czym sie rozni kabelek ELM327 od VAG KKL? Bo widze ze do niektorych funkcji FES musi byc ten ELM...
a drugie pytanie jest jakis program ktorym pojdzie zrobic to co Examinerem?
Printable View
czym sie rozni kabelek ELM327 od VAG KKL? Bo widze ze do niektorych funkcji FES musi byc ten ELM...
a drugie pytanie jest jakis program ktorym pojdzie zrobic to co Examinerem?
- ELM327 wersja > = 1.3 posiada wbudowany interfejs CAN.
- VAG KKL tego nie ma.
- w teorii takie same funkcje co ma examiner miał mieć Fiatdiag, produkcji czeskiej.
- przysłowie mówi "czeska lipa" i tak jest niestety, tutaj słowa podziekowania dla naszego kolegi z forum, słowaka , który ostrzegł przed tym produktem.
- wielka strata ponieważ producent tego wynalazku firma Secons zrobiła bardzo dobry interfejs , zawierający nawet interfejs CAN.
- niestety skupiła sie na grupie VAG i grupę Fiata odstawiła do lamusa.
- niestety dalej reklamuje ten produkt na rynku !!!!
- drugi wielki na rynku Lauch x-431 nie potrafi czasami poprawnie odczytac funkcji z ECU, jedyna nadzieja że od wersji do wersji jest dużo, dużo lepiej.
- nie wymieniam tutaj droższych modeli bo nie ma sensu, kierowca i tak tego nie kupi.
bubu321, jakbym chcial kupic ten ELM327 (bo VAGa juz mam) to ktory? Moglbys polsac linka, bo troche ich jest a nie chce ani przeplacic, ani kupic czegos zbednego...
Licznik da sie tym osiowac? (Tutaj mowa juz o pandzie a nie alfie)
- nie znam tego interfejsu ponieważ nie mam auta na CAN-ie.
- na forum FES-a piszą że ELM 327 musi być z wersją >= 1.3
panowie gdzie może wiecie gdzie dostanę pełną wersję FiatEcuScan, oczywiście poza stroną http://www.fiatecuscan.net/ i oczywisci który interfejs polecacie do Alfy 159
z góry wielkie dzięki za pomoc
A moze ktorys z kolegow wytlumaczyc laikowi jak odczytac logi z odczytem doladowania,egr,przeplywu powietrza?Mam kabelek,programik FiatEcuScan,podlaczam autko i co dalej...???