Wreszcie dzisaj wjechał zimowy setup..
Printable View
Wreszcie dzisaj wjechał zimowy setup..
odkurzona i wyczyszczony fotel kierowcy
Ja dzisiaj rozebrałem i nasmarowałem bolec, który odpowiada za powrót lewarka zmiany biegów w pozycję neutralną:) Z pomocą przyszły mi posty zamieszczone na forum i cała akcja okazała się prosta, łatwa i przyjemna:) Przy okazji doładowany został aku. Okres zimowy się zbliża więc dobre ładowanie prostownikiem nie jest złe;)
Standardowo Bella została umyta i posprzątana wewnątrz...
W trakcie dzisiejszego mycia belli taka oto głębsza myśl mnie naszła:
"Jeśli myjesz Forda,VW czy Skodę - to myjesz auto,a gdy myjesz Alfę to obcujesz ze sztuką..:D"
Dziś wymieniłem żarówkę od świateł drogowych i sondę lambdę a na koniec dnia podjechałem na myjnie
Letnie 19" kapcie z podeszwami wymyte, wysuszone, zakonserwowane, złożone w garażu i czekaja już na wiosnę. :)
Wywaliłem stożek zamontowany przez poprzedniego właściciela. Na miejscu siedzi już oryginalna puszka :). Teraz czas zamówić przepływke, bo wyzionęła już ducha i będzie spokój.
Alunia dostała dziś zimowe obuwie a letnie wymyte , wysuszone i schowane :)
A moja przegoniona po trasie wróciła umorusana jak świnka po kąpieli błotnej:/ Ale za to brzuszek ma zalany pod korek i zwiedziła trochę Polski:) No i oczywiście usłyszała "ochy" i "achy" od części rodziny:D
Płukanka silnika i wymiana oleju na Valvoline 0W40. Silnik chodzi jak cacuszko. :)