Pozwole sobie tu coś napisać. Będe rozbierać 164 na części - straciłem do niej cierpliwość przez pierdoły. Ktoś coś? 1996 super złote listwy v6 12v
Printable View
Pozwole sobie tu coś napisać. Będe rozbierać 164 na części - straciłem do niej cierpliwość przez pierdoły. Ktoś coś? 1996 super złote listwy v6 12v
Źle napisałem mój błąd, ja właśnie chce pierwszą serię ze względu na tą deskę, chodziło mi o przełożenie dechy od pierwszej serii ;) a blachy to mój skarb po wujku, miał kiedyś dawno 1 serie i przytachał wtedy z niemiec te części do swojej, są oba tylne błotniki, komplet 4 drzwi i jakieś tam jeszcze pierdoły, wszystko nówki oryginał alfy leżą sobie na strychu od 24 lat :D
Do tego mam bardzo zdrową 3 serie na części więc może coś sie urzeźbi :P
Szczęściarz... fotki porobię ale za tydzień dopiero
A do kolegi Arka - lusterko wsteczne fotochromatyczne?
Kolejny "rodzynek", i w cudzysłowiu, ze względu na stan/cenę, i dosłownie, bo jednak ten model jakąś tam wartość przedstawia.
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-33-q...tml#7521685dbb
Od kiedy mam 164 to nie działa mi wskaźnik ciśnienia oleju nie licząc czerwonej kontrolki oznaczającej słabe ciśnienie oleju.
Gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju w TS to może po wymianie na nowy wskazówka zacznie działać.
Zazwyczaj jest to czujnik wyglądający jak bańka. Wkręcony w głowice
Mi ten czujnik puszal olej. Dużo oleju... kupiłem nowy kosztował coś ok 100zł. Na początku fajnie pokazywał. Teraz z dnia na dzień mam coraz mniejsze ciśnienie
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Z tymi czujnikami zawsze są problemy.. Ogólnie nie są zbyt dokładne i często zaniżają wartości. Wymiana prosta.
Wysłane z mojego Sony Xperia Z5 przy użyciu Tapatalka
To może kupić jakiejś konkretnej firmy?
Czy to nie ma znaczenia i one same z siebie padają?
Czy tulejki przednie wahacze przefniego "cukierki" moźna wymienić bez demontażu wahacza i użycia prasy?
Panowie, co będzie bardziej komfortowe i szybsze na długie trasy - 164 czy 166? "Komfortowe" głównie w sensie wyciszenia w środku, choć zawiecha też.
164 mi chodzi po głowie od czasu jak był artykuł o trojaczkach w horyzontach techniki (dawno temu, w innej galaktyce) no i ma opcję napędu na 4, z drugiej strony to stary samochód jest...
Dla ustalenia uwagi - V6 24v.
w trasę 166. Koniecznie z benzyną.
164 jest super w trasę, ale ma zdecydowanie twardsze zawieszenie.
164 Q4 zrobili jakieś 1400 egzemplarzy, plus cena za dobrą sztukę to jakieś 25/30 tysi. Za to masz ze 2 166 albo jedną z wymienionym wszystkim.
https://youtu.be/bOUreo0heUo
Pochwalę się troszkę. Mała modyfikacja w moim wykonaniu
Ma ktoś nadprogramowy panel sterowania klimą do Superki? Mój dostał chyba szału. Robi zwarcie w obwodzie oświetlenia i nie steruje bagażnikiem :/
Mam coś takiego i nawet wyświetla wszystko ;)
Zamienię za ramkę halogenu do Superki od strony pasażera lub zamienię ramkę od strony kierowcy na ramkę od strony pasażera ;)
A nie sprzedasz? Ską ja Ci ramkę wezmę :)
W Płocku mogę być nawet jutro, bo Śmigam do Górzna...
Ma ktoś może obudowę wentylatora nadmuchu z klapą ciepłego/zimego powietrza. Złamała mi się ta dzwigienka. Była taka na allegro. Kupiłem ale podobno kurier popsuł i nie dostanę. Sam wentylator mam sprawny. Sama klapą z obudową. Chcę to naprawić bo zamierzam wskrzesić klimę a poza tym do zimy coraz bliżej☺
Wentylator działa. Dmucha cały czas na szybę. Nie działa ciepły nadmuch ani sterowanie kierunków
Jakie ciśnienie sprężania powinien mieć zdrowy silnik 2.0 Twin Spark 8V?
Bo będę mierzył na dniach ciśnienie i chciałbym wiedzieć.
Witam.
Jak odłączyć kabelek od poduchy? Żółty z czerwoną wtyczką-nie chcę czegoś popsuć.
Czy trzeba go wyciągnąć siłowo, bo lekko nie idzie? A może przekręcić w lewo lub w prawo tę wtyczkę?
Nigdy nie odłączałem poduszki, więc trochę strach żeby nie wywaliła (aku odpięty).
pozdrawiam
mirek
Nieaktualne, już odłączyłem.
pozdrawiam
mirek
Jak ja lubię TB. Po tygodniu tłuczenia się po całej Polsce TDI, parędziesiąt km zrobionych Alfą wywołuje mega banana na pysku :)
Przy okazji - skąd najlepiej środkowy tłumik? Na allegro są takie niepodobne do niczego a wolałbym na wzór oryginału. Choć w tunelu jest fajnie z nieszczelnością :D
Tak się jeszcze zastanawiam - Q4 miała wydech z podwójna końcówką, prawda?
Panowie posiadam dwa gazniki z alfy 33 1.7 QV czyli 118ps. Bylby ktoś zainteresowany??
Ja proponuje wyroby firmy Walker - wygląda praktycznie jak oryginał.
Ja do wielu włochów już kupowałem i jest super.
Witam ,
Panowie mam do was pytanie , czy u was tak samo jest że :
Jak otwieram kluczykiem drzwi kierowcy to centralny otwiera wszystkie drzwi a jak otwieram od strony pasazera to tylko otwierają sie drzwi pasażera ? To tak ma byc ?
I jeszcze jedno pytanie , jak skasowałć bład od poduszki ? wkurza mnie to gó*** ze mryga i potem świeci .
Poduszkę skasujesz FESem.
http://www.olx.pl/oferta/ramki-halog...5-IDhtl27.html może ktoś chce się zamienić?
Może być na coś innego z moją dopłatą itp.
Xofer szukał ramek swego czasu
Hmmm , czyli jak ? Nie da sie skasować błędu poduchy ?
Ogólnie jest z tym problem mnie sie udało euroscanem