-
Wymieniłem bezpieczniki (te pod kierownicą) odpowiadające za pracę tylnej wycieraczki i ogrzewanie tylnej szyby :) W zasadzie, to okazało się, że tych bezpieczników tam nie ma w ogóle... Dziwne, pamiętam, że wcześniej działały - przed wizytą u mechanika... Czyli wcześniej te bezpieczniki były, ale w "magiczny" sposób zniknęły... -.-
PS: Kupiłem pomarańczowe żarówki na obrysowe kierunkowskazy, bo mam białe obudowy, ale i białe żarówki ;p Mandat mógłby mnie spotkać, gdybym miał pecha... Tak przynamniej mi doradzili Alfiści na ostatnim zlocie :)
-
Naprawiona obudowa filtra powietrza, wymiana akumulatora, naprawienie światła cofania, wyrzucona odma z dolotu, wymiana płynu hamulcowego, naprawione zasilanie świec żarowych. Na dzisiaj koniec, dziękuję dobranoc :P
-
Zakupiłem dla niej ramki klubowe kolejny Polski akcent w Irlandii
-
własnie Alfa wróciła z wymienionymi filtrami (paliwo , powietrze) , oprócz tego w końcu działaja mi spryskiwacze, był tam urwany jakis kabelek od pompki i tylnia szyba która do tej zsuwała sie ze znacznym oporem działa w miare normalnie , coś tam podpicowali ale ponoc najlepiej byłoby wymienić siłownik bo jego sprawnosc jest juz niska no ale narazie działa, to by było tyle narazie
:)
-
Przygotowania przed zimą...oleje filtry, filterki, wpuszczony odmrażacz. No i dzisiaj wymieniony rozrząd...a no i nowe koło pasowe bo tamto juz sie konczyło.
-
Moja 147 dostała ostatnio świeżego Motulka 10W40, nowe filtry, cały rozrząd z wariacikiem, a dziś wykasowałem jej błędy, naprawiłem wtyczkę kurtyn od strony kierowcy, ponaprawiałem oba przełączniki szyb, założyłem podkładkę pod przednią tablice, a czeka mnie jeszcze płyn w chłodnicy, wspomagania, hamulcowy i rozglądam się za zimowymi kapciami dla belli.
-
W końcu uporaliśmy się z przelewem i niedługo będzie miała zmieniareczke.
-
zakupilem piaste i lozysko kola przedniego do tego linki recznego jeszcze pozostaje kupic komplet wachaczy i do mechanika na wymiane :)
-
Helix on board
Witajcie.
To mój pierwszy post. Dziś wymieniłem mojej Niuni tylne głośniczki z seryjnych zwykłych na Helix :-)))
Dźwięk super. Mam radio Pioneer z procesorem dźwięku, więc gra przecudnie. Z przodu w drzwiach są jeszcze seryjne ale też do czasu ;-)
-
odpaliłem,po czym stwierdziłem,że potrzebny mi nowy akumulator:(