Ehe, lobby Busso zaczyna ponownie atakować... Tylko żeby wam podsterowność nie wyrzuciła spod maski tego słynnego Busso na zewnątrz ostrzejszego zakrętu :P
Printable View
Ehe, lobby Busso zaczyna ponownie atakować... Tylko żeby wam podsterowność nie wyrzuciła spod maski tego słynnego Busso na zewnątrz ostrzejszego zakrętu :P
Bo to nie jedzie tylko zapier..la...:D
Ile obecnie można zawołać za Gtv po remoncie silnika, wymianie wału, turbinie po regeneracji, przerobionym końcowym wydechem. Jeżeli chodzi o walory estetyczne to kremowa skóra po regeneracji, oryginalne telefony 17", czarny lakier (miejscami do poprawek). Zapomniałbym o roczniku - 1995 ale zrobiona jest na pierwszy FL, konsola na szaro, chromowane scudetto, pomalowane progi, kierownica trójramienna, wygłuszone drzwi i kilka innych smaczków. Może nawet bardziej niż o konkretną kwotę mam na myśli czy robi się to już powoli taki rarytas jak 3.0 V6? Wiadomo przy takim samochodzie rozbieżności mogą byś astronomiczne ale tak mniej więcej, samochód zadbany i zdecydowanie doinwestowany mechanicznie. Dodam jeszcze, że obecnie zajmuje się zawieszeniem. Brak rdzy jedynie problem z uszczelkami w drzwiach, który chyba uda mi się wymienić.
Witam wszystkich,
wystartowałem dopiero i zwracam się o małą poradę...
Dział GTV a ja taką chce kupić, z tego co widziałem na paru aukcjach to jest kilka do dopieszczenia, oto one:
olx 247178921
2.0 v6, niejednokrotnie wystawiana, ale nie podaje nr tel tylko liczy na wiadomość na którą nie odpisuje... coś mi się nie podoba z tą aukcją - brak kontaktu
olx 257351043
2.0 v6, dużo do roboty, obroty falują i szarpie przy przyspieszeniu... auto wystawiane od sierpnia na różnych aukcjach, wszystko wymienił
allegro 6492649850
2.0 ts co prawda nie gtv tylko spider / dużo powymieniał ale wydaje się najbezpieczniejsza do zakupu
byłem oglądać jeszcze inne w pobliżu swojego miejsca ale po oględzinach i przejażdżce zrezygnowałem.
Wybieram się żeby zobaczyć powyższe ale zdecydowałem przed wyjazdem jeszcze zasięgnąć opinie ekspertów lub osób które zbadały już auta (nie chciałbym znów mieć wycieczki) :)
Mam nadzieje, że nikogo nie urażę swoją wiadomością, lecę trochę na skróty ale chyba po to jest to forum żeby się kogoś doradzić.
Dziękuję z góry za pomoc, a jeżeli coś jest nie tak proszę zwrócić uwagę na profil użytkownika i zrozumienie - jestem świeży
Jaki masz budżet na zakup i jaki na miesięczne utrzymanie auta? Bo każda Gtv tb w tej cenie to raczej trup, a utrzymanie jest dosyć kosztowne. Do tych po 5 tys. z dychę trzeba władować do wyprowadzenia dobrego stanu. Najrozsądniej prezentuje się tu wymieniony Spider :)
Dzięki za szybką odpowiedz.
Mam około 4-5 tys na auto... NIE ZA DUŻO wiem, ale nie pali mi się jeszcze i wierze, ze coś znajdę do nie za dużego odnowienia.
Szukam tak jak wspomniałem już jakiś czas ale jeszcze nie znalazłem tej swojej:)
Będzie zima i ten czas chciałbym przeznaczyć na naprawę, poprawki, odnowienie autka - tu około 2-3 tys dodatkowo myślę.
Tak żeby na wiosnę wyjechać odnowionym np biorąc pod uwagę powyższe to SPIDEREM :)
ps
co rozumiesz poprzez miesięczne utrzymanie? paliwo, olej, co jeszcze? / 200- 300zł starczy? (BEZ PALIWA , kierując weekendowo :D)
pps
będzie to moja pierwsza alfa i wiem, że taki model kupie. Ale nie wiem na co miałbym zwrócić uwagę przy oględzinach dokładniej? czy są jakieś szczególne mankamenty w gtv/spiderach? silnik, podłoga, otwierany dach, klima.... żeby się nie naciąć? - mógłby być cały do malowania, wnętrze do odnowienia, ale silnik i osprzęt na forum czytałem, ze w tb to musi być konkret bo cześci nie ma...
No nie wiem...
Posłuchałbym Supabache, trup + 10000 zł.
Chyba że zaryzykujesz i rzeczywiście uda Ci się kupić w tej cenie coś dużo lepszego.
Jak miałem mało pieniędzy do wydania i byłem w potrzebie, to kupiłem 146.
Niedoceniane, tanie na portalach sprzedażowych, ale to wciąż Alfa. I dużo przyjemności mi sprawia ten niespodziewany nabytek.
Ale jak chcesz coś lepszego w GTV, to poczekaj i uzbieraj.
Sam tak robię:)
Koszty utrzymania jak to w Alfie. Są miesiące spokoju, są również takie gdzie np. 2-3 miesiące pod rząd musisz wydać 3x min.1000zł, żeby wszystko było w bardzo dobrym stanie. Piszę z doświadczenia.
- - - Updated - - -
Ludzie bardzo nieodpowiedzialnie podchodzą do ostrzeżeń bardziej doświadczonych w danym modelu użytkowników, odnośnie kosztów utrzymania. Jakoś to będzie, najwyżej dozbieram, itd. A w praktyce potem auto stoi miesiącami, albo jeżdżą trupy. Co z tego, że masz szybkie sportowe auto, skoro zawiecha jest tak rozklekotana że na zakręcie prowadzi się to gorzej niż zadbana Dacia Logan :)
No tak myślę żeby spokojnie poczekać 1-2 miesiące max z kupnem... trochę wtedy kasiorka wzrośnie na wydanie:)
Na ten moment jeszcze pojadę pozwiedzać tego SPIDERA i może tą jedną GTV czerwoną z Gniezna z ciekawości...
Tylko tak jak doradzacie nie brać trupa, w związku z czym kto mi odpowie na moje pps? :D