a wie ktos w ogole kto projektuje Giulie??Giugiaro czy ktos inny??
Printable View
a wie ktos w ogole kto projektuje Giulie??Giugiaro czy ktos inny??
To nie ma sie o co martwic :)
ja tam wole Designe Giugiaro:)oczywiscie w limitowanej wersji.Ja taka mam i to skarb na calle allegro i otomoto:cool:
tak jak S-Line w Audi i M w BMW:D trzeba też myślę pamiętać o względach bezpieczeństwa bo o ile na rysunku można polecieć z fantazją to o tyle produkt finalny musi spełniać wszystkie normy i będzie okrojony mocno względem wyobrażeń, jak już pokażą oficjalnie 1 zdjęcia to wtedy się okażę ile z tego okroją do produkcji finalnej
I to jest dobra wiadomosc.
Nie ma co się oszukiwać,wygląd giuli musi byc rewolucyjny i przyciągający.Technicznie włoszka nie zaskoczy bmw/audi/mercedesa ba, nawet citroena/forda/opla ,którzy to będą najbliższymi jej konkurentami,dlatego też siła musi tkwić w wyglądzie.Popatrzcie na dzisiejszy trend koreańców,ludzie bardzo sceptycznie podchodzili do marek hyundai czy KIA,ale po zmianie designu na drapiezny,czyli bardzo atrakcyjny,juz znaczek azjatycki nie przeszkadzał ( ceny oczywiście też odegrały swoją rolę) .Więc albo porażająco - przyciągający wygląd giulii w stylu 4 door coupe,albo klapa totalna.
Zapominasz, że Giulia ma być projektowana głównie na rynek amerykański - dlatego Sergio odrzucił wcześniejsze projekty Centro Stile i zaangażował w projekt Amerykanów. A czym to się skończy? Porównaj Giuliettę i Dodge'a Darta - od razu będziesz wiedział, o co chodzi.
Mnie się natomiast w ogóle nie podoba, no i kompletnie nie kojarzy się z czymkolwiek włoskim. Giuliettę zauważysz na ulicy, kiedy Cię minie. Darta byś nie dostrzegł albo pomyślał, że to nowa Toyota (pomijając pas przedni).