Panowie naskrobie ktoś jak to wymienić i czy nic sie nie stanie jak troszke dziś autem pojeżdzę ?
Printable View
Panowie naskrobie ktoś jak to wymienić i czy nic sie nie stanie jak troszke dziś autem pojeżdzę ?
Witam, wiem że 159 borykała się z wadliwym zbiornikiem oleju od wspomagania, ale w mojej 1.8 mpi jest ten zbiornik inny - podobny jest w 156, poza tym nie występuje motyw pienienia się oleju. Za to sama pompa wyje, nie ważne czy silnik ciepły czy zimny, od razu po uruchomieniu i zmienia tylko ton w zależności od obrotów. Wspomaganie jest i działa normalnie. Czy to pompa już pada?
AirAjti - no i wykrakałeś...magiel ;/
u mnie to nie była kwestia zbiorniczka - ciekło z magla. Woda dostała sie do osłony drązka kierowniczego i pokordowało to mocno. Pełno płynu sie stamtad wyłało. No ale objawy było tak jak przy zbiorniczku - spieniony płyn w zbiorniku i aż go wywalało przez odpowietrznik. no i wycie bo pompa na sucho chodziła - mam nadzieje ze tylko z nia bedzie wszytsko ok
Tak naprawdę to te zbiorniczki powinni wymieniać na akcji serwisowej.
A te oleje na poniższych obrazkach są takie same i różnią się tylko etykietą? Czy któryś z tych konkretnych jest tylko do układu wspomagania?
Załącznik 97571Załącznik 97572
ja mam ten po lewej stronie.Wiem jedno musi byc to olej Dextron III i nie musi byc to ponoc wcale Tutela.Pisze oczywiscie o czerwonym oleju do wspomagania