Bocian z ta ruda to pytanie do mnie ? Znajdź mi ruda u mnie w Alfie , jak Narazie jeszcze żadnych środków na nią nie potrzebuje , co roku zabezpiecza progi, podłogę i profile
Printable View
Bocian z ta ruda to pytanie do mnie ? Znajdź mi ruda u mnie w Alfie , jak Narazie jeszcze żadnych środków na nią nie potrzebuje , co roku zabezpiecza progi, podłogę i profile
Co roku ?
Artih , tak , profilaycznie co roku. Lepiej wydać pieniądze na zabezpieczenie niż na nową podłogę i progi ;) a niestety alfy cierpią na tą chorobę.
Bocian , dziwnym trafem napisałeś to jak wkleiłeś kropelkowanie. W każdym bądź razie nie masz się o co martwić , jestem z tych którzy dbają żeby mechanika była w 101% sprawna, żeby nie było rudej oraz żeby auto miało prezencie ;)
Pytanie czym usunąć ślady po ptasich odchodach z lakieru?. głębokich wżerów jeszcze nie ma także myślę że dam radę sam to usunąć, tylko potrzebuję jakiś dobry nie drogi środek:)
Rozumiem ze po umyciu masz matowa plamę? To pasta polerska załatwi sprawę.
Tak dokładnie takie dwie charakterystyczne plamy. Ale coś konkretnego polecasz?.
Każda pasta polerska o dużym ziarnie - Menzerna 400/500 chociażby
Jak nie masz polerki to kup meguiars ultimate compound i do tego aplikator monster shine tricolor do pracy ręcznej. Tylko miej na uwadze, że tam gdzie go użyjesz będziesz miał ładniejszy lakier niż na pozostałej części polerowanego elementu. Ale jak Ci się spodoba to może będziesz chciał odświeżyć całe auto. Po całym skończonym aucie + 2 cm w łapce :)
Witki opadają po robocie ręcznej przy całym aucie. Drugi raz bym chyba się na to nie zdecydował.
Teraz jak oscylację można zakupić poniżej 300,00 zł chyba mało kto już macha całe auto ręcznie :)
Ale jaka frajda. Ja dwa dni polerowałem swoją Paskudę. I to AIO, więc rezultat taki sobie. Ale frajda nieziemska. No i powód do wypicia paru paru butelek cydru więcej :D
Dziękować :) A ma ktoś jakieś zdanie na temat tej maszyny? Powoli skłaniam się do zakupu jakiejś polerki i myślałem o obrotowej, a tutaj takie cudo :D
Zbiera bardzo pozytywne opinie wśród użytkowników forum KA.
Pojechałem po Vandera, obejrzałem włączyłem i podziękowałem. Dołożyłem trochę do Kraussa. Za te pieniądze Vander nie jest zły ale jak ktoś może sobie pozwolić to chyba lepiej dołożyć trochę grosza.
W tej chwili jak bym miał kupować to zdecydowałbym się na:
http://mrcleaner.pl/dodo-juice-buff-...s-6-p2432.html
Z tego co widzę w zestawie dwa talerze (125 jest wygodniejszy w użyciu) i torba. Przesyłka gratis.
Nie wiem jak z gwarancją ale Vander ma 2 lata a dodo pewnie rok choć nie mam pewności.
a jak jo bych sie chcioł np wypożyczyć łod kogoś tako maszyna z padami itp
to wiela musiołbych dować pinindzy ?
bo kupować żeby sie ino potestować to szkoda
a zawsze to i właścicielowi bych trocha dołożył na coś
to jak ?
ktoś coś za ileś ?
Bocian najlepiej to kupić polerkę i pady nowe a resztę produktów typu glinka, pasty, cleaner odkupić od kogoś w ilościach na jedno auto (ja czy inne osoby na forum znajdą pewnie to wszystko dla ciebie w swoich zbiorach). Jak Ci się spodoba to może sobie wszystko zostawisz, jak nie to sprzedasz polerkę z padami. Taką na gwarancji po jednym aucie sprzedasz ze stratą może 50 zł...
Nie wiem czy ktoś będzie Ci chciał wypożyczyć pady. No bo jak się za nie potem liczyć? Za stopień zużycia? Dla Ciebie też lepiej żebyś pracował na nowych.
Jak wyżej: polerkę i talerze mocujące można pożyczyć, ale gąbki/futro musisz mieć swoje, raczej nikt rozsądny dobrych gąbek nie będzie pożyczał, zwłaszcza początkującemu.
No dobra
Chemie mam
Pady kupie
A co z maszyna ?
Szkoda mi dawac 500 jak chce bardziej z ciekawosci
Ale i tak czuje ze sie tutaj nie dogadam bo kto by pozyczyl jakiemus burakowi bez profi statusu w dziale cosmetics
:rolleyes:
Tydzien mam na przemyslenia to i sie cos wymysli
Aha - kicaj - na jedno auto odpada bo mam dwa do pieszczoch :p
No i jak pisalem - chemie mam jeszcze z poprzednich zakupow wiec zakup tego mnie nie interesuje
Jak masz blisko do Poznania to możemy rozmawiać. ;)
Ja używam od jakiego czasu (Vander'a).
Nie mam zastrzeżeń poz tym, że dołączony do zestawu talerz mocujący ciut ocierał nitami o polerkę w rejonie mocowania. Dokupiłem inny talerz - flexi pads i jest ok.
Vandera używalem do Megs Ultimate Coumpond, do Megsa DC2 którego ręcznie najgorszemu wrogowi nie polecałbym dotykać, do Kilku środków Duraglossa.
Ze wszystkim ładnie pracowało, nie psuje się, wygodna w dłoni , fajne materiały, jedynie kabelek krótki. I ta cena . Droższej bym nie kupił do moich amatorskich zastosowań, a ten Vander jest akurat.
Aha, gąbki niszczy - ale z tego co wyczytalem jak każda maszyna DA (pękają dookoła rzepu od strony maszyny więc lakierowi nie zagraża nic znienacka - widać jaki jest stan).
Oszczędność czasu w stosunku do ręcznej roboty ogromna. Ja szczerze ją polecam.
Panowie, brać rotację Lare albo Krauss
http://showcarshine.pl/1767-zestaw-f...flexipads.html
czy pchać się w DA? Polerowałem już rotacją i było OK, z maszyną DA jeszcze nie pracowałem.
Jak chcesz robić dla siebie tylko to bierz DA.
Łatwiejsza, bezpieczniejsza, łatwiejsza do odsprzedania.
Ok, to piszę maila w sprawie:
http://showcarshine.pl/10-zestawy/17...flexipads.html
Właśnie po ręcznej robocie z UC naszła mnie myśl żeby może jednak zainwestować w maszynę :D Namachałem się jak głupi przy lakierze Citroena, a jakiegoś większego efektu nie było (możliwe też, że za krótko machałem). Po zrobieniu maski i klapy bagażnika stwierdziłem "pier... nie robię" :nono:
Może ktoś w lubelskim zajmuję się polerką? chodzi o użytkowników forum ;)
Niech mod usunie ten post. Odpowiedziałem na już odpowiedziany post... ;/
Czy moglby ktos powiedziec jaki zestaw dla poczatkujacego bylby najlepszy?
Chodzi o polerke razem z padami wszystkim co potrzebne, no i plus chemia.