AR mam dopiero od kilku miesięcy a zarejestrowałem się wcześniej bo szukałem Q2 do innego auta
Printable View
A już kojarzę , (czarne felgi) mrugałem ci awaryjnymi na Sienkiewicza .
A to też już kojarzę:)
Też ostatnio sporo Alf widuje na ramkach ale po mrygnieciu długimi, albo pomachaniu zawsze sprawdzają czy mają włączone światła , albo patrzą jak na dziecko z downem :P Wg. mnie to te ramki to pozostałości po dawnych właścicielach. ja stwierdziłem, że gdybym sprzedawał Alfe to ramki zostają u mnie i lądują na nowej :D
Cześć , Panowie szukam zaślepki haka holowniczego do mojej 159 bo moja komuś się niestety spodobała i teraz troche drażni mnie dziura w przednim zderzaku
Kornat jak się sprawa zakonczyla po rozmowie ze niebieskimi, po czwartkowych szalenstwach na śniegu?
200 +6pkt + zabrany dowód za pękniętą szybę ;)
Trzeba wiedzieć gdzie można jeździć :D pały były że nie odpuściły co ? :D trzeba było powiedzieć że wpadłeś w poślizg :D:D
to i tak utargowane, chcieli dać 500 ;) po mnie jeszcze kilku złapali, dobrą miejscówke sobie wybrali
Szkoda, że miejscowymi nie można się dogadać (z niektórymi),a jeśli można wiedzieć to gdzie wpadłeś w"poślizg"?;)
z Grunwaldzkiej w Wolności, stali przy kiosku za drugim zakrętem
Kuźwa przykro,ja dzisiaj ślizgałem się przy carrefurze,ale byli tylko gapie.:cool:
Ja leciałem za Tobą tylko że na letnich słabo się dało kontrolować i drugi zakręt odpuściłem. Ty niestety nie i Cię machnęli. Szkoda w sumie. Kiedyś trzeba się ustawić na wspólne "wpadanie w poślizg" :D
Panowie ucięło nam trochę tematu więc chciałbym tylko przypomnieć że mam na sprzedaż oryginalne stalowe felgi 15" 5x98 oraz kołpaki do nich ;) może komuś się przydadzą.
Czy ktoś robił blacharkę w Alfie chodzi mi jak można się domyśleć o podłogę i progi. Chciałbym wiedzieć jak ktoś robił jakie koszty poniósł i gdzie robił takie coś.
Witajcie mistrzowie ! po 8 letniej przerwie, od czwartku ponownie skusiła mnie Alfa :) Po 145 i 156 przyszedł czas na 147. Planowałem wcześniej po 156 zakup 159, lecz koleś chciał wycyckać mnie z ceną, a że szybko potrzebowałem auta, to w trybie awaryjnym przesiadłem sie na Mercedesa i tak już zostało :) w końcu wygospodarowałem troszkę gotówki na drugi samochód - niezbędny w rodzinie i oczywiście wybór padł na Alfę. Teraz żona pomyka Mercem, a ja objeżdżam Alfkę. Może kojarzycie moja mordę, kiedyś pracowałem w Norauto.
Na marginesie, Seba, to od ciebie odbierałem w IC 2 opony do mietka w listopadzie czy na początku grudnia ???
Jeszcze raz pozdro dla wszystkich.
Siema siema Daro :D Widzę wielki powrót do marki Alfa Romeo ;)
Tak zgadza się pracuje w IC i wydawałem Ci opony :D
Jak byś coś potrzebował do Alfy to odzywaj się :D kabel diagnostyczny też posiadam :D
Pozdro
Haha, byłem pewien w 99%. Będę się odzywał :D
Daro nie wiedziałem że taki pasjonat Alfy jesteś ;)
Alfa była moim pierwszym, drugim samochodem . Pasja i miłość pozostała ;)
Witam, jestem w końcu szczęśliwym posiadaczem Alfy, zarejestrowałem się dziś. Pozdrawiam i do zobaczenia na ulicy!
Pozdrawiam kolegę forumowicza, który mnie wczoraj (14.01) wyprzedził 156-ką na Szpitalnej w Płocku i pozdrowił awaryjnymi, z kim miałem przyjemność? ;)
Kambizes55 to byłem ja, pozdrawiam ;D
Może poleci ktoś jakiegoś mechanika w Płocku (okolicach) zorientowanego w Alfach?
Lichy, jeszcze raz pozdrawiam. (ja rzadko jestm przez kogoś pozdrawiany, bo nie chciałem za bardzo zasłaniać przedniego zderzaka ;) i przednią rejestrację mam przyklejoną - bez klubowej ramki)
- - - Updated - - -
trucha 78 nie miałem przygód z Alfą żeby znać dobrego mechanika od ALF ale z poprzednimi samochodami jeździłem zawsze do PETERGUMU ale tam raczej niezajmują się silnikami tylko zawieszeniem, klimą, przeglądy itp..
Dzięki, muszę wymienić rozrząd, mój mechanik nie chce się za to zabrać (brak blokad).
koledzy potrzebuje pomocy ,w Płocku jest alfa 145 , która jest w komisie trzeba było ją luknąć czy warta .
http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-1-9...C31605832.html
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-bla...887597567.html
A oglądał może, tą ktoś
Kambizes55... ramki i tak niewiele dają... ja mam przód i tył.. mijam Alfy też na rameczkach, pozdrawiam, a kierowcy albo sprawdzają światła albo patrzą na mnie jak na idiotę... wyjątkiem jest północ Polski gdzie alfiści sami się rwą do pozdrawiania, jeszcze miło jest na autostradzie - Niemcy i Anglicy zawsze odpowiadają :)
Kiedyś się zdziwiłem w Wawce zaczepił mnie na światłach kierowca z Kii Sportage i zaczął rozmawiać o Alfie... potem spojrzałem na jego ramki - Alfista :D
_________
trucha78, ja zwykle robię Alfę w serwisie Skody w Imielnicy, mechanicy z dawnego Fiat/Alfa... :P
Lichy.. mi czasami ręka idzie sama do góry lub do świateł żeby pozdrowić inną alfę nawet jak bez ramek... ale zazwyczaj się powstrzymuję, bo chyba mało jest alfistów ;) Ale od teraz będę częściej pozdrawiać, bo niczym to nie grozi a milej się jedzie... i lepiej świadczy o właścicielach AR
- - - Updated - - -
trucha78 - ja rozrząd robiłem w ASO Alfy jak jeszcze było na Imielnicy poza ceną chyba wszystko ok ;)
- - - Updated - - -
z kim jechałem od Drobina do Płocka ? "trochę" śnieżyło i rejestracje zawalone.. (ale zdaje się, że WP) 159 SW pozdrawiam ponownie ;)
Ja też grzałem od Glinojecka, ale zobaczyłem Cię dopiero w Drobinie, jak żeś się rzucił do wyprzedzania NA PRZEJŚCIU! :cool: Ja robiłem trasę Płock - Mrągowo - Płock... ogólnie to super warunki, szczególnie na zapieprzonej śniegiem DK 7;)
a dziś to niezłe zaspy za Płockiem, nawet koleś Focusem przede mną się rozpędził i przebijał przez taką w poprzek ale mu nie wyszło, złapał lód i rów :D przyjdzie odwilż... w nocy będzie przymarzać, to będzie niezłe lodowisko :P
Te nowe samochody to porażka, ojciec ma nowe i40 i wszystko już miał wymieniane... całe oprzyrządowanie silnika, zawieszenie,dwumas, sprzęgło, pompę paliwa itd.. dużo tego było i wszystko w ramach gwarancji, bo ciągle coś się pieprzyło (jednak ten chwyt marketingowy na 5 letnią gwarancję się przydaje).. może Koreańczycy nie przewidzieli, że samochód może być tak eksploatowany - 1,5 roku 100 tys km
a wiesz już co strzeliło w Auris ?
Jak czytam tutaj o tych snieżycach w Polsce to, aż się boje wracac do kraju :/
A u mnie nawet balwana nie ma z czego ulepic, a chyba mniej niz -5 jeszcze nie bylo
Niestety w dniu wczorajszym moja czerwona bella zmarła. Jestem zmuszony zawiesić swoją przygodę z Alfą Romeo. Samochód chodził normalnie i nagle przestał chodzić, przedwczoraj nocowała na doworzu z konieczności no i jak ją zapaliłem rano to nie równo pracowała paliła sie kontrolka wtrysku i była bardzo mułowata maluch był bardziej żwawy no i jechałem do mechanika i nie dojechałem po 5 km zgasła musiałem ją z holować do domu łatwo nie było prawie cały czas po lodzie no i w domu z tego co patrzyłem to nie ma kompresji nie wiem co sie stało ale no nie mam kasy w tym momencie na to zeby ją naprawiać dlatego jesli ktoś jest chętny to za 2000tys oddam tak to wszystko sprawne
Panowie, kto od nas dysponuje kabelkiem do 147 żeby sprawdzić błędy? :)