Zender siena lub skośnooka robota bo takie też spotkalem
Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka
Zender siena lub skośnooka robota bo takie też spotkalem
Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka
Wielkie Dzięki!
Siema. Dawno mnie tu nie było ale po nabyciu Spidera 916 jako zabawki mam pytanko. Mam felgi Zender Siena . Problem w tym ,że 18" :) . O ile 17" są jeszcze uchwytne tak 18" to jak objawienie matki boskiej. Szukałem wszedzie i nic. Pomoże ktoś je wycenić? Teoretycznie chce je zostawic ale z tego co wiem to są trochę warte . Szukam do Spidera czegos skrecanego lub dam zrobic customy z ori telefonów jednak mam dylemat srogi http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2019/02/74.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2019/02/75.jpg
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
PS . Pytałem tez goscia od Customow czy jest mi w stanie przerobic parę Sien na szerszy rant i szerokosc 9-10" bez zmiany srednicy i tez da rade ( na japonskich rantach ) ale tutaj morale sie odzywa czy nie zepsuje czegos co jest rzadkie.
No i kolega zle troche liczy bo fakt ze 1 cal to ok 2,5cm ale porównując felge 7,5" do 8,5" to nie liczysz do zewnatrz wystawania 2,5cm bo roznica jest w obie strony czyli od ET 1,25cm do zewnatrz i 1,25cm do wewnątrz. Wiec liczysz te 1,25cm +szerokosc dystansu.
Może głupio zapytam czy Sieny Zendera są skręcane? Jeśli tak to raczej nic nie popsujesz, jak już z rzedkiego zrobisz jeszce rzadsze ;)
Jednak jeśli zmienisz rant w jednej parze na tyle, to jak wizualnie będzie on wyglądał w stosunku do przodu?
No niby tak ale bedzie to juz rzezbiona felga/nieoryginalna i moze stracić tylko na wartości. Co do wyglądu pary z szerszym rantem to nie do konca wiem o co ci chodzi bo jest całe mnóstwo felg gdzie tył jest szerzy od przodu a patrzac na felgi z Alfy SZ gdzie tył jest mega szeroki to raczej tylko na plus. Ten sezon je trzymam , przyszły idą do sprzedania i wpadnie cos szerszego.
Zender siena nie są skręcane. Mają tylko śrubki :) to jest odlew aluminiowy. Odnośnie szerszych felg na tyle w aucie fwd wygląda to tak komicznie jak cztery rury wydechowe gdzie dymi się tylko z jednej strony :sarcastic: i wiem że nie każdy wie czy jest fwd czy rwd. Ale jednak śmiech ogarnia tych którzy wiedzą. A Ci którzy nie wiedzą to nie zauważą nawet że są szersze :)
Nie są skrecane ale jest kilka firm ktore robią customy i to nie problem. Ja patrze na wizualną stronę auta. Nie kazdemu musi zależeć na praktycznych zaletach czy spalaniu. Mnie nie boli ze przez felgi moja 159 pali 1-1,5l wiecej. Pali ile musi. Jaki jest sens zakladania na przód felg 9,5 -11"? Żaden. Ja mam bo mnie się podoba. Wracając do Spidera to akurat w nim przez obły i szeroki tył pasują szerokie koła na tyle. Można je wyciagnac dystansem , owszem ale szerszy rant wyglada fajniej . Kazdy ma swoje fanaberie ale mnie sie taki setup podobahttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...019/05/211.jpg