Zakupiłem na Allegro zaślepkę EGR - jeszcze muszę znaleźć chętnego do pomocy przy jej montażu (po wyczyszczeniu syfu), znaczy "chętny" się znajdzie tylko muszę go przekonać :D.
Printable View
Zakupiłem na Allegro zaślepkę EGR - jeszcze muszę znaleźć chętnego do pomocy przy jej montażu (po wyczyszczeniu syfu), znaczy "chętny" się znajdzie tylko muszę go przekonać :D.
A ja zrobiłem takie cos :D
215/35/19 - 19x8J "MAS Italy
wyciągnąłem cały środek i odkurzyłem wykładzinę, wymieniłem linkę ręcznego, przymierzyłem nowe felgi, umyłem i złożyłem. w końcu mam ręczny hamulec wraz z nowymi tarczami klockami płynem
HAPPY ;)
Ja dziś zamontowałem klubowe ramki :)
Kupiłem lakier numer 682 i zrobiłem zaprawkę na zderzaku.
U mnie również znalazły się klubowe ramki na mojej Ślicznotce. :D
Dostałem dzisiaj felgi :D Wymagają co prawda trochę pracy, ale dam rade. Na biało będzie dobrze, jak myślicie? :D
http://img828.imageshack.us/img828/8187/111tp.jpg
Nowe radio Pionier + antena Blaupunkt i wszystko gra :)
Zapomniałabym, nowe felgi na lato :) już się nie mogę doczekać aż je założę ;)
ile cali
pasek micro, rolka prowadząca i napinacz + robocizna 230E.. ale Jej się nie odmawia.
Pozdrawiam
eee, pomiedzy 15 a 16 roznicy w komforcie są raczej niezauważalne. Ja bym brał 17 i po prostu dziury omijał :D
zaliczylem przegląd techniczny pozytywnie :) umyłem :P
wymieniłem żaróweczki podświetlenia od wskaźnika paliwa i prędkości nawiewu paląc jednocześnie podświetlenie stref nawiewu:mad: ale odkryłem ze w popielniczce jest podświetlenie tylko żaróweczkę wymienić z tym zielonym "kondonem" i siwy dym :D
Kupiłem i wymieniłem przepływomierz.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/02/75.jpg
Zestaw rozrządu+ pompka wody
Filtry Mann
-powietrza
-paliwa
-oleju
-kabinowy
Olej
Zaslepka EGR
Razem 775 zł + robocizna
Autko dostalo nowe linki hamulcowe oraz lacznik stabilizatora z tylu TRW. 135 zlotych + 50 robocizna.
filtr oleju, filtr paliwa, olej Mobil 1 15W40, rolka paska, regeneracja sprzęgiełka alternatora(nowe nie osiągalne), nowy pasek wielorowkowy, żarówki przód, żarówki halogenów, wycieraczki, lutowanie kabli przy klapie, żarówki wnętrza, nowe baterie do pilota od centralnego, i to chyba tyle... na razie :)
umyłem i zalałem ją do pełna :)
Mycie z rana jak śmietana.
Ja wczoraj wymieniłem olej i filtry :)
Alficzka otrzymała nowe amortyzatory na przód
A dzisiaj mam też w planach zahaczyć o myjnię, ładna pogoda jest:)
Wycieraczki fabryczne Alfa Romeo ( kierowcy ze spoilerem) 69zł
Wymieniona uszczelka pod klawiatura i przy okazji silniczek troche wyczyszczony :D
Zmieniłem emblemat przedni - teraz świeci się tak, że widać go z księżyca.
Montaż klubowych ramek ;)
Dziś tylko :
- olej i filtry
- łączniki stabilizatora
- wyczyszczony zawór EGR
- nabita i odgrzybiona klima
Umyłem 156 :)
Wymienione sprzęgło, olej w skrzyni i silniku razem z filtrami. Umyta, wysprzątana, nawet znalazł się czas na dokładne wyczyszczenie felg.
Nowiutki rozrząd i przeczyszczone egr:rolleyes:
Alfa dostała prezent w postaci bagażnika rowerowego na klapę ;)
teraz, już nie będzie go woziła w środku ;)
A jak rura od turbo?? Bo moja tak :p
http://www.forum.alfaholicy.org/