-
seba dało by radę się podpiąć na dniach jakoś i sprawdzić co i jak :D jak coś byś był gdzieś w okolicach winiar i miał byś sprzęt ze sobą z chęcią bym skorzystał do puki mi nie dojdzie kabelek :D mój kom 883968599 daj znać jak by była możliwość, może nawet ja bym podjechał gdzieś :D
-
No nie ma problemu :D możemy się spotkać jakoś w tyg i podłączyć Alfe pod kompa, możemy umówić się na Myjni bezdotykowej na Maszewie jest gdzie stanąć spokojnie :D
-
jak dasz rade to tylko smsa i podjeżdżam w każdej chwili cały dzień mi pasi, siedzę na razie bezrobotny jestem więc nie ma problemu najlepiej to po 17:00, jak coś czekam na info
-
Dobra dobra to jak coś to dam znać wcześniej to się ustawimy. Pozdro
-
Witajcie
Mam awarię w swojej 147, strasznie mi zamula samochód praktycznie nie przyspiesza. Mam do Was zapytanie, kto w okolicach Płocka jest w miarę godny polecenia, aby ewentualnie podjechać z spróbował zdiagnozować problem ?
Szukam mechanika, który sprawdza się w Alfach. Możecie mi kogoś polecić?
Pozdrawiam
-
może problem wyskoczy przez podpięcie pod kompa wiec nie ma co płacić mechanikom za tą usługę. moze drobnostka. ale jeżeli chcesz dobrego mechanika to ja polecam mojego Darmoto chyba czy jakoś takl na ul Górnej (w bok od wyszogrodzkiej/źródlanej) moze nie należy do najtańszych ale zna sie na rzeczy i szybko ogarnia temat. ale to na bank po weekendzie
-
Tak jak Groszek pisze, na początek możesz podjechać to Ci pod kompa podepnę i zobaczymy co jest, może jakiś błąd tylko a potem będziesz działał dalej. Jak coś to pisz na forum ja często bywam :)
---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 14:24 ----------
Lokers dzwoniłem do Ciebie miałem chwile i myślałem że podjedziesz ale niestety byłeś poza zasięgiem sieci :)
-
W zasadzie mam Fiat Ecu Scan i podłączyłem, ale on nie wykazał, żadnych błędów wymaga to poważniejszego podejścia do tematu. Jadąc w okolicach Warszawy była zdarta nawierzchnia oraz spory uskok, auto mi trochę walnęło w dół, wyjechałem ale samochód nie odzyskał już dynamiki. Musiałem coś uszkodzić, może rozwaliłem przepływomierz trudno powiedzieć. Auto działa jakby turbina nie domagała dławi się. Podjadę chyba do tego gościa na Górnej czemu nie. Dzięki za info.
-
Może najpierw sam odepnij przepływomierz i zobacz czy problem zaniknie, jak tak to będziesz miał rozwiązanie, a przepływke to i sam wymienisz, tylko musisz najpierw ją wypiąć i sprawdzić jak auto jezdzi.
-
Udało mi się naprawić problem samemu. Nie ma to jak życzliwy sąsiad z kanałem. Krzychu52 dobrze kombinował winna co prawda nie była przepływka, ale bardzo blisko mianowicie sterowanie elektrozawór turbo overboost. Podczas uderzenia wykruszył się kawałek od węża co powodowało anomalia. Dziękuje, za sugestię oraz zainteresowanie.
Pozdrowienia dla Alfistów z powiatu płockiego.