Miałem testować w weekend ale wypadł mi wyjazd nad jezioro więc testy przesuną się trochę w czasie. Może w tygodniu jak znajdę chwilkę przelecę maskę IPA i zrobię 50/50
http://shiningcar.pl/pl/p/Prima-AMIGO/943
Sporo znowu rzeczy kupiłem, ale na wiosnę chyba się skuszę na Amigo :) I jeszcze jakiś ciekawy wosk :P
Pany pomineliśmy jeden chyba ważny temat ;)
a co po wymyciu auta z mikrofibrami aplikatorami, rękawicami itd ? Pierzecie je w pralce ? ręcznie ? w samej wodzie ? w wodzie z proszkiem ?